Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.04.26. 16:16:18

recrea írta:De pontosan abba az irányba megy a foci, h védik a játékosokat. Régebben sokkal több súlyos sérülés, brutális becsúszás volt, elhiheted, ha Ramos nem csak legyinti Messi lábát, hanem térd magasságában kettétöri, megkapja a méltó büntetését. Aki azt állítja, h ennél a szerelésnél veszélyben volt Messi karrierje, az életében nem játszott még nagypályán tétmeccset.

Semelyik másik (helyenként durvább) sportágban nincs ennyi sírás-rívás, mint a focisták körében, nekem meg ez nem tetszik. Küzdjenek a pályán, ne folyamat a lapot próbálják kiprovokálni.

Javaslom a következő videót, nagyjából minden benne van a témával kapcsolatban:

http://m.nemzetisport.hu/vizilabda/vizi ... ak-2552755" target="_blank
Nekem sikerült így pirosat kapni, pedig Isten a tanúm rá nem akartam lekönyökölni az ellenfelet, de alacsony volt a gyerek és amikor fedezed a labdát kiteszed a kezed és az neki fej magasság. :D Első sárga, második rá öt percre ugyanaz. Megelőztem távol akartam tartani, hátratenném a kezem, erre "belefejel". :lol: Piros lap, szevasz.

Marcelot nem tudom eldönteni, inkább hajlok afelé, hogy ahogy lendített felfelé, eltalálta, de nem akart szándékos lenni. De nem is nagyon reklamált senki, a többivel egyébként én is így vagyok. Papírok játszanak már, nem azért mert régen minden jobb volt, szimplán menni akart mindenki előre. Gyerekek egy jó Gentile ma mit kapna??? :D De lehetne mondani mást is, nekem is úgy tanították vagy a labda vagy a baba, de ember rajtad nem megy át.
Kép
Kép
Kép
Balinho
Entrenador del Barça

2017.04.26. 15:55:38

Kash írta: És akkor most lehet azon is lovagolni, hogy a bírok verbális inzultálása sokkal nagyobb vétség, mintha valakinek a lábát, karját törik egy meccsen.
nagyatyesz írta: Jelenleg totális védelemben részesülnek a játékvezetők. 3 meccs egy taps miatt...ha a szabály azt írja akkor jár! De komolyan fontosabb a bírói tekintély, mint a pályán lévők biztonsága? Tényleg jó ez a szabály?
mahitoo írta: Erre Neymar tapsikálás miatt kap 3 meccset. Szánalmas, nevetséges. A bírók vannak a fociért (nem kevés pénzért) és nem fordítva.
Egyébként azt gondolom, hogy ez az egyik rákfenéje a mai futballnak. Nyugodtan lehet testi épségre veszélyesen játszani, a keménység és a durvaság/alattomosság határán egyensúlyozva, mert igazából nincs következménye a súlyosabb belépőknek se. És ha nem is mondom, hogy csak emiatt van, de komoly szerepet játszik a színészkedés térnyerésében ez is.

Mert van a színészkedésnek az eljátszás része, ami konkrétan a csalás kategória és ami tűzzel-vassal irtandó, de van egy másik része a rájátszás, amikor a bíróknak igenis mutatni kell a szabálytalanság súlyát, mert ha valaki egy alattomos, de szerencsésen alakuló szabálytalanság után nem fetreng, akkor a bíró is könnyű/könnyebb szívvel hagyja azt következmények nélkül. Ezt a részét viszont meg tudom érteni, főleg ha veszem, hogy a legnagyobb sztárokra kifejezetten utaznak is az ellenfelek, akkor könnyen lesz az emberből Neymar/CR-féle primadonna.
Veidt_madridista írta:Egyébként Angliában és Olaszországban sem sokkal jobbak a bírók. Azért kemény belegondolni, hogy a világ legjobb játékvezetői testülete török... legalábbis én Cakirékat tartom a legjobbnak.
Cakirt is csak addig, amíg a BL-döntőn nem téved kettővel többet az egyik csapat kárára, aztán mehet ő is a levesbe. Nem nagyon tudok bírót mondani, aki úgy tudott visszavonulni, hogy ne lett volna valami pályaívet megtörő nagy hibája, amiért elő-előszedik (talán Collina volt az utolsó, vagy idesorolnám Puhlt is, de azért arra is emlékszem, hogy a spanyolok, de még a magyar kommentátorok egy része is a karrierje végéről beszélt, amikor nem állította ki Tasottit, amikor az a háta mögött eltörte Luis Enrique orrát, szóval...)
Stalkyard írta: Vagy esetleg azt is Perez intézte, hogy Matyi kezdjen a Juve ellen? Vagy ő igazolta le nekünk André Gomest?
Hát sanszos, hogy AG leigazolásában azért benne volt az is, hogy Perez is akarta, mi meg vissza akartunk vágni Danilo akkor nagyon fájdalmasnak ható elhappolásáért :lol:

Szóval ha azt vesszük, ezt is Perez intézte el nekünk :P
Normandia
Director del Fútbol

2017.04.26. 15:50:34

csababarca írta:Azt azért tisztázzuk századjára is: DE, VOLT KONTAKT!
innen lehet mérlegelni az 1 meccset.
amivel semmi baj nincs,hogy egy meccs, de akkor más meg nem 4-5öt kapjon ugyanezért.

spanyol bírok meg eleve fogyatékosok, látszott a klasszikuson is, be nem fújt tizi ott, elengedett lesek tömkelege, beintett lesek, amik nem voltak azok (Asensio kilépése pl)....elmaradt sárgák...
nem hiszek a szándékos csalásban, ezt leszögezem.

de amikor méteres leseket engednek el, ráadásul teljesen egyszerű szituban, akkor felhúzom a szemöldököm, hogy wtf.
Tudom, hogy volt kontakt, de ha nem lett volna, akkor is jogos lenne a kiállítása, ez független Ramostól. Itt jól döntött a spori,
csak arra reagáltam, hogy az olvtás szerint ez nem volt kirívó szabálytalanság.
Az vitthatatlan, hogy a játék felgyorsult és nehéz a bírók dolga + a játékosok sem segítik a döntést. Szüségük van segítségre, ezért is kell a videbíró, amit majd góloknál vagy a büntetőterületen belüli esteknél lehet használni, esetleg ilyen Marcellos eseteknél. Nem fogja lassítani a játékot semmivel, mivel a játékosok reklamálása tovbb tart, mint ezek visszanézése.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
eimenis1212
Jugador d'estrella

2017.04.26. 15:42:54

http://www.hatharom.com/2017/04/26/csal ... =eurobarca" target="_blank

egyébként sztem két dolog az, hogy miért van az, hogy a szándékos sérülést is okozó (vagy azzal a céllal elkövetett) szabálytalanságoknak miért olyan kicsi a súlyuk (ld. eltiltások mértéke), meg hogy a reálosoknak halványabban fog-e a toll az eltiltások osztásakor.
Sztem egyébként piszok rossz a súlyozás (reklamálás, visszahúzás, komoly sérülésre rámenő védők szabálytalanságai, könyöklések stb. - lehetne egy normálisabb súlyozási rendszer mint most van).
Hogy a barcánál jobban fog-e a toll ha eltiltani kell? Sztem Igen. De lehet tévedek. Történnek furcsaságok..... (ahogy az utóbbi 6-7 év kupasorsolásában is történtek, de ez más téma....)
Hogy emiatt fogja-e elveszteni a barca a bajnokságot? Nem. A saját hülyesége/gyengesége miatt. Ezt hosszú lenne elemezni...
Hogy a fentiek ellenére (toll hogyan fog, kupasorsolás stb.)jó csapat -e a reál és európa elitjéhez tartozik-e? Igen.

Sztem a többség nem mondja h azért mert a reálnak kevésbé fog a toll, nem érdemlik meg az idei bajnoki címet (márha megnyerik...remélem nem), és a barca csak emiatt bukja el. Mindenki tisztában van sztem a barca ide gyengeségeivel...
ntibi67
Capitá del Barça

2017.04.26. 13:13:56

Itt most egy páran tévedésben vannak,ugyan is itt most nem a bíró ténykedéséről van szó,ha nem a fegyelmi bizotság itéletéről.Ugyan is egy játékvezető tévedhet amikor pillanatok alatt kell döntenie.De ha a fegyelmi bizotság akik többször visszajátszva,lelassítva azt állapították meg,hogy Ramos esete csak egy meccset ért,akkor én továbbra is állítom,hogy kettős mércét alkalmaznak.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.04.26. 13:09:58

Még egy mondat, mert szerintem én indítottam el a bezzegezés fonalat:

Én nem konkrét esetekre gondoltam itt, tehát nem Ramos vagy Marcelo esetet és az arra való reagálást vagy vitát nehezményeztem, hanem, mikor történik valami a játékosunkkal, legyen az jó vagy rossz, és a második komment meg már az, hogy bezzeg, ha a reálnál lenne.... Holott semmi köze a Madridi csapathoz.

Mert ez egyszerű hangulatkeltés. Tudom, Barca Real topic, és nevet meg azért ne mírok, mert kifejezettn a "bezzeg"ről azért rá is lehet jönni :oops:
Kép
miro.
Entrenador del Barça

2017.04.26. 13:05:22

Teljesen mindegy hogy Real vagy Barca.
Szvsz csak azok tudnak ezen lovagolni akiknek egyszeruen ilyen a latasmodjuk az eletben,hogy ha nem en vagyok a jobb akkor az csalas.

Nezz vegig egy hetvegen 30 meccset.
28 meccsen lesz olyan hogy fogod a fejed a birora,legyen ez lesgol,
Ez nem mukodik sehol.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan

rmcf
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.04.26. 12:46:03

recrea írta: Az utálat meg az objektivitás megfér egymás mellett, nekem nyugodtan elhiheted ;) Csak kell hozzá néhány tulajdonság, de azokat nem írom le, mert páran még magukra veszik :D
Nagyjából erre próbáltam én is utalni, és sokan kiragadták a Ramosos esetre fűzött megjegyzésemet, pedig az csak egy szelete, ( amivel nyilván lehet vitázni, nem állítom, hogy 100%-ban igazam van, de a 3-4 meccses eltiltások amit vizionálnak neki sokan szvsz nem reális, max a 2 ), én erre az egész összeesküvés elméletes folyamatra mondtam, hogy nagyon túl van tolva és sokan elég mély színvonalra süllyednek benne. Ezek az emberek valószínűleg azóta is Övreböznének meg PSG-éznének, ha mondjuk Madrid fanok lennének... :D

Azt egyébként nehéz vitatni, hogy a szövetség részéről észlelhető idén bizonyos fokú részrehajlás a real felé, de ez egyrészt vesztett pontokban nem hiszem hogy megtestesült, másrészt mikor már mindenbe ezt látják bele, az zavaró. A bíró téma pl ettől teljesen független, azok csak dilettánsok szimplán.

És ami a mulatságos, hogy sokan még egy ilyen szezon után is képesek bemagyarázni maguknak, hogy Perez miatt nem leszünk bajnokok, holott 1000%-ban a saját töketlenségünk az oka, az Alaves, Depor meg Malaga meccsekért csakis a játékosok és Enrique a felelős, senki más. Márpedig ezeken fog elmenni, ha elmegy.

Vagy esetleg azt is Perez intézte, hogy Matyi kezdjen a Juve ellen? Vagy ő igazolta le nekünk André Gomest? Nyilván az ő utasítására büdös focizni idegenben a BL-ben is.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Veidt_madridista
Madridista

2017.04.26. 12:40:55

recrea írta:Azért nem büntetik őket, mert nincs más/jobb/több.
Ennyi a történet tulajdonképpen. Meg ilyen dolgok h utána hivatalos testületi közleményben magyarázzanak meg egy-két ítéletet, vagy elismerjék a hibáikat? Monopol helyzetben vannak, ugyan mit érdekli őket ez? :D Csak maguknak tennének rosszat.

Egyébként Angliában és Olaszországban sem sokkal jobbak a bírók. Azért kemény belegondolni, hogy a világ legjobb játékvezetői testülete török... legalábbis én Cakirékat tartom a legjobbnak.
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.04.26. 12:21:28

Nero. írta:http://m.nemzetisport.hu/spanyol_labdar ... medium=pag ... aign=nsofb
Korrekt gyerek ez a Carvajal, kár hogy Suarez nem pattintotta állon [-o<
Az őszi Classicón is ő mutatott be a szurkolóknak az egyenlítés után.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/imag ... JbSgRD86wj" target="_blank
Messias2
Director del Fútbol

2017.04.26. 12:10:51

Ronaldo nélkül az ilyen meccseken eddig mindig gáláztak ebben a szezonban, most sem várok mást. Nagyon erős a 2. soruk, főleg ha a "világlegjobbja" sem tartózkodik a pályán.
0-3 a tippem.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
recrea
Llegenda del Barça

2017.04.26. 11:21:34

Bartomeu tojik rá, h mit fújnak a sporik, sztem ha ő választhatna, h nyerjünk Madridban vagy kétszer annyi Barcás matrjoska baba fogyjon New Yorkban, gondolkodás nélkül rávágná a másodikat. Fordítva ugyanez.

El tudom képzelni, ha ezek a legjobb játékvezetők, akkor milyen lehet a többi az alsóbb osztályokban.

Azért nem büntetik őket, mert nincs más/jobb/több.
Kash
Entrenador del Barça

2017.04.26. 11:20:51

palesz77 írta:
recrea írta:Az a bizonyos kettősmérce pont azoknál a fórumozóknál is megvan, akik minden marhaságon picsognak, meg folyamat a Reallal vannak elfoglalva.
...
Bármilyen meglepő, de ha nem nyerjük meg a bajnokságot, az nem a bírók, a szövetség vagy a pech miatt lesz, hanem magunknak köszönhetjük.
Ezzel nagyon egyetértek. Sokaknak itt rögeszméje a Real, és hogy mindenáron beléjük lehessen kötni, még ha 30 sebből is vérzik az érvelés aztán végül. Bele se merek gondolni milyen kifogásgenerátorok meg teóriák lesznek itt, amikor még ennél is gyengébb szezonunk lesz..

Ezzel meg szintén egyetértek, lehet bírózni, de észre kell venni, hogy nem ellenünk fújnak, hanem kollektíve gyengék. Csak eddig voltunk olyan jók, hogy ez nem befolyásolta a szezonunkat, idén meg sok meccs után nem lehet másba kapaszkodni, csak ebbe. De ha annyira a Reallal akarnák megnyeretni a bajnokságot, például nem mi lennénk az egyetlen csapat egész Európában a top 5 bajnokságokat nézve, akik ellen nem fújtak még 11-est. Pedig volt már nem egy kétes szitu. Ehhez képest minden második meccs után megy a bírózás, még akkor is amikor mindkét csapatnak ítél baromságokat a spori.

Természetesen akinek nem inge..
Szerintem az egész "Realt tolják" dolog teljes mértékben a bírók dilettantizmusa miatt van, ezen nem kell meglepődni, ha a bírók minden meccset korrektül vezetnének, lehet, hogy sokat szívtunk volna idén és még itt sem tartanánk, ahol most, de egy szavunk nem lenne és ez a vita egy életre elcsendesedne...Nem kellene szerintem ilyen szinten betámadni azokat, akik folyton a "bezzeg a real" témán lovaglnak, meg kell érteni őket és azt, hogy a világon nem csak nyugodt vérmérsékletű szurkolók vannak.

Azonban az is hozzátartozik a dolgokhoz, és ez nem napellenző meg "bezzeg a real" téma, EZT VISSZA LEHET NÉZNI...A Real idén több lesgólt szedett össze mint a Barca 10 év alatt. VIsszatérve Ramos belépőjére...Mit látunk? Kétlábas becsúszás, ráadásul kontakt is volt, az a lap nem naracssárga, hanem vörös, azonban azt én is elismerem, hogy valóban korrekt az egy meccses eltiltás...Ez ennyit ért. És akkor most lehet azon is lovagolni, hogy a bírok verbális inzultálása sokkal nagyobb vétség, mintha valakinek a lábát, karját törik egy meccsen.

Szóval, a "bezzeg a real..." téma adott, ahogyan a "bezzeg a barca..." is, ez nem egy hivatalos vitatéma, ez a szurkolók általá kitalált, elképzelt "betegség", ami jelen van a spanyol futballban, és ez ta bírok terjesztik...Nem lehet már elmenni szótlanul az ítéletek mellett és amig a játékosokat csúnyán rektelik, addig a bírok ugyanúgy szépen megkapják a fullos fizetésüket, megkapják a feljebbvalóik dícséretét, hazamennek és lefekszenek aludni...Ez is egy óriási tumor a mai világban, hogy egy oylan személyt, aki kezében ilyen nagy súlyt tart hétről-hétre, nem részesítik semmilyen megtorlásban...Az én szemszögemből, ha a tapsikolás és a kétlábas becsúszás fordított esetben történt volna, ugyanígy gondolnám, itt nincs vita a részemről.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kash 2017.04.26. 11:24:24-kor.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.26. 11:17:09

http://m.nemzetisport.hu/spanyol_labdar ... aign=nsofb" target="_blank
Korrekt gyerek ez a Carvajal, kár hogy Suarez nem pattintotta állon [-o<
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
mess2009
Director del Fútbol

2017.04.26. 11:13:47

nagyatyesz írta:Nekem nincsintsem, hogy egyszer kikapnak.
A szabályozással amúgy nem értek egyet és nem a Ramos eset miatt. A spanyol bajnokságban iszonyat gyenge és következetlen a játékvezetés. Nyilván mi úgy érezzük, hogy a Madridnak fújnak, míg ők azt, hogy nekünk, de én valahogy azt látom, hogy kicsit mindkettőnknek bárki mással szemben. Jelenleg totális védelemben részesülnek a játékvezetők. 3 meccs egy taps miatt...ha a szabály azt írja akkor jár! De komolyan fontosabb a bírói tekintély, mint a pályán lévők biztonsága? Tényleg jó ez a szabály? Azért a Neymar esetet mondom, mert az eleget volt terítéken, és mindenki tudja miről volt szó...Szóval tapsolt. Nem ment oda anyázni, beverni egyet, szitkozódni, csak egy gúnyos taps kíséretében levonult a pályáról. Nem ment be a bírókhoz meccs után, nem fenyegette meg őket. Szerintem ez bőven belefér. Konkrétan sokszor 80-90 ezer ember szidja a bíró anyukáját, akkor egy gúnyos tapsot viseljen már el az érzékeny lelke. És itt érzem következetlennek a szabályozást általános értelemben véve. Egy piros lehet 1 meccs is. Sőt aki durván odalép, sérülést okoz, annak jár 3-4! (ezt csak tippelem). Szóval jobban megéri a feszültséget levezetni az ellenfél játékosain, mert eltiltanak 1-2 meccsre, mintsem gúnyosan tapsolni. Visszatérve Ramos esetére. Mivel a szabály lehetőséget ad, ezért jogos az 1 meccs. Nálam mondjuk ilyen téren rossza a szabály, mert több járna, hiszen még a Madrid fórumon sem értették miért kattant el, hiszen ott simán le is ütközhette volna. Maga a játékszituáció miatt járt volna szerintem a 2 meccs, de ez csak személyes vélemény. Egyébként - és nem vitát generálva - mi lenne, ha nálunk valaki a következő kiállításnál tapsolna gúnyosan, majd rámutatna az ellenfél valamelyik közelben álló játékosára? Lehetne azzal védekezni, hogy nem a bírósnak szólt a taps? Számomra is egyértelmű, hogy Ramos Piquének tapsolt, de mi van ha nem mutogat rá? Elmeszelik a belépő miatt 1 meccsre, tapsikálás miatt meg plusz kettőre, mert a bíró lelki világába gázolt? A két esetet és annak következményeit nézve érdemes ilyenkor rámutatni valakire. :-)
max. egyetértve amit leírtál, itt a spanyol klubok (vagy vezetőik) gyengeségéről van szó! egységesen kellene fellépni a bírók TÚLZOTT sérthetetlensége ellen, amik ilyesmit szűlnek, hogy egy egyébként sza...l teljesítő partjelző megsértése?!! brutális büntetésre ragadtatja a szövetség hatalmi mámorban leledző illetékeseit.
elismerem, csak illúzió de pl. azt sem értem miért nem képes a bírói testület elismerni a kirívó és egyértelmű játékvezetői hibákat?! (lehetséges hogy ez megtörténik, de nem publikus?) mindezt csak azért mondom, mert ezzel a magatartással csak az erőfitogtatás kap teret, a bírók tisztelete a béka s...-nél van.
csak egy példa: ...a büntetők megítélése. Umtiti vs.Suarez..... itt is és bárhol a világon meddő vita tárgya de ha mondjuk az illetékes bírói testület kiadna egy rövid kommünikét az esetek magyarázatával, a nézők milliói legalább tanulhatnának egységesebben értelmezni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mess2009 2017.04.26. 11:20:50-kor.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.04.26. 11:05:17

soadroli írta:a realnál kroos és cr is pihen, ramos ugye nincs. deportivo, tudod a dolgod :D
Ergo, 0-3 már a félidőben.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.26. 10:57:04

ramos amugy marha sok mindent megenged magának, volt egy jelenet, csodálkozom, hogy senki nem hozta még fel, konkrétan 1 cm-ről üvöltözött a bírónak habzó szájjal. jó, nálunk is van ilyen h csoportosan lerohanjuk de itt konkrétan attól "féltem" h odamegy és lefejeliemlékszem egyszer (lehet idén volt), iniesta tök normális hangnemben (sztem még életében nem kiabált az a pali) számonkért egy agyonrúgást, egyből villant a sárga.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
markionni
Capitá del Barça

2017.04.26. 10:36:57

babaking:
Erre nagyon jó példa a Deportivo-Barcelona meccs. Épp hogy belenéztem a meccsbe, de nem hittem a szememnek amit láttam. Az egyik partjelző konkrétan minden gyanúsabb esetnél felváltva egyszer lest húsott, aztán következő alkalommal meg nem. És rosszul kaptal el a sémát, mert mindig fordítva volt a helyes ítélet. :lol: Ha azon a meccsen nem tévedett 6-7szer az az egy szem partjelző akkor egyszer sem. Ezen a gyenge színvonalú spanyol játékvezetésen éppen ezért a videóbíró sem segítene maximálisan, mert annyit tévednek, hogy két percenként meg kéne állítani a játékot.

A másik témához pedig: jó látni hogy ennyien objektívan tekintetek magatokra és az esetleges elfogult nézeteitekre, korrektek vagytok. Én is sokszor nyilván elfogult vagyok, sőt a kollégák is madridomon, de azért remélem nem írok kirívó maflaságokat és nem szándékoztok kirakni. :mrgreen:
soadroli
Llegenda del Barça

2017.04.26. 10:24:25

a realnál kroos és cr is pihen, ramos ugye nincs. deportivo, tudod a dolgod :D
Kép
babaking
Barça B

2017.04.26. 10:19:19

csababarca írta:Azt azért tisztázzuk századjára is: DE, VOLT KONTAKT!
amivel semmi baj nincs,hogy egy meccs, de akkor más meg nem 4-5öt kapjon ugyanezért.

spanyol bírok meg eleve fogyatékosok, látszott a klasszikuson is, be nem fújt tizi ott, elengedett lesek tömkelege, beintett lesek amik nem voltak azok (Asensio kilépése pl)....elmaradt sárgák...

de amikor méteres leseket engednek el, ráadásul teljesen egyszerű szituban, akkor felhúzom a szemöldököm, hogy wtf.
Számomra az egyik tévesen beintett lesnél derült ki a hibák fö oka. A visszajátszáson látszott, hogy a partjelzö a passz pillanatában kb 5 méterrel volt hátrébb mint az utolsó védö. Egyszerüen túl lassú, és ha nem vonalban állnak már teljesen mást láttam.

Van valakinek egy sattja arról, hogy idén a ligában a (vélt) leshelyzetek hány %-át ítélték meg helyesen? Mert néha olyan érzésem van, hogy ha random intenék be akkor is jobb lenne a hatásfok. Talán a Gijon elleni meccsen volt az, hogy az elsö 8 döntéséböl a partjelzönek 2 volt helyes...
Madridista.
recrea
Llegenda del Barça

2017.04.26. 09:52:42

Nyiri81 írta:Én elismerem, hogy ferde szemüveggel nézem a Realt. Utálom az egész bagázst, de rájöttem hogy igazából a vezetőség és a szurkolók miatt. Pedig mikor Barca szurkoló lettem, sokáig közömbös voltam velük, de az évek folyamán kialakult ez. Tudom nem jó ez így, próbálok objektív lenni, de nehéz :)
Az utálat meg az objektivitás megfér egymás mellett, nekem nyugodtan elhiheted ;) Csak kell hozzá néhány tulajdonság, de azokat nem írom le, mert páran még magukra veszik :D

Az pedig nyugtasson meg Téged, h ők sokkal jobban utálnak minket, mert (többek között) kb. 10 éve kifújjuk az orrukat az SB-ban.
vinszentvega
Capitá del Barça

2017.04.26. 09:45:06

Azért az indexnél ma is valami erőset szívhattak:
"A szövetség most hivatalos közleményben tudatta: Sergio Ramost egy meccsre szóló eltiltással sújtja.
A királyiaknak tíz napjuk van fellebbezni az ítélet ellen, de ha eredményt akarnak, nagyon gyorsan kell cselekedniük, szerda este ugyanis már a Deportivo La Coruna ellen lép pályára a Real Madrid."
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Nyiri81
Entrenador del Barça

2017.04.26. 09:43:21

Én elismerem, hogy ferde szemüveggel nézem a Realt. Utálom az egész bagázst, de rájöttem hogy igazából a vezetőség és a szurkolók miatt. Pedig mikor Barca szurkoló lettem, sokáig közömbös voltam velük, de az évek folyamán kialakult ez. Tudom nem jó ez így, próbálok objektív lenni, de nehéz :)
Csak is Puyol
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2017.04.26. 09:29:48

Nekem nincs bajom az 1 meccses eltiltással, ha ez van a szabálykönyvben, akkor ez van. Ezen mi itt nem tudunk változtatni. Amúgy is hétvégére már garantáltan, - de vélhetően már ma is - lesz Varane, szóval nem lesz kényszer középhátvédük. Én valahogy a mai Depor elleni meccsben bízom, hogy a hétvégi utolsó pillanatos vereség kicsit megingatja őket. A Deporról nekem amúgy is az x-es meccsek ugranak be. Tudom, hogy az még kevés, mert 1 pontot szereznek, de én nagyobb esélyt látok arra, hogy 2-szer döntetleneznek, mintsem, hogy egyszer kikapnak.
A szabályozással amúgy nem értek egyet és nem a Ramos eset miatt. A spanyol bajnokságban iszonyat gyenge és következetlen a játékvezetés. Nyilván mi úgy érezzük, hogy a Madridnak fújnak, míg ők azt, hogy nekünk, de én valahogy azt látom, hogy kicsit mindkettőnknek bárki mással szemben. Jelenleg totális védelemben részesülnek a játékvezetők. 3 meccs egy taps miatt...ha a szabály azt írja akkor jár! De komolyan fontosabb a bírói tekintély, mint a pályán lévők biztonsága? Tényleg jó ez a szabály? Azért a Neymar esetet mondom, mert az eleget volt terítéken, és mindenki tudja miről volt szó...Szóval tapsolt. Nem ment oda anyázni, beverni egyet, szitkozódni, csak egy gúnyos taps kíséretében levonult a pályáról. Nem ment be a bírókhoz meccs után, nem fenyegette meg őket. Szerintem ez bőven belefér. Konkrétan sokszor 80-90 ezer ember szidja a bíró anyukáját, akkor egy gúnyos tapsot viseljen már el az érzékeny lelke. És itt érzem következetlennek a szabályozást általános értelemben véve. Egy piros lehet 1 meccs is. Sőt aki durván odalép, sérülést okoz, annak jár 3-4! (ezt csak tippelem). Szóval jobban megéri a feszültséget levezetni az ellenfél játékosain, mert eltiltanak 1-2 meccsre, mintsem gúnyosan tapsolni. Visszatérve Ramos esetére. Mivel a szabály lehetőséget ad, ezért jogos az 1 meccs. Nálam mondjuk ilyen téren rossza a szabály, mert több járna, hiszen még a Madrid fórumon sem értették miért kattant el, hiszen ott simán le is ütközhette volna. Maga a játékszituáció miatt járt volna szerintem a 2 meccs, de ez csak személyes vélemény. Egyébként - és nem vitát generálva - mi lenne, ha nálunk valaki a következő kiállításnál tapsolna gúnyosan, majd rámutatna az ellenfél valamelyik közelben álló játékosára? Lehetne azzal védekezni, hogy nem a bírósnak szólt a taps? Számomra is egyértelmű, hogy Ramos Piquének tapsolt, de mi van ha nem mutogat rá? Elmeszelik a belépő miatt 1 meccsre, tapsikálás miatt meg plusz kettőre, mert a bíró lelki világába gázolt? A két esetet és annak következményeit nézve érdemes ilyenkor rámutatni valakire. :-)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.26. 09:23:41

Azt azért tisztázzuk századjára is: DE, VOLT KONTAKT!

spanyol bírok meg eleve fogyatékosok, látszott a klasszikuson is, be nem fújt tizi ott, elengedett lesek tömkelege, beintett lesek amik nem voltak azok (Asensio kilépése pl)....elmaradt sárgák...

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése