2017.08.15. 17:17:38
Engem eddig annyira nem zavart a vezetőség tevékenysége. Úgy voltam vele, hogy vannak trófeák, a keret az egyik legjobb a világon, a klub pénzügyileg erős, nincs semmi baj. Az viszont már kezd nagyon zavarni, hogy az átigazolási politika kiábrándító. Engem Paulinho leigazolása zavar legkevésbé. Még kora tavasszal mondogattam a barátaimnak, hogy beférne egy top csapat padjára vagy egy Pool szintű csapat kezdőjébe is. Okkal van Ő ott évek óta a brazil válogatottban, mint alapember. Ha jól tudom, Valverde csapatában mindig is volt egy parasztgyerek, aki elvégzi a piszkos munkát. Ő lesz a mi Raul Garciánk és Casemironk. Viszont szörnyű, hogy vért kell izzadni azért, hogy a kínai bajnokságból tudjanak igazolni. Az, hogy 5 nappal a bajnokság kezdete előtt nem sikerült pótolni Neymart és utódót találni Iniestának felháborító. Én azért még hiszem, hogy le lesz valahogy igazolva Coutinho és Dembelét is, mert tényleg a vezetőség fejét fogják szedni ha nem, de csak az ő idejüket rabolják azzal, hogy beilleszkedjenek. Mind láttuk, Európa egyik legnagyobb tehetségét vettük meg tavaly 40 millióért, és azóta is csak keresi a helyét, alapvető hibákat vét. Őszintén remélem, hogy Coutinhonak nem kellene ennyi idő, de Dembelének biztos szüksége lesz (lenne) valamennyi időre. Emlékszem, Neymar az első évében jóval gyengébb teljesítményt nyújtott, mint Pedro vagy Alexis. Épphogy csak ki tudta szorítani a csapatból Tellot. Minden esély megvan rá, hogy Dembelének is kell egy bemelegítő év. Fiatalabb, mint mikor Neymart vettük.
A két sráccal igazán lecsökkenne a kezdőnk átlagéletkora ami szerintem hatalmas felüdölés lenne sokunknak. A triplázós csapatból ami maradt, az sajnos igen-igen megöregedett. Piqué, Mascherano, Busquets, Iniesta, Rakitic, Messi, Suárez, Alba is 28 felett van és akkor még itt van nekünk Arda. Új arcokra van szükség. Nem kell 21-22 éveseket igazolni mint tavaly, akiknek meggátoljuk a fejlődését azzal, hogy padoztatjuk őket végig. Elég lenne 24-25-26 éves, de jó játékosokat venni akiknek van a futballhoz egy kis intelligenciája és jó teljesítményt tudnak nyújtani. Ilyen lenne például Seri. Már ötvenszer kinyilvánították afrikai Xavinak. Már maga a mester is beszélt róla, hogy tényleg illene a csapatba. De nem hozzuk el, mert nem. Én személy szerint elhoznám Sarabiát is a Sevillából. Biztos vagyok benne hogy a kivásárlási ára nem nagyobb 25 milliónál, Balszélen, jobbszélen és középen is képes játszani. (még középső középpályás poszton is) és tavaly ő volt a második, aki a legtöbb helyzetet teremtette a ligában. (Az első Messi) Nem mondom, hogy ő legyen az elsőszámú igazolásunk, de szerintem nem bukjuk el a tavalyi bajnokságot, ha a kispadunkon minőségi emberek lettek volna.
Sajnos nem sikerült elküldeni a felesleget sem. Turant már bagóért sem tudjuk adni, pedig mindenki remélte a 30 milliót érte, Rafinha nem kell egy csapatnak sem 20 millióért, Munir is itt van, de majd kölcsön adjuk úgy, hogy mi álljuk a fizuját. És akkor még itt van Denis és Gomes. Előbbivel semmi gondom, utóbbi pedig úgyse fog eligazolni, ezért kár dühöngeni miatta. Hátha megtáltosodik...
Én optimista embernek tartom magamat. Messi a világ legjobb játékosa, de még így is életveszélyes megoldás az, hogy rábízzuk magunkat az egész szezonra, játszótársak nélkül. Mert a 33 éves Iniestára nincs értelme alapozni, Deulofeu pedig nagyon jó csere lehet, de semmi több.