Ez a VB hatalmas segítség volt, hogy népszerüsítsék ezt a sportágat!
A döntőbe is két közönségkedvenc totális focit bemutató a védekezéssel mit sem törődő látványos és egyáltalán nem szinészkedős csapat jutott "teljesen" megérdemelve és amúgy is az egész VB olyan magas színvonalon zajlott, hogy az nem igaz (5 meccsnél többet nem bírnék felsorolni ami igazán szép játékot hozott és tényleg élvezetes volt).
A bíráskodás mindig kényes kérdés de a FIFA nak sikerült ezt megoldania úgy néz ki szerettek volna kedvezni a brutalitásukról híres játékosknak hiszen ahogy azt a meccseken többször látni lehetett ha egy játékos valakit előről, hátulról esetleg a levegőböl lerug annak semmi következménye, de amint dühében elrugja a labdát (mondván ez semmi sem volt) egyből villan a sárga.(A legdurvább eddig Abidal megmozdulása volt ha jól emlékszem Svájc ellen az oldalvonaltól kb egy méterre áll megy a labdáért de nem érné el és kibikázza a labdát erre sárgát kap.Kérdem én miért?1.A labda kint sem volt még!!!Ezzel az erővel, aki fölé lő egy labdát miért nem kap sárgát?2.Hát ott rohangálnak azok a kölkök labdával a kezükben akik attól függetlenül, hogy milyen messze rugták az éppen játékban lévő labdát 1-2-3 másodpercen belül egy újjabbat vágnak hozzá a dobni készülő játékoshoz és ezen a meccsen nem volt haláli az iram, és akkor még finoman fejeztem ki magam azóta direkt figyeltem az ilyeneket mecscenként 2-3 ilyen eset volt természetesen sárga nélkül)
Lényeg a lényeg azt hiszem ezek után kicsit groteszk lenne szídni a megyeII-es játékvezetőket mert így még ők is le tudták volna vezetni.Talán ez egyetlen jó bíró a szlovák Lubis Michel volt lehet hogy ezt azért mondom, mert nekem elég szimpi de talán a legkevesebb hibával ő vezette a meccseket ami a BL-ben is megfigyelhető volt.
Persze hátra van még két meccs:
A vesztesek csatája, azaz a bronzmeccs ami lehet, hogy színvonalasabb lesz a döntőnél.
Illetve a "várvavárt" DÖNTŐ!A már fent említett két csapattal persze lehet, hogy rámcáfolnak de azért erre kevés esélyt látok.
Összességében a 2002-es VB nekem sokkal jobban tetszett és nem azért mert Brazília nyert, hanem mert ott volt egy Törökország Szenegál (na meg persze Korea is

) akik azért jó meccseket játszottak (ez nem vonatkozik Koreára) és amúgy is a mccsek sokkal színvonalasabbak voltak.
Véleményem szerint!

(Jé és még a közvetítés is normális volt 2002-ben!

)