2018.09.29. 22:13:26
Sajnos nem érzem nála azt, amit Luchonál éreztem: Pontosan azt, hogy képes lenne levetkőzni azt hogy eddig kiscsapatokkal alkotott, és képes szintet lépni a csapattal együtt ő maga is, és a kishitűséget félrerakni, a csapathoz elvártan teljesíteni.
Szerintem ő maga sem tudja hogy melyik lenne a legjobb út, nyomni a tavalyi biztonsági 4-4-2-t, vagy pedig engedni a szurkolóknak, csapatnak, és támadóbb felfogásban játszani, így most maradt a kettő közötti, leginkább a negatívumokat összesítve, mert nem stabil már a védekezés, és cserébe támadásban sem jeleskedünk.
Különben egy intelligens edzőről beszélünk, aki olyan Bilbaot rakott össze, ami nagyon komolyan le tudott támadni, és sokszor borsot tört a nagycsapatok orra alá, pedig ott annyira meg volt kötve a keze, hogy többnyire csak baszk játékosokkal operálhatott.
Na itt sajnos pont ezt nem érzem, pedig nem akármilyen csapatot kapott(papíron), a matek szerint ha Bilbaoval olyan dolgokat elért a pályán, akkor a Barcával még sokkal durvább dolgokra lenne képes, de valahogy ez nem látszik a gyakorlatban.
Csapaton is ezt látni, szétszórtak, nem tudjuk mit játsszunk, össze-visszaság van.
Luchoval miután sínre vágódtak a dolgok, pontosan tudta a csapat, hogy mikor mit játsszon, mikor támadjon kegyetlenül, és mikor álljon vissza és kontrákra játsszon, egyedül az utolsó évben volt az, hogy ezt felváltotta az hogy csak nyomozzuk a labdát, és azt sem tudjuk mit játszunk.
Na ezt nézve nem valami jó előjel. Nem tudom mi lehet az oka, és az is kérdéses hogy mennyire van kontrollja az öltözőn belül egy olyan csúfos BL vereség után, ami leginkább az ő számlájára írható, és a fél csapat ellenezte a taktikáját a meccsen, szerintem azon a meccsen közte és a csapat közt erősen eltörtek a dolgok, még ha nem is 100%-osan, de nem is olyan befolyása lehet, mint a zakó előtt.
Én sem vagyok híve a szezonbeli kirúgásnak, de ha 1-2 hónapon belül nem javul az, akkor lehet hogy meg kéne lépni, ha tavasszal akarunk még valamit a BL-ben, és a Spanyol Kupában.
Kérdés, hogy ki lehetne az alternatíva?!
Xavi? Lehet jót tenne a csapatnak a jelenléte, remélem úgy végig pofozná a csapatot ha kiérdemlik, mint ahogy Neymart tette.
Nagyon hiányoznak az ilyen emberek klubból, egy steril, lelketlen társaságot látok a meccsek 95%-ában, ahol kimennek nagy mellénnyel passzolgatni aztán lesz ami lesz, ez így nagyon nem jó, sokkal több szenvedély és elszántság kellene az EGÉSZ csapattól a pályán, nem csak 1-2 embertől.