csacsa73 írta: ↑2020.08.15. 02:51:14
ki is volt a csapatkapitány a mai/tegnapi meccsen? s ki állt ki nyilatkozni? sok mindent elárult felelősségvállalásról, személyiségről.........ezért IS sajnáltam Piquet-t......
Ez pontosan azt támasztja alá, hogy ha neki nincs jó napja, nélküle ez egy középszerű csapat, egy BL-negyeddöntőben pedig esélytelen. Még vele is. Ha jó napja van, még bármikor kihúz minket a slamasztikából egy átlagmeccsen. Ha idén nem 25 hanem 35 gólt lő a Ligában, a Barca a bajnok. De már nem lő 35 gólt, és már nem lehet vele elfedni a problémákat, mint régen.
A nyilvános szerepléseket sosem szerette, ő nem egy LeBron James, aki nem csak a pályán, de a pályán kívül is egy társadalmi felelősséget vállaló entitás. Nem pusztán klubszinten, hanem társadalmi szinten. Hogy a csapatkapitány ilyenkor nem szólal meg, az valóban gyávaság, és valóban joggal minősíthető jellemtelenségnek. De ez egy teljesen más téma. Nélküle ez a csapat a La Ligában is középszer lenne.
Piqué-ért sosem rajongtam. Az első néhány éve jó volt, amíg Puyol ott volt mellette mentorként. Ő Messi inverze, szereti a nyilvánosságot, de ott sem egy LeBron-szint, legfeljebb azt hiszi. A pályán meg pont azok közé tartozik, akiknek a gyengeségét Messi zsenialitása el tudta fedni. Egyébként 2005-ben én Diego Luganót igazoltam volna a Barcelonába Puyol mellé. Ez esetben nem egy BL-címet nyer a Rijkaard-éra. Piqué-nek meg ha fele akkora lenne a teljesítménye, mint a szája, jóval előrébb tartanánk, de amit ma is előadott védekezés címszó alatt, az ennek a fogalomnak a paródiája volt mindössze.