Peter írta: ↑2020.11.27. 22:17:15
Mindemellett azért is meddő, mert ezek a témák és beszélgetések egymással teljesen párhuzamosan is zajlhatnak, nem zárják ki egymást. Ha valaki a támadósor problémáit akarja elemezni, akkor nyisson erről egy külön eszmecserét, lásd azt az érdekfeszítő beszélgetést, ami Messi középről szélre való áthelyezéséről szólt. Mindenki arról beszél, amiről akar, mindegyik témáról lehet beszélni, anélkül, hogy a másik topic-nak a létjogosultságát valaki megkérdőjelezné. Ezért értelmetlen a hitvita.
Amit írtál, az mind igaz, az utolsó mondatról még annyit, hogy ahhoz, hogy a védelem ki nem kényszerített hibái lekerüljenek a napirendről, ahhoz magát a védelmet kell összerakni, és az időzített bombákat eltávolítani. Erre most jó esély is van. Legyen bármilyen erős támadósorunk, a kiélezett meccsekhez elengedhetetlen a biztos védelem, erre az Atleti elleni meccs vagy a 2006-os tavaszi menetelésünk a legjobb példák. Európa csúcsára csak akkor tudtunk mindig feljutni, amikor volt egy megbízható védelmünk is, a '92-es döntőt se nyerjük meg, ha Koemanék hátul bénáznak, és ajándékoznak egy gólt az ellenfélnek. Nem fért volna bele. 0-0 volt rendes játékidőben. Ha elkezdenek hülyéskedni, bukjuk a döntőt, sőt, el se jutunk odáig, mert a Kaiserslautern már korábban kiszórt volna minket.
Rijkaard atomvédelmet rakott össze, a labdakihozatalaink is akkor voltak a legpengésebbek. A madridisták azon szörnyülködtek, hogy a mi védelmünk még Victor Valdés-ből is Zamora-díjas kapust csinál. Aztán ott volt Mascherano, sosem felejtem el az Arsenal elleni legendás mentését, ami a megmenekülésünket és a továbbjutásunkat eredményezte. Fénykorában Piqué is egy nagyon jó hátvéd volt, csak nem tudott időben félreállni. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy Koeman valódi megoldáshoz fog-e folyamodni, vagy megmarad a Messi által kritizált, jó öreg lyuktömködős, más csapatrészből játékost átirányítós bűvészkedésnél. Én attól tartok, hogy a Lenglet-de Jong-párost fogja nyomatni, remélem, hogy nem ez lesz.