2021.02.13. 20:41:13
Ez a De Jong hátvéd féle táma nekem necces. Egyrészt azért hiába nem rossz ott, de nem is jobb, mint egy Mingueza, vagy max nagyon kicsivel. Nekem még megvan az a romantikus elképzelésem, hogy a PSG ellen két meccsen összesen kéne 4-5 gólt MINIMUM rúgni, hogy esélyünk legyen, mert kapni mindenképp fogunk párat, akárkit tolunk akárhová. Ha De Jongot elfogadjuk erősebb védőnek, akkor a szűrés lesz gyengébb előtte, az én szememben ez nem előny. Viszont De Jong felér a támadásokat befejezni, és elég jól is teszi. A kp-t meg amúgy is uralnunk kéne, hogy esélyekről beszéljünk egyáltalán.
Szerintem ha kivesszük onnan De Jongot, akkor a Pedri-Busi féle középpálya ahogy szokott teljesen hatástalan lesz előrefelé, Dembi két meccs alatt villanhat 1-et, és innentől kezdve megint azon múlik az életünk, hogy Messi lehoz-e egy döbbenetes - nem szimplán jó - meccset 2 meccs alatt 4 góllal. Szóval amit mondani akarok, hogy gólt mindenképp többet kell rúgni, mert 1-2 rúgottal biztosan kizúgunk, nem vagyunk 2010-es Inter. És erre legalább a potenciált meg kéne hagyni minél jobban... hogy legalább remény legyen előrefelé.
Ha ez most csak az Alaves ellen megy így, akkor nem vagyok annyira ellenére, bár De Jongot inkább pihiztetném már szegényt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy