2021.02.17. 15:42:50
Huhh, hogy elszabadult a pokol itt. Szerintem sokan átestek a ló túloldalára. Először is, akik nagyon sopánkodnak,hogy Messit nyáron miért nem adtuk el sok pénzért. Szerintem is el kellett volna engedni, de nagyon sok mindennek másként kellett volna történnie. Messinek és a klubnak is másként kellett volna viselkednie, DE sokat senki nem fizetett volna érte. Egy magára valamit adó építkező csapat nem költ sokat egy visszavonulóban levő játékosra, aki azért elég önjáró. Bőven elég a fizetése. De mindegy, mindkét fél a leghazugabb legamatőrebb arcát mutatta a történetben, nem lehet ezen változtatni. Majd elmegy nyáron és kész.
Magáról a meccsről: csak egy félidőt láttam, valószínűleg én ezért nem akarok a kardomba dőlni. Az és csak az alapján mondom,hogy nem volt rossz meccs. A játék kifejezetten szórakoztató volt. És szintekkel nem voltunk a PSG alatt. Jobb volt a PSG, de ezt ki nem tudta? A Barca szó szerint épülő csapat végre, a PSG meg egy stabil érett alakulat.Tudom, a lesajnált francia bajnokság, de valójában egyáltalán nem olyan gyenge. A PSG már tavaly is BLt érdemelt volna a droidmünchennel szemben, idén is csak fáradtabbak, de nem rosszak. A meccset bár uralta a PSG, nem voltak veszélyesek, sőt, a Barca inkább az volt. Kis szerencsével 2-3 góllal el lehetett volna húzni, abból nem áll fel a PSG. Hát, mint tudjuk nem ez történt és volt egy második félidő is, de az első miatt nem volt ez olyan tragikus. PSGből a világ egyik legjobb játékosa hiányzott, de nélküle is stabil a csapat és nélküle is van olyan minőségű játékos aki egyedül megnyer egy meccset. Nálunk már nincs ilyen, ha tetszik, ha nem. Nálunk pedig egy Fati hiányzik, aki közel sem akkora játékos, mint Neymar, de a góljaink felét tőle várnánk.
Az nem tetszett, hogy Messi hátrébb kezdett, szerintem ez nála kifejezetten veszélyes. A középpályás védekezésünket csak nehezíti, ha van is ott valaki meg nem is. Értem, hogy szépen tud indítani és gól is lett belőle(nagyon mázlis gól) de mostanság előrébb tolva sokkal nagyobb segítség volt Messi. Messi legnagyobb erénye, hogy egy az egyben bárkit megver, de ha nincs nála a labda akkor nem segítség, előre meg kevesebbet ér fel. Meg persze Grizes, Dembele megint a helyzetkihagyó formájukat hozták.
Mindezek mellett vállalható, jó meccs volt az első félidő. Lehet, hogy a második félidő teljesen más volt (hát eredményekben biztos), de most akkor megint elővesszük az edzőt? Ancelotti? Na az marha jó lenne. Ő tipikusan az az edzőkeringő mestere, aki mindenhol mindent megkapott és a jó alapokról hamar mindig összerakta a legótvarabb, legnézhetetlenebb játékot. És ahhoz képest milyen klubokban volt, nem nyerte szét magát.
Piqué meg elmehet a sunyiba. Nagyon jó, ha vezér akar lenni, kell is, a kiabálás is, de az alázgatásnak és primitívségnek semmi értelme. Szomorú, hogy egy ilyen tapasztalt játékos ezt nem fogja fel.
A lényeg, ott tartunk ahol, nem bl esélyes csapat, de nem is rossz.