Kalapos írta: ↑2022.01.18. 08:08:49
Umtiti meg egyszer kidőlt és azóta se képes lábra állni és még egy elfogadható szintű teljesítményt se lerakni. Mindemellé távozni se akar, hányinger a csávó.
Dembelé megérthető, de szintén nem szimpatikus. Az egyik távozni akar, a másik maradni, minden áron.
Fati meg ahányszor jön, letesz valami extrát. Büszke a 10es mezre és itt akarja húzni a csapatot a hátán, amit meg is tesz, akárhányszor játszik.
Az a baj, hogy olyan emberi kvalitásokat kevertek(kevernek) bele sokan, amire nem látunk rá. Dembele semmivel nem tűnik butábbnak, mint az átlag buta focista, Umtiti pedig egy ingyenélő, teljesítmény nélküli rohadék - pedig ez nincs így. Arról meg nem veszünk tudomást, hogy az Umtiti-Barca kapcsolatban mennyi gáncsot kapott a játékos. Nyilván egy megromlott viszonyt lehet szakítással rendezni, de én azt is megértem, mikor mindezek után megmakacsolja már magát a játékos.
Sérülései ide vagy oda, ha nem lett volna fontos, hogy kiszúrjanak vele, akkor játszathatták volna. Biztosan elmérgesedett a viszony, de ez két félről szól és Umtiti, amiket nyilatkozott sok dologban volt igaza.
Egyik fél úgy próbálja meg ellehetetleníteni, hogy lejáratja(nem védi meg) a hazugságoktól és padra kényszeríti, akkor is, ha egészséges. A másik pedig úgy, hogy oké, akkor fizessetek karrierem végéig olyan áron, mintha alapember lennék.
Pont ezt mondom, hogy a gyűlöletből, indulatból hozott döntések előbb-utóbb valamilyen formában visszaütnek. Az egész sértődés Umtitire ott kezdődött, hogy mikor megsérült, egy külső orvosi csapatra hallgatott inkább és nem a Barca köreire. Kb szerintem itt döntötték el, hogy akkor elkergetik, aztán lehet később volt, de valami történt az biztos, ami jól fordítva sült el.
Én megértem Dembelét és Umtitit is, könnyen lehet, hogy az Ő helyükben a fórumozók többsége is ugyanígy döntene, beleszámítva, hogy mennyi mindenről nem tudunk.
Ha objektíven akarjuk megítélni őket, akkor félre kell tenni a "rohadék" és "buta" előítéleteket, amiknek nincs is sok alapja. Ilyen formában Fati, Dembele és Umtiti azért sokmindenben hasonlít.
Fatival igenis gond, hogy most nem lehet mondani rá, hogy nem sérülékeny. Milyen fiatal és már hány tér/izom műtétje volt? 3-4? Szurkolok neki, de sokkal nagyobb esély van rá, hogy el fog süllyedni. Dembele a sérülései alatt nagyon komolyan vette az edzéseket, ez látszik rajta, de a sérülései neki inkább az erősségeiből fakadnak. Mint egy rakéta, ami gyorsul és megy ezerrel, csak épp a szerkezete nem bírja. Szerintem nagyobb esély van rá, hogy ebből igazán tartósan nem tud visszajönni. Umtitit pedig elsősorban dacból annyit volt jegeltetve, hogy hiába végzett nagyon korrekt edzésmunkát és váltott életmódot is, ennyi kihagyás után nehéz elhinni, hogy érdemben visszatérhet. Az ő helyében én két esélyt látnék. Az egyik, hogy csak beverekedem magamat a Barca kezdő közelébe, azért Eric Garcia mellett ez talán nem lehetetlen. Vagy egy jó csapatba mennék, ahol van valami garancia, hogy játszani fogok, ha nem vagyok sérült.
Szerintem Dembelét itt kéne tartani nyárig, annyit hozzunk ki belőle, amit csak lehet, Umtitivel megvan az új szerződés, nyugodtan lehetne rotációban használni és felépíteni, fizikailag olyan, mint rég. Fatit meg bizony egy jó ajánlat miatt el lehetne adni, ha hinnék benne, hogy a Barca tud vásárolni értelmesen játékost. De nem tud, mintha valami szabály lenne, hogy csak TOP csapatból igazolhatunk.