Torrét 1 év kölcsönbe küldjük a "fiókcsapatunkba". Amúgy benne én is látok fantáziát, de értem a dolgot, nem hiszem, hogy tragédia, hogy 1 szezont ott fejlődik és sokat játszik.Fernando írta: ↑2023.07.19. 10:44:04Itt nem az a lényeg, hogy ász vagy nem ász, hanem hogy itt van. Kit hoztunk eddig aki akkora ász? Egyedül Gundogan az akinek őszintén örülök. Elkuldtuk Torret, holott bőven kaphatna perceket nálunk is, elkuldjuk Nicot akinek balszerencsés volt a tavalyi valenciai kiteroje a sok sérülés miatt, de amikor játszott kulcsember volt. Itt van Abde aki vagy megy vagy marad, tavaly a kupa-dontos, bajnoki 7. csapat huzoembere volt. Mind mind fiatalok. Most kéne a jövőt építeni, végre nincsenek már szenttehenek, itt lenne a lehetőség. Erre eddig 3-at igazoltunk. Mindhárom játékos 30+-os, ráadásul ebből kettő minimum megkerdojelezheto igazolás. Már tavaly is egy koncepció nélküli ossze-vissza igazolgatas volt smit csináltunk, idén pedig ez hatvanyozottam igaz. Tavaly jött Kessie, oké ingyen volt, mindenki tudta, hogy nem való ide, jott Kounde akit ha közepén jatszatunk életveszélyes, szélén pedig erős közepes. 60 millió volt. Hoztuk Lewat, róla szinte mindenki tudta hogy jó lesz, nem is ez a probléma, hanem, hogy 50 millió volt és kb még 1 max 2 évig lesz meghatározó jatekosa a csapatnak. Egyedül Christensen vált be 100%-ig, akit ugye a padra hoztunk... Raphinha? 60 fölött volt ő is, annyi a szerencséje, hogy Dembele a posztrivalisa akiről szakosztaly van elnevezve a kórházban. Alonso, Bellerin no comment kategória. Nem mondom, hogy visszasirom Koemant, de ha kicsit simulekonyabb lett volna és ő is azonos feltételek mellett tudott volna csapatot építeni mint Xavi, lehet nem itt tartanánk. A fiatalokhoz értett.
Félix pedig akkor lenne védhető, ha opcionk is lenne megvenni jövőre.
Szerk: a tavalyi erkezokhoz kiegesziteskepp még annyit, hogy nem hiszem, hogy minőségben is sokkal beljebb vagyunk Lewaval mint a kéznél lévő Aubaval lettünk volna. Nem emlékszem, hogy 1-1 bajnokin kívül valóban vezére lett volna a csapatnak a lengyel.
Ne haragudj, de Nico soha nem volt kulcsember sehol. Engem pl. egyáltalán nem győzött meg a srác, de simán benne van az is, hogy lehet rá számítani legalább egy kiegészítőember szinten, de azért ne idealizáljuk már csak azért, mert épp nincs nálunk. Mikor láttad játszani őt utoljára? A Valenciában sem alkotott maradandót és igen, szerencsétlen volt a sérülése, de pont ezért sem bíznám rá az egyik legfontosabb posztunkat. Azért azt a lehetőséget is hagyjuk meg, hogy a szakmai stáb nem hülye, és látja, ki mit tud letenni a pályára.
Érdekes, hogy mindenki Koemant magasztalja, mióta nincs itt, addig meg ő volt a világ legnagyobb kóklere. Az is fura, hogy Xavi senki szerint nem ért a fiatalokhoz, miközben Pedri rohadt jó lett alatta, szintet lépett. Baldét gond nélkül kezdővé tette Alba kárára, Gavi is stabil kezdő lett, most igazoltunk egy tini brazil csatárt. Abszolút jó a kormegoszlás a csapatban, de szerintem inkáb fiatalabb is a többség.
Igen, voltak gyenge igazolásaink, de tényleg azt várjuk, hogy csak tökéletes legyen és mindenki beválik? Ferran tényeg betli, Raphinha szerintem is drága volt (de megnéztem volna mit kezdünk tavaly, ha nincs pótlásunk Dembire), Lewa is, bár őt azért nagyon nem ekézném, mert szerintem eléggé bevált, koncepció meg bőven volt benne. Alonso tényleg felesleges volt, de akkor még ki gondolta volna, hogy Baldé 2 hónap alatt kirobbanthatatlan lesz? És bagóért jött.
Az idei igazolásokat is lehet fikázni, de igenis kellett egy belső védő (ingyen, nem a fiatalok helyett), kellett Busi helyére is pótlás, ha nem is top játékos, mert arra ugye nincs keret, szóval értem, hogy te mindenhova 20 éveseket pakolnál csak, de ez is túlzás, és igenis posztokra történtek az igazolások, ha nem is tetszenek a konkrét személyek.
Korántsem gondolom, hogy minden tökéletesen megy a klubnál, de néha csak tépem a hajamat, hogy sokan ennyire mindenben csak a negatívat látják, és bármit csinál a vezetőség vagy Xavi, az mind rossz. Akit hozunk, az tuti gyenge lesz, akit meg eladunk, az tuti istenkirály lett volna.
Szóval nekem tényleg ezzel a fekete-fehér látásmóddal van problémám, hogy nem lehet egyszerre nézni a pozitív és a negatív dolgokat, hanem valami vagy minden rossz vagy minden tökéletes.