2023.08.27. 19:51:07
Én mondjuk jól szórakoztam igazából (3 meccsből most először), 7 gól, szép megmozdulások, és 3 pont a Barcának. Őszintén szólva (ahogy többen írták is meccs előtt) többet aligha remélhettünk volna ilyen védelemmel és támadósorral. Örülök, hogy a Villareal partner volt a fociban, megsüvegelendő, ahogy a szép támadásaik is.
Szerintem nem Xavi hibája az, hogy Sergi Robertoval és Alonsoval kell kiállnunk, ahogy az se, hogy a két elvileg legjobb góllövőnk két önző pöts. A védelem katasztrófális teljesítményéhez nincs mit hozzáfűzni, bár a másodikra szerintem úgy jöttünk ki, hogy azért volt némi módosítás a hátsó játékunkban, és érezhető hatása volt. Viszont egész meccsen egészen jól mentünk előre, és kifejezetten parádés volt szerintem az, ahogy a középpályánk áthozta a labdát két támadóharmad közt. Laminnak, Ferrannak, Frenkienek köszönhetően (néha Gavi és Gündogan is hozzátettek) egész sok veszélyhelyzetet is teremtettünk.
Ansu abszolút nem megfelelő se játékminőségben, se hozzáállásban. Többekkel nem értettünk egyet az elmúlt hetekben, hogy miért nem játszik. Én állítottam, hogy nincs elég infonk róla, mi főleg tét nélküli meccsen láttuk, Xaviék meg látják minden edzésen, ismerik is nyilván az emberek és a csapat, keret dinamikáját. Ami infom mégis volt eddig, az tavalyról volt, meg az eddigi (immár 3) bajnokikról. Ez alapján szerintem aligha lett jobb, akár a mozgása, akár a hozzáállása, akár a befejezése.
Lewa szerintem a végén csakazértsem alapon önzőzte el inkább, de nem akarok úgy tenni, mintha ez sokkal jobb lenne. Mindketten megérdemelnék, hogy padon üljék végig a szeptembert, nagyon fotnos 3 pontot tettek kockára mindketten a rossz döntésekkel, amiért a társaik nem keveset kapartak.
Ferran viszont lehet, hogy bejátssza magát a kezdőbe, egyrészt van hatékonysága, másrészt igen jó döntéseket és megoldásokat hoz. Szöges ellentéte Fatinak, legalábbis ami az eddigi idei valódi szerepléseiket illeti.
Lamine nagyon extra, de muszáj lesz jegelni, 16 évesen nem lehet kezdő zsinórban sok meccsen szerintem. Persze igazán én nem értek hozzá, hogy fizikálisan ez jobb-e, mint inkább mindig csereként beszállni. Olyan szempontból még talán kockázatmentesebb is, hogy a fáradt ellenfél könnyebben ledarálja a meccs utolsó harmadában beálló játékosként.
Frenkie és Romeu nagyon jók eddig, szerintem, persze saját magukhoz mérve. Gavi és Gündogan is jó néhány kulcspasszt kiosztott ma szerintem, és a mezőnymunkájuk is jó volt.
Alonso és Roberto Villareal szintű támadójáték ellen (ami amúgy liga szinten azért felső polcos) nyilvánvalóan nem elegendő. Baldénak nincs cseréje, jhv pedig nincs is. Inigo sincs sehol egyelőre, Christensen és Araujo is elég porcelánnak tűnnek. Szóval igen csak sebezhető ez a keret, nem lehet ezen szépíteni. Biztos van Xavinak hiányossága, amiken majd vagy felülkerekedik, vagy nem, de szerintem nagyon nehéz a helyzete. Barcelona kerethez, kispadhoz képest hallatlanul nehéz.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila