LG írta: ↑2024.04.02. 11:59:50
barcamessi írta: ↑2024.04.02. 11:43:42
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... s-99435751
Atleticonak van jelenleg 65 pontja, nekünk 59. Minden győzelem 2 pontot ér, a döntetlen 1 pontot, továbbjutás a következő körbe szintén 1 pont. Ha a végén pontegyenlőség lenne, akkor az dönt, hogy az elmúlt 4 évből a legjobb eredményt elért csapat utazhatna.
Tehát ahhoz, hogy legyen esélyünk a klub VB-re, nekünk oda-vissza verni kellene a PSG-t, ezzel szereznénk 4 pontot, plusz 1-et a továbbjutásért, így lenne 64 pontunk. Az Atleticonak oda-vissza ki kellene kapnia a Dortmundtól, hogy ne szerezzen több pontot, és akkor még nekünk az elődöntőben nyerni kellene 1 meccset.
Nem lehetetlen, csak nagyon nehéz, főleg, hogy nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. A Dortmund amúgy nem megy rosszul, de az eddigi tapasztalatok alapján hiányzik belőlük az a taktikusság, ami az ilyen párharcokhoz. Simeone-nak pedig pont ez az erőssége. De azért szurkolok a németeknek, hátha az őszinte foci győz. Nemcsak a Klub VB miatt, hanem alapból jobb ellenfélnek tartanám a Dortmundot az elődöntőben. Lehet mondani, hogy milyen jól megy a matracosok ellen, de a BL teljesen más kávéház, ott még 16-ban is elvéreztünk ellenük, pedig akkor brutál csapatunk volt. Biztos vagyok, hogy egy másik Atleticot látnánk, mint a legutóbbi bajnokin. Persze előbb a PSG-t kellene megoldani, de álmodozni azért lehet.
Szerintem az Atletico ellen két meccsen több esélyünk lenne. Ennek ellenére én is inkább a Dortmundot szeretném, az a foci jobban is fekszik nekünk, ugyanakkor ez még mind hipotézis, ha a PSG-n nem jutunk tovább akkor felesleges számolgatni, márpedig jelenleg, ha nem is sokkal, de őket tartom esélyesebbnek.
A City szerintem az utóbbi éveket tekintve most kezd a legkevesebb eséllyel. Sűrű lesz ez a szezon nekik és nem vezetik 8-9 ponttal a bajnokságot, hogy beleférjen nekik néhány vesztett pont a BL-re készülve. Pep sem véletlenül fakadt ki, hogy a lebonyolítást tekintve milyen hátrányból indulnak.
Az, hogy most van egy 11 napos szünetünk nekünk annyira nem releváns, 6-7 nappal sem járnánk rosszabbul, sőt ki is esünk a ritmusból, ami visszafelé is elsülhet.
A pozitívum, hogy több sérült is visszatérhet. Pedrinek például meglepően jól halad a felépülése, már az odavágón is ott lehet a padon, bár játszani biztosan nem fog, de Jong is hasonló cipőben jár. A visszavágóra már 100 %-osak lehetnek. A Cadíz ellen kaphatnak néhány percet, hogy a PSG ellen ne legyyenek teljesen "hidegek".
A döntőre fogalmam sincs ki lehetne esélyes, szinte bárki oda keveredhet. Még egy Dortmund is, a csoportban például rendesen helyre raktak mindenkit, afranciákkal az élen, bár azóta nagyon összekapta magát a PSG, az Atma pedig bárkit meg tud fogni.
Az EL-ben megnéznék egy Milan-Pool döntőt, nem kis csemege lenne. Ha mi nem leszünk már érdekeltek a BL-ben, engem inkább érdekelne egy Pool-Milan/Bayer finálé.