Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Teljesen mindegy, hogy milyen szintű megoldásnak nevezzük akkor, ha nem viszi előre a csapatot. Leírtad a lényeget, ahogyan Cancelo és Lewa is nyilatkozta, imádják a várost, jól érzik magukat.La Masia1 írta: ↑2024.06.24. 23:37:58A klub szabadulna tőle. Nincsen pénz, ő érte egészen sokat lehetne kapni és nagyon sokat keres.
Csak ugye ő nagyon jól érzi magát és nem szeretne elmenni.
Ha leülteik a lelátóra a klub helyzete SOKKAL rosszabb lesz. Lerohasztják a nagyon sokat érő és nagyon sokba kerülő árut. Fizetik az összes költségét és utána elsétál. Ez ilyen szaúdi szintű megoldás lenne...
Tehát az lenne a cél, hogy egy amúgy egészséges, minden edzőnél alap embernek számító játékost a lelátóra ültessünk, hogy a feleségével és a gyerekével a VIP-ből nézzék végig a szezont, ezért fizetnék az évre kb. 35 milliót, nem játszana, semmi haszna nem lenne, foglalná a bérkeretet, arra játszva, hogy a szezon végén a játékos ESETLEG úgy dönt, hogy ő akkor inkább ingyen elmenne?Peter írta: ↑2024.06.24. 22:52:38
Egyébként éppen azt írtad, hogy jogilag sem működik, miközben éppen jogilag adtál egy opciót. Tehát ő is felbonthatja a szerződését.
A lényeg az, hogy profi mentalitású klubnál nincs lehetetlen. Bukóval is ki lehet szállni, a Real is megcsinálta Hazard vagy Bale esetében.
Szerk.: most látom alul, hogy időközben konkrétumokat is kaptál....![]()
Behívhatja, valószínűleg be is hívták!
Hát ez éppen mindenről szólhat, csak éppen az aranyos naív elméletről nem.La Masia1 írta: ↑2024.06.24. 21:09:27Ez egy ilyen nagyon aranyosan naiv elmélet, amit már nagyon sokszor leírtál.
Eleve jogilag sem működik, ott kezdődik, hogy ha egy játékos egészséges, játékra alkalmas, és nem játszik a lehetséges játékidő legalább 10%-ában, akkor az adott szezon végén egyoldalúan felbonthatja a szerződését.
Miért nem hívhatná be? Ismét adtál egy opciót arra, hogyan lehetne elkerülni a tehetetlenséget.
Pontosan ez a cél
Ez minden, csak nem maffia-módszer és nem terrorizálás. Ezekről a szavakról egészen más jut az eszembe, nem a minden kényelemmel ellátott cserepad.
Nagyon sok köszönet nem volt benne.
Véleményem szerint egy lejárt szerződéses Christensen sokkal hasznosabb igazolás volt, és sokkal stabilabbak is voltunk vele tavasszal. Hogy kit mennyiért igazoltunk egykor, az a jelenre már nincs szerintem hatással. Egy elhibázott igazolást nem kell erőltetni, csak azért, mert egykor azt a bizonyos hibát elkövettük, ezt Dembelé esetén is helyesen mérte fel a klub.
Meg tudnánk tartani, hosszabbítani is akarunk vele, de Xavi nem sok lehetőséget adott neki, így érthető módon már egy ideje másfelé kacsingat, és nem feltétlenül bízik abban, hogy itt sok játéklehetőséghez jut. Én megpróbálnám maradásra bírni, az én szisztémámban lenne is helye, de ha 4-2-3-1 lesz az alap felállás, akkor aligha számol vele komolyan Flick.
[A lejjebb lévő duplámat próbáltam javítani/törölni, de lefagyott az egész és utána már nem lehetett.]
Szerintem nem leszünk rászorulva, de ha vásárolni akarunk, akkor igen. Pár kis eladás meg Ferrán mondjuk elég lehetne egy top vkp-ra, de Nicót nagyon akarja a nép, azért már szerintem el kéne adni valaki komolyabb nevet.
Ez egyedül rajta múlik. A vezetőség már korábban elküldte neki az ajánlatát, de még nem a felnőtt csapatba akarták, hanem az Atleticbe, hogy középtávon számítanak rá az A csapatban, de garancia nincs hogy a szezonban oda fog kerülni, ez Flicktől függ.La Masia1 írta: ↑2024.06.24. 21:23:25Már elment ez a hajó...
Annak a sara, aki egy tehetséges fiatal posztjára, aki 7 éves kora óta a klub játékosa, hozott egy hasonló korú fiatalat sok tízmillióért. Hogy aztán azt a fiatalt se használják.
Guiu nem a pénz miatt megy el, hanem mert felismerte, hogy nem fog érdemi lehetőséget kapni.
Már elment ez a hajó...
Ez egy ilyen nagyon aranyosan naiv elmélet, amit már nagyon sokszor leírtál.gránit írta: ↑2024.06.24. 15:47:30Ez egyáltalán nem lehetetlen. Ha ki akarnánk tenni, meg lehetne győzni. Rólunk két év alatt lehúz még 74 milliót, de ha nem játszatjuk, 2026-ban már a kutya nem fog emlékezni arra, hogy ő a világon van, és így a világbajnokságot is ki fogja hagyni. Ezzel szemben ha lesz szíves távozni, még számos évet lehúzhat egy nagycsapatban, és ezalatt sokkal több pénzt húzhat le róluk, mint 74 millió. Hosszú távon jobban jár.
Ezt nem nekem kellene írnod, hanem a Barca edzőinekTroym írta: ↑2024.06.24. 16:45:57Az az általános jellegű probléma, hogy mindenki azt hiszi egy csapatnak a szezon 65 meccsén ugyanabban a taktikában kell felállni.
Mondok egy példát.
Ha 30 meccsen 3-5-2 felállásban és 30 meccsen 4-3-3ban állunk fel, akkor már rögtön nem is kell annyi jobbszélső, elég Yamal, mert Raphinha eladása után megszerezhető Frimpong és mindkét felálláshoz van egy jobb jelölt.
Még egyszer, ez csak egy példa, nem pont ezekkel a nevekkel, de én elfogadnám, hogy megy Raphinha és jön Frimpong, plusz marad a 2 fiatal középcsatár és két különböző felálláshoz vannak emberek.
szerk: Írhatnám, hogy adjuk el 80 millióért Ferrant, de még pesoban is kérdés kapnánk-e annyit érte.
Az az általános jellegű probléma, hogy mindenki azt hiszi egy csapatnak a szezon 65 meccsén ugyanabban a taktikában kell felállni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.06.24. 15:52:27Írtam, június 30-án zárul a gazdasági év. Eddig dől el minden. Eddig kell megkötni a Nike, Barca Vision szerződèst. Ok, hogy Depay nem elég jó. De, hogy Raphinha sem? Akkor kit igazoljunk, mert Lewa fix, ahogy a 433, 4231. Írok példát. Dybala, elvileg 17 milliós kivásárlási árral. Ő biztos elérhető, kérdés mennyire válna be, főként jobb szélen. Azért egy 16 éves Yamalra nem lehet kezdőként alapozni.
Ha Raphinha is menne, a 2 szélre kell ember. De kik?
Mondjuk nem is tudna sok dolgot mondani. Pár hete lett csak hivatalosan kinevezve, az A-keret játékosainak 80-90 %-át nem is látta még. Ami konkrétum igazából tőle is, hogy kell egy vkp és szélső, hozzányúl az utánpótláshoz, nevesítve Darvich és Valle volt tőlük, meg a szokásos lőzungot és kb itt ki is fújt minden. Ennél többet nem is igazán tud nyilatkozni vagy tenni. Levezényelt néhány edzést, de a rájátszás miatt sok Atletices nem is tudott részt venni. Nem igazán irigylem a fickót.Peter írta: ↑2024.06.24. 16:21:58Hát ez az, amiről sajnos semmit sem tudunk, de infók, nyilatkozatok hiányában tényleg csak fifázni tudunk.
Ahhoz képest, hogy edzőváltás volt, mintha kicsit vissza is lenne húzódva Flick. Lehet ez tudatos is, majd idővel és vélhetően a maga idejében megtudjuk a dolgokat.
Hát ez az, amiről sajnos semmit sem tudunk, de infók, nyilatkozatok hiányában tényleg csak fifázni tudunk.
Szerintem a kiemelt rész pedig nagyon fontos, mivel Flick jó eséllyel más rendszert fog alkalmazni, legalábbis változtatásokat biztosan végrehajt. Akkor pedig sok játékosnak borulhat a szerepe, nagyot változhat a prioritás egyes emberekkel kapcsolatban.Peter írta: ↑2024.06.24. 15:07:20Ezekkel az adminisztratív dolgokkal nem vagyok képben, mindíg rá kell pillantanom arra amit írsz.
Vkp előtt után vagy mellett az lényegtelen, de Frenkiet még megpróbálnám "elügyeskedni" vagy, ha szükség rávinne, kiszorítani a pozíciójából. Nekem nála belevalóbb tudású játékos tetszene, aki ott a pályán önállóan is megállja a helyét és nem kifejezetten társfüggő.
Szerintem kár időt és pénzt fecsérelni arra, hogy kit és miért néznénk meg az új edző alatt. Persze, ha Flick határozott akarata lenne, az más, lelke rajta, nyilván ő tudja, mit akar.
Túl sok az üresjáratok kockázata és gyorsan telnek a szezonok, évek. Azért vannak, akiken látszik, hogy "lehet, talán, hátha".....na, nekik elengedném a kezét...főleg olyanokat, akik rendelkeztek lehetőségekkel, mégsem tudtak igazán maradandót alkotni....
Nyilván ehhez megfelelő körülmények is kellenek....
Ez egyáltalán nem lehetetlen. Ha ki akarnánk tenni, meg lehetne győzni. Rólunk két év alatt lehúz még 74 milliót, de ha nem játszatjuk, 2026-ban már a kutya nem fog emlékezni arra, hogy ő a világon van, és így a világbajnokságot is ki fogja hagyni. Ezzel szemben ha lesz szíves távozni, még számos évet lehúzhat egy nagycsapatban, és ezalatt sokkal több pénzt húzhat le róluk, mint 74 millió. Hosszú távon jobban jár.
Egyetértek.Peter írta: ↑2024.06.24. 15:07:20Szerintem kár időt és pénzt fecsérelni arra, hogy kit és miért néznénk meg az új edző alatt. Túl sok az üresjáratok kockázata és gyorsan telnek a szezonok, évek. Azért vannak, akiken látszik, hogy "lehet, talán, hátha".....na, nekik elengedném a kezét...főleg olyanokat, akik rendelkeztek lehetőségekkel, mégsem tudtak igazán maradandót alkotni....
Ezzel is, ez számomra nagyon fontos lenne. A gyengébb csapatok ellen a közelmúltban látottakhoz képest bátrabb hadrenddel, több támadóval állnék ki, ezért is lenne fontos egy olyan mélységi ember, aki ezt egymaga meg tudja oldani, így oda elég lenne egy ember. A rangadókon meg Christensennel együtt komoly stabilitásra tehetnénk szert.
Ezekkel az adminisztratív dolgokkal nem vagyok képben, mindíg rá kell pillantanom arra amit írsz.
Tavaly 80-at ajánlot azt hiszem az Al-Nassr, azt most is tartja, szóval ha két szaúdi klub is liucitál rá, a 100 röhögve meglehet, főleg, hogy milyen játékosokat visznek mennyiért.
Csak a pénz idén jobban kellene, mint jövőre, ezért nagy a dilemma.davi10 írta: ↑2024.06.24. 14:52:04Raphinha az egyik olyan játékos, akit nagyon megnéznék egy új edzővel. Nála látszott, hogy fejben vannak a gondok, plusz értelmetlenül volt ennyire a szélen nyomatva. Viszont a szezon végén meg talán a legjobbunk volt, a BL-ben is oda-vissza beköszönt a Párizsnak, és még védekezni se büdös neki.
Valamennyire magára talált, Yamal-t meg nem szabad ennyire nyomatni. Én szerintem adnék neki még egy szezont, szerintem az ajánlott 100 misi jövőre is 100 misi lesz.
Guiu-ért meg a 6 misi aprópénz, ezt bárki kifizeti. Itt neki kell döntenie, de talán nincs sok értelme Őt is meg Roque-t is a keretben tartani, valószínűleg Ő is így gondolkozik.
Szerintem nem elgondolkodtató, hanem gondolkozás nélkül végrehajtandó......