Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát de éppen ez az, hogy egy Ciprus ellen maximum a selejtezőben futna össze Spanyolország, ahol nincsen hosszabbítás, mert nem kieséses rendszer, hanem kvázi csoportkör. Kieséses rendszerbe azért már nagyobb csapatok jutnak csak egy EB-n, VB-n. Általában...Fernando írta: ↑2024.07.09. 14:03:31Hulyesegbol régebben én is mondtam ilyet, csak ez azért nem életképes (amúgy se), mert ha mondjuk egy Spanyolország 3-0-ra behuzza a buntetoket meccs elején mondjuk egy Ciprus ellen abból milyen meccs lenne?Yokozuna írta: ↑2024.07.09. 11:45:15Valahogy izgalmasabbá kéne tenni ezeket a kieséses szakaszban lejátszott mérkőzéseket. A túlzott biztonsági játék megöli a látványos focit, ahogy nő a tét úgy fullad unalomba kilencven perces előadás.
Arra gondolok, ha úgyis mindig hosszabbításba és tizenegyesekbe torkollik a dolog, akkor meg kéne szüntetni a hosszabbítást és kedeni kéne valamit a tizenegyesekkel.
Akármilyen formában, de a mérkőzés előtt lerugatnám a tizenegyeseket. Aztán az eredmény tudatában a vesztes már nem alibizhetné végig a meccset. Megszűnne az is, hogy a tizenegyest hibázó játékosok bűnbakká válnak és nemzeti útálatnak örvendenek.
Hulyesegbol régebben én is mondtam ilyet, csak ez azért nem életképes (amúgy se), mert ha mondjuk egy Spanyolország 3-0-ra behuzza a buntetoket meccs elején mondjuk egy Ciprus ellen abból milyen meccs lenne?Yokozuna írta: ↑2024.07.09. 11:45:15Valahogy izgalmasabbá kéne tenni ezeket a kieséses szakaszban lejátszott mérkőzéseket. A túlzott biztonsági játék megöli a látványos focit, ahogy nő a tét úgy fullad unalomba kilencven perces előadás.
Arra gondolok, ha úgyis mindig hosszabbításba és tizenegyesekbe torkollik a dolog, akkor meg kéne szüntetni a hosszabbítást és kedeni kéne valamit a tizenegyesekkel.
Akármilyen formában, de a mérkőzés előtt lerugatnám a tizenegyeseket. Aztán az eredmény tudatában a vesztes már nem alibizhetné végig a meccset. Megszűnne az is, hogy a tizenegyest hibázó játékosok bűnbakká válnak és nemzeti útálatnak örvendenek.
https://www.fociclub.hu/2024/07/07/biel ... abdarugas/
Ötlettelenek, de nehéz a szemükre vetni, vagyis nem 100%-ban, hisz ezek a játékosok eleve hullák, és akkor még jön az amit írtál, beton védekezés ellen nehéz ötletelni. Persze lehet az angoloknál és a franciáknál ezt jobban csinálni azért, de szerintem a hátuk közepére nem kívánják ezeket a meccseket. Vagy ha igen, akkor szimplán csak nem bírják már. A szezon végére már a saját klubjuknál is így van, nehezen bírják erővel. A kiscsapatoknál nincs ilyen gond, így bele tudják tenni az energiát.Sinya22 írta: ↑2024.07.08. 15:34:10Így közel a végéhez biztos, hogy a legförtelmesebb torna volt, amit láttam. Az első csoportkör jól indult, több jó, gólgazdag meccs is volt, aztán mindenki, nagyok, kicsik elkezdték ezt az undorító, időhúzó célfocit játszani. Sajnos be is jött, 2 öngóllal ott lehet lenni a legjobb 4 között, ez önmagában annak is elmond mindent a tornáról, aki tényleg nem nézte.
Korábban mondtam, hogy az utóbbi 10 évben megtanultak azért a csapatok védekezni, nem kell messze menni, elég a magyarokat megnézni mondjuk a 10-es évek elején, meg most. Vagy Georgia, sorolhatnám. De ezek mellett a nagyok is fejlődtek, csak ők visszafelé. Teljesen ötlettelenül, elképzelés nélkül játszott majdnem mindenki, nagy része kihullott, de szinte biztos vagyok benne, hogy vagy Anglia vagy Franciaország nyeri a végén. Amíg az antifoci működik, addig ez a jövőben is így lesz. Én ugyan el nem aludtam meccsen, de volt jó pár amit a félidőben otthagytam, ilyet egyik tornán se csináltam még. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha most egy 10-12 éves gyerek életében először néz focit, és ilyen csapatokat/meccseket lát, mennyire fogja őt lekötni. Engem biztos nem tudna bevonzani.
Nem is nézed, úgy könnyű megint fikázni valamit.
Elnézést kérek, hogy szóvá merem tenni, hogy mennyire szánalmasan gyenge ez a torna. Ami sok volt topjátékos véleménye is...