Troym írta: ↑2024.07.12. 10:41:34
Általános jelleggel azért megkérdezném, hogy szerinted mi egy fórum célja? Nem vélemények ütköztetése? Miért zavar, hogy ez is egy téma? Ha nem érdekel, vagy nem szeretnél benne részt venni, akkor miért olvasod, amikor azt látod ez a téma?
Egyébként az alaptéma pont most nem ez volt, hanem nehezményeztem , hogy iszonyú sablonos a gondolkodásmód, mind az itteni mindenkori edzők, mind a sportigazgatók részéről és nem objektív szempontok alapján építenek csapatot.
Visszakanyarodhatok az eredeti kérdéseimhez.
- Miért ne állhatnánk fel két középcsatárral? Törvény tiltja?
- Miért ne vehetnénk ingyen olyan játékost, akinek nem Barca volt a jele kiskorában, máshogy más rendszerben jól játszott, van nemzetközi tapasztalata stb? (Pl Kessié, vagy akár Rabiot)
- Miért nem vagyunk képesek kijelenteni egyik játékosról 1-2-3 év után sem, hogy nem elég jó ide (Felix, Ferran), amíg 17-18 éves kölykök kapnak 29 percet bizonyítani és mehetnek, amerre látnak, ha nem mesterhármast lőnek rögtön? (Julian Araujo, Roque, Guiu stb)
- Miért megint egy ugyanolyan profilú 60 milliós játékosra akarjuk költeni az átigazolási keret nagy részét, már ha engedik, amilyen játékosból többet is megszereztünk, de előrébb nem jutottunk velük, plusz erre a posztra vannak játékosok, vkp és bhv posztra 1-1 ember van, utóbbi sérült.
-mert mindig ugyanaz a vége, és úgy vélem, szubjektív vélemény ütközik a számokkal, legalább próbáljuk akkor igazolni számokkal, ahogy Bence teszi, vagy ahogy pl. te megtetted Berenguerrel. Ezzel kapcsolatban lehet véleményt ütköztetni.
-simán felállhatunk akár 2 csatárral, többször írtam, nálam Roque is beáldozható, egy összegben kapnánk pénzt, cserébe részletekben fizetnénk közvetve Roque árát, cserébe Guirassy jó opció volt, de tőlem betolhatjuk Simons/Olmo árába, Luuk pedig jöhet fejelgetni 70. perc után
-ebben is egyetértek, írtan is, sokkallom Rabiot fizetését, de Guido, Ndidi is ingyenes opció, de simán fizetnék 20+-t is ilyen Fábián Ruiz, Aleix Garcia, Merino félékre. Persze ha lesz pénz, Ugarte, Kimmich jobb opciónak tűnik, előbbi egy romboló, utóbbi egy mélységi kp-s, sok kulcspasszal.
-kejelenthetjük, csak akkor ne szimpátia alapján. Felix ingyen, 4 milliós bruttó fizetéssel simán megérte, a BL győztes gólja többet ért, simán használhatóbb, mint Roque vagy Ferran, utóbbit szerintem mindenki elküldené, de nem 15 milliót ér. Ennyiért fölösleges elpazarolni, rotációban 3 poszton bevethető. Persze ha távozna 25-30-ért, jobb játékosokat is lehetne igazolni.
-tudtommal nincs bal szélsőnk senki. Azaz Fati, de első körben szabadulnának tőle a fizetése miatt. Ha senkinek nem kell, marad cserének. A Sevilla pl. csak töredékét állná a fizetésnek.
Vkp-s helyét foglalja De Jong óriási fizetése+ Romeu, Casado, Roberto helyzete sem megoldott, és ott van Marc Bernal is, aki fel fog játszani az A-ba, és Gündogan és Gavi is tud ott játszani, főként dupla pivotban. Persze első 4 nevet mindet elengedném egy minőségi játékosért és egy ingyen/olcsó Rabiot/Guido/Ndidi/Merino kaliberért.
-Kik voltak hasonló profilúak Nicohoz? Max Ronaldinho, Neymar és Dembelé. Előbbi 2 klasszis szint, utóbbinál már most jobb. Szerintem pontosan ilyen profilú játékos kell, még Dembele cselei, váratlan húzásai, gólpasszai is hiányoztak tavaly a keret rövidsége miatt, de nem sajnálom a távozását, Raphinha, Yamal és Nico is jobb összességében.
Szerintem nekünk egy gyors, jól cselező, jól lövő, 2 lábas, 2 szélen bevethető (Yamal 17 éves) játékosra van szükségünk, és nem ilyen Coutinho, Griezmann, Bernardo Silva féle jó tiki takás, jól passzolgató, de védelmeket (spanyol kicsik)megbontani nem tudó játékosra van szükségünk. Felix olcsón határeset, mert ahogy te is írtad, kellene minden posztra 2 db más profilú játékos, de rá nem lesz pénz, nálam akár Fati is maradhat cserének.
Nico 50+ millióért szerintem jó üzlet, amikor 100+ millióba kerülnek a hasonló profilú játékosok(Leao, Vinicius, Mbappe stb.)
Meglátjuk, hogy fog e érkezni, és ha igen, mit tud nyújtani.