2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Hát, azért szerintem ez nem ilyen tiszta. Foglalkoztak ők a dologgal, első körben ugye kapott egy 50 milliós, alsó hangon felsőpolcos, ha megkérdezel egy Milan-szurkolót, akkor klasszis vkp-t, az olasz bajnokság toronymagas legjobbját a poszton, de ez neki nem volt jó, pedig Busi mellett szépen be lehetett volna építeni, és ma is lenne egy felsőpolcos rombolónk.. Ott volt Nico, aki szintén nem volt jó Xavinak, még ha nem is igazi hatos, de kb mint egy Merino, jó ott is, egy fizikális, jól ütköző, erős, gyors középpályás, és azóta is jó az új csapatában. Aztán miután két ilyen potens játékos nem felelt meg neki, jött egy nyár, amikor nem volt pénz igazolni, 3-4 milliót költöttünk el, de azt egy vkp-ra. Aki nem jött be, de azért a Gironában akkor is sokkal jobb volt, mint amit itt mutatott. Ha elfogadom, hogy ennyi pénzünk volt, ennél jobbat alighanem nehéz lett volna szerezni. Közben jött egy Gündogan ingyen, aki azért a szezon nagy részében hatosban volt duplapivotban, és azért ott is egy nagyon erős szintet tudott hozni. Szóval ha nem is egy Busi pótlék, de legalább félig a posztra jött.brazilfan írta: ↑2024.08.31. 11:48:36Miért olyan nyilvánvaló ez? Eddig sem hoztak. Xavinak ez volt a legfőbb kérése, és egy évük volt arra, hogy szerezzenek valakit Busquets helyére. Vitor nélkül meglettünk volna tavasszal, idén is meglennénk Olmo nélkül. De a 6-os megnyugtató rendezése nélkül nem lett volna szabad nekivágni egy szezonnak, ráadásul kétszer egymás után.
Miért olyan nyilvánvaló ez? Eddig sem hoztak. Xavinak a 6-os poszt volt a legfőbb kérése, és kereken egy évük volt arra, hogy szerezzenek valakit Busquets helyére. Vitor nélkül meglettünk volna tavasszal, idén is meglennénk Olmo nélkül. De a 6-os megnyugtató rendezése nélkül nem lett volna szabad nekivágni egy szezonnak, ráadásul kétszer egymás után.
Csak és kizárólag az említett konkrét nevektől óvtam volna magunkat, mert olyanokból nincs hiány, akiktől a feltámadást várjuk vagy a csodában reménykedünk vagy pusztán csak annyit, hogy ne rontsanak a csapat helyzetén avagy legutolsó mentsvárként talán Flick kezei alatt összeszedik magukat.
A többivel egyetértek, ez katasztrófa volt, a keret gyengült erejében és mélységében is, és azért elkölthettünk 60 milliót, amiből lehet már csapatot építeni jó kézzel.jclayton írta: ↑2024.08.31. 09:56:32Sőt, ha tudta, akkor Xavi nyilatkozatokra alapozott kirúgása a teljesen érthetetlen.
Ami pozitívum, hogy Flick teljesen új alapokra helyezheti a csapat játékát, az eddigi három meccs alapján maximálisan indokolt az ittléte. Tudja használni a rettentő szűk keretet, egyelőre motiválja is a játékosokat az ittléte, taktikailag is fejlődni látszik a csapat... aztán hogy ez az állapot meddig tartható fent, az kérdéses. Simán látom azt a forgatókönyvet is, hogy az év végére a sérülések, a formahanyatlás, az elfáradás miatt koemani mélységekbe kerül a megítélése. Nagyon remélem, hogy erre nem kerül sor.
Hát, most már mindegy, jövőre esetleg, ha így döntene. Most már lezárult az ablak, télen meg nem nagyon tudnánk 3-4 játékost hozni a helyére, főleg nem Deco, akkor még egy zseninek is nehéz. Meg hát ugye gondolom az sem könnyű kérdés, hogy akkor mi van, ha felépül?
Ha ezt eredménynek vesszük akkor nem szóltam, neki idén idén valahogy ki kellett volna szórni a nagy fizetésű játékosok nagy részét, vagyis Lewa-t és de Jongot, a helyükre meg hozni legalább 4-5 ingyen, olcsón igazolható játékost, amire így felszabadult kb 60 milliós bérkeret. És habnak a tortán még Nico-t. Ezt hívják szép munkának.brazilfan írta: ↑2024.08.30. 19:59:51Én nem bántanám Decót. Igaz, hogy sem Gündogant, sem Cancelót nem sikerült megtartani, Christensent félévre szabadságoltuk, a 6-os poszt pillanatnyilag nincs betöltve, és a keret még a tavalyinál is soványabb, viszont Lenglet-t, ha nehezen is, de végül sikerült kölcsönadni.
Ez lehetne az egyik kiskapu nekünk, visszatér, megsérül műtét, az biztos hogy alapból van 4 hónap. És lehet nézni a helyére még két három játékost a 40 millás fizetésnek a 80 százaléka is szép összeg.
Azért léteznek olyan dolgok is, amivel teljes egyetértésben azonosulhatok Laporta döntésének végeredményével(?) még akkor is, ha fogalmam sincs arról, hogy egyes döntéseit mi alapján hozza meg....FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.30. 22:46:57Reménykedtem egy elnöki letétben, de ez már Mind1.
Az utolsó pillanatig lett volna minőségi lehetőség
Pl. Depay vissza a bal szélre, cserecsatárnak, Rabiot vkp-nak, mindezt ingyen.
Én nem bántanám Decót. Igaz, hogy sem Gündogant, sem Cancelót nem sikerült megtartani, Christensent félévre szabadságoltuk, a 6-os poszt pillanatnyilag nincs betöltve, és a keret még a tavalyinál is soványabb, viszont Lenglet-t, ha nehezen is, de végül sikerült kölcsönadni.
Alemany óta ….
Az utolsó meccsünkön kezdő volt Bernal és Martin, padon ült Astralaga, Fort, Sergi Dominguez, Cuenca.
Talán csak 4 (esetleg 5) B-s játékos lehet egyidejűleg pályán.Troym írta: ↑2024.08.30. 16:50:04Egy záró kérdés így az átigazolási szezonra:
Miért nem hoztunk 2-3 db 20-22 éves játékost 4-5-10 milliókért az Atleticbe?
Az ő bérük nem számít FFP-be és állítólag pénzünk lett volna igazolni? Ha azt megtettük volna, őket vihettük volna meccsekre.
Továbbmegyek, teletöltöm a nagycsapat keretét 1 milliós éves bérű Fort, Bernal, stb játékosokkal és a "B csapatba" meg adnék éves 3-5 milliós béreket kicsit nevesebb, tapasztaltabb stb játéksoknak.
Nekem sem volt bajom a sráccal, de Koeman mester lejtőre helyezte, aztán ha nincs időzavar az emlékeimben Xavinak semmire sem kellett.
Nagyon egy oldalról nézed a szituációkat mindig. Real Madrid, PSG, City ahol végtelen pénz van, ott igen, átlagos.
A gondolatmenetet, amit egyébként én is így gondolok szórul szóra, kiegészíteném azzal, hogy a 19-re lapot húzás megfelelő szakmai háttérrel alátámasztva nyerő húzás is lett volna, de mégsem az lett.Atlantis írta: ↑2024.08.30. 14:34:32Amikor Laporta évekkel ezelőtt elkezdte eladogatni a klubb dolgait, hogy lapot húzva 19-re tudjon igazolni és csapatot erősíteni sokat vitáztunk arról, hogy jó ötlet-e. Az idei nyáron megtapasztaltuk miért volt ez kockázatos. Persze van még 24 órájuk csodát tenni, de hát na...![]()
Neki nagyon örülök. Féltem, hogy ő is a Chelsea-ben fog kikötni, mert előttünk ott volt próbajátékon. Azt mondják totál Davies 2.0 a gyerek, de ha lesz egy stabil cseréje Baldenak már örülni fogok.
Egyáltalán nem. A 7-9. a sorban, holtversenyben két másik játékossal. Teljesen átlagos fizetése van, Christensen, Kessié mögötte van/volt.