FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.22. 10:15:44
bence0330 írta: ↑2024.09.22. 09:48:34
Vicces szám, de láttam az összeset, szerintem mind jogos volt.

Elsőre én is azt hittem, kívül volt, de van egy szabály, ami... hát, tükörfordítva "folytonos" szabálytalanságot jelent ami ha fizikailag kívül kezdődik, de a vonalon belül ér véget, akkor tizi. És egyértelműen vonalon belül ért véget. Szerintem ez logikus is, mert ugye ez pont ilyen eset volt, mikor látványosan rángatták vissza klasszik Espanol módon, a madridi meg ment tovább, nem adta fel, és csak a legvégén esett el, Messinek volt sok ilyen esete (ergo lehet, hogy ha 1 méterrel hamarabb engedi el, akkor továbbmegy és helyzet). Szerintem ez is 100%-os tizi volt, mint az összes többi eddig.
Általában egyetértek veled, de ezekben a szabályokban nagyon nem.
Múltkor elrúgta Vinicius a labdát, úgy léptek rá a lábára. Ez sehol a világon nem büntető. Felhoztam Kane-Dumfries EB-s szituációját, a szakértők, még az angolok is azt mondták, hogy nem büntető, pedig az tényleg 50-50-es szituáció, Kane-t simán veszélyeztette, mert rátartott a lábára. Vinicius esete típikusan nem büntető, még ha mezőnyben be is fújják.
Tegnapi esetről mindenhol fent vannak a képek, hogy elengedi a derekát a 16-os előtt.
Mindezt VAR mellett 2-3 bíróval, kamerákkal.
Szerintem nincs szükségük ilyenekre, a szezon előtt is írtam, hogy simán bajnokok a gyenge keretünk miatt, és Ancelotti majd megoldja, mert nagyon jó edző.
Nagyon jól gazdálkodnak, top 3-as edzőjük van, tele vannak pénzzel, jó játékosokkal, az elnökük az ország egyik legbefolyásosabb embere.
Én hányingert kapok az ilyen Tebas féle nyilatkozatoktól (most is mit nyilatkozott a héten, Barca gazdasági helyzet, Negreira, csúnya Perez), La Liga lezüllesztésétől, Barca hátráltatásától, Real TV bírók befolyásolásától.
Ismétlem, szerintem nincs szüksége a Real Madridnak ilyenekre, normális és fair küzdelmet szeretnék látni, én személy szerint simán el tudnám fogadni a 2-4. helyet, ha jól játszunk. Simán elismerem, hogy a Real Madrid jobb csapat.
A körítéstől rosszul vagyok, mert nem a fociról szól.
Én akárhányszor nézem vissza, simán a büntetőn belül még látom a mezhúzást.
https://ibb.co/3dsRR2F
Itt még egyértelműen van kontakt, és már simán ott vannak, már a lába is majdnem csípi a vonalat, a keze meg ezen jóval túlér, lehet könnyen viszonyítani) utána egy kockával szerintem még mindig fogja, de az már necces, ezért fotóztam ezt.
https://www.youtube.com/watch?v=95VLx7xKSD4 ebből van
(Hadd jegyezzem meg mellette, hogy amit Endrick csinált, az valami fenomenális volt, lehetetlen labdát lehetetlen módon még épp benntartva, lecselezte a védőjét, ment vagy 6-7 métert miközben húzták vissza izomból a mezét, és még csak elesni sem akart.)
Lehet a szabályokkal egyetérteni meg nem egyetérteni, az már elég szubjektív kérdés, de ha a szabály szerint fújnak be egy büntetőt, akkor az mindenképp jogos. A mostani meg a labda elrúgása utáni is fekete-fehér szerintem teljesen. Az, hogy valami angol szakértő mit mondott... nyilván kevesebb hülyeséget mondanak, mint itthon (a nagyon mély, nagyon reszelős hangú, joviális öreg bácsinak nem jut eszembe a neve, alig láttam magyarul focit életemben, de ő ugrik be mennyire köze nincs semmihez), de azért mondanak. A Kane esetben legalább felmerülhetett, hogy elhagyta-e a játékteret a labda, de egyrészt nem, másrészt meg ha elfelejtjük a szabályokat, és puszta logikai alapon gondolkodunk, akkor is jogos a szituációra vetítve, a labda lassan hullik le, ahhoz, hogy még le tudd szorítani, még tökéletes technika mellett is egy pontnál lejjebb kell érnie, és közben meg érkezik valaki talppal, nyilván hamarabb el fogod rúgni, és akár emiatt is mehet fölé.
Vininél nincs is ilyen kérdés, ez 100/100 szabálytalanság a mezőnyben, pusztán azért ne büntessünk meg egy csúnya belépőt, mert akkor tizi lesz? Szóval akkor 16-oson belül büntetlenül lehetne széttalpalni vagy ha sárga miatt nem is, simán rugdosni mindenkit, ha már elpasszolta a labdát? Csúnya világ lenne. Be lehetne hozni akár közvetett szabadot, de szerintem nem lenne helyénvaló. Gondolj bele, az is tizi, és midig tizi is volt, amikor egy random birkózásnál történik egy tényleges szabálytalanság, mikor még a közelben sincs a labda, annak még sokkal kevesebb köze van a játékhoz, mint egy már elrúgott labdánál. 16-oson belül történt egy nyilvánvaló szabálytalanság, az tizi, kész. Máshogy ezt szerintem nem is lehetne megoldani, még így sem védjük eléggé a támadókat szerintem a durvulástól.
A többiről nincs elég tudásom és emiatt véleményem sem, hogy vitatkozni/egyetérteni tudjak, életemben nem láttam ezt a TV-t, szerintem nem is fogom, elhiszem, hogy azzal gond van, de ehhez a bírói döntéshez semmi köze nem lehetett, a VIni esethez sem, fekete-fehér szituk. Van 2-3-4 elképesztő egyéni képességgel rendelkező támadójuk, nem tudják őket megállítani, ez van. A 6-al nyilván szerencséjük is volt, azért arányaiban nem fognak ennyit kapni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy