Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez hogyan történt, volt-e vita Flick, Laporta és Deco között. Szerintem voltak viták. Mindenesetre én Bernal sérüléséért Flicket okolom, túl nagy terhet rakott a vállára, sokkal türelmesebben kellett volna az első osztály követelményeihez szoktatni.
Hansi Flick
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Persze, nem is írtam mást, nem minden esetben igaz egyáltalán, de többségében igen. Az, hogy Bernalékat használta... hát szerintem alapvetően a nép is így tett volna, így, hogy nem hoztunk senkit - nem volt választásunk. Ugyanúgy, ha nem tudtuk volna mondjuk Olmót hozni, akkor Torre játszott volna sokat. Ha elhoztuk volna mondjuk... Bremert, akkor azért tuti, hogy ő kezdő lett volna valamelyik kh hátrányára, vagy ha elhozunk ad absurdum egy Hakimit, alighanem Koundé kh lenne. Ezt inkább a sors alakította szerintem, amiből ő "csak" kihozta a 110%-ot mérhetetlen profizmussal. Sőt, még Chris is kiesett, szinte tuti kezdő lett volna vagy Casado, vagy Cubarsi rovására.culinho írta: ↑2024.10.25. 09:02:28Bence, én alapvetően egyetértek veled, de azért pár dolog, amit akár Flick máshogy csinál, mint itt a fórumon az átlagvélemény volt:
- Bernal, Cassado esete. Mindenki igazolt volna nyáron védekező középpályást. Lehet Flick is és csupán pénz kérdés volt, mindenesetre a nyilvánosság előtt azt mondta, hogy nem prioritás.
- Kounde jobb oldalon tartása, Inigo kezdőtagsága. Tudom utóbbi kényszer is, de a szezon elején a dán még nem volt sérült. Ha beljebb jön Kounde, akkor Fort lett volna a védő.
Csak példákat akartam felhozni, lenne több, lenne Xavitól is. Van számtalan olyan szituáció, amikor mi távolról nem értünk valamit, nem úgy csinálnánk, de ők vannak ott, ők látják a statisztikai adatokat és mostanra számtalan dolog evidens, amit valamelyik edzőnk újjított, elsőre közfelháborodást kiváltva. Csak Cassado esete. Itt még egy hete sokan arról írtak, hogy ok kiscsapatok ellen jó, de a Bayern átrohan majd rajta.
Szóval sok mindent láthatunk mi is, be is igazolódik, hogy több ezer szurkoló közös véleménye sokszor helyénvaló, de azért messze nem minden esetben.
Persze, én is úgy gondoltam, hogy Casadó nagy csapatok ellen nem lesz elég, ezért írtam, hogy simán írhat egy ember hülyeséget. Sőt, néha a nép is tévedhet. De amúgy ettől még én is Casadót játszattam volna, nem is nagyon volt kit helyette, Casado nála is sokadik opció volt.
Flick amúgy szerintem pusztán "csak" annyira zseniális edző, hogy meggyőződésem kezd lenni, hogy nem annyira nagyon számít, kit tesz néhány posztra. Ha nem nagyon gyenge, hanem legalább egy erős közepes, akkor BL-szintű játékosként fog funkcionálni a csapatban. Nagyon gyengének kell lennie, hogy ne így legyen, pl. a Cápa. De még egy Eric is majdhogynem elfogadható szintet hozott még posztidegen helyen is, pedig ő egy kifejezetten gyenge játékos ezen a szinten.
És ugye nem az edző szerepéről beszéltem, mert az edzésen 100%-ban tőle függ csak minden, az ő szakértelmétől, azért ilyen jó a csapat, amilyen. De hogy Ferrán játszon-e vagy sem, le kéne-e cserélni néha Lewyt, meg hasonló kérdésekben szerintem az emberek többségének igaza lesz. Nem 100%-ban, de jóval többször, mint az edzőnek. Szerintem, nyilván.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Azért itt is van több eset, amit Flick alatt is meg lehet kérdőjelezni, sőt nem is egy. Plusz Xavi esetében is rengeteg hátráltató tényező is volt.
Utóbbira lehet mondani, hogy bezzeg ő kapott egy Koundét, Raphinhát, Lewyt jó pénzért, de borzasztó hálátlan feladata is volt. Egy mentálisan, fizikálisan és taktikailag széthullott csapatot vett át féltávnál és abban a szezonban, illetve az első teljes szezonjában is mindent kimaxolt belőle. A 9. helyen álltunk, amiből csinált egy stabil másodikat néhány hónap alatt, nyert egy bajnokságot úgy hogy 10 pontot vert a Madridra. Sok olyan fiatalt köszönhetünk neki akiből vagy ő csinált alapembert vagy hozta fel és alatta vált azzá, de ott van pl. Fermin példája, aki, megkockáztatom Flick alatt se került volna ide, legalábbis ilyen szerepet nem kapott volna. De ami borzasztó nehéz volt, hogy neki kellett elkezdenie a post Messi időszakot, ami legalább egy évtizedig meghatározta a klubot. Ráadásul szinte egy teljesen új kerettel. Másfél év alatt már hírmondó is alig akadt a korábbi csapatból. És ezt ilyen rövid idő alatt összekovácsolni hatalmas feladat. Arról nem is beszélve, hogy még nem is akart idejönni, még a kinevezése előtt lenyilatkozta, hogy még tanulnia kell. Ezzel nem védeni akarom, de szerintem nagyon sokan, túlságosan is lenézik az itteni tevékenységét. Én például Lucho ténykedését legalább ilyen kudarcnak tartom. Abban a csapatban sokkal, de sokkal több volt, mint amit kihozott belőle. Valverdéről ne is beszéljünk, aki alatt még nézni is rossz volt a csapatot
Nyilván Flickkel (egyelőre) nem lehet egy lapon említeni Xavit, bár még ő is az elején jár, ahogy utóbbi is jól indult. És a rotációval még azért mindig vannak gondjai, bár lassanként kezd tanulni belőle. Elég sűrűn fordul elő, hogy félidőben már hárommal megyünk egy kisebb csapat ellen, akinek momentuma sincs és a 60. percben már bőven el lehetnne kezdeni a kulcsjátékosokat rotálni, de a 80. perc előtt 4-5 gólos előnyben sem sűrűn kap le egy Yamalt például.
És ott van még például Fort esete, akit valamiért látványosan hanyagol, pedig minden indokolná a perceit vagy éppen Gerard Martin erőltetése stb.
Nyílván a pozitívumok hatalmas túlsúlyban vannak, de nála is sok esetben egyértelműek a hibák, mégis rendre előfordulnak. Hogy pl. az Osasuna elleni meccset ne említsük, amikor nagyon jól tudta mindenki, hogy egy húzós meccs lesz belőle még erős csapattal is, mégis elég amatőr hibát vétett, sőt pont azokat hagyta bent akikre ráférne a pihenő.
A legnagyobb erények viszont egyértelműen mellete szólnak. Tökéletes taktikát dolgoz ki meccsről-meccsre, a játékosokból 120 %-ot hoz ki, ezért bízok De Jongban is, mert képességeit tekintve magas szinten van, ha vele is hasonló lesz, mint Inigoval, Casádóval, Raphinhával, Lewyvel baromi nagyot erősödünk. Emellett mentálisan is nagyon jól áll a csapat és eddig az eredmények is őt igazolják.
Amit borzasztóan sajnálok az Bernal kihullása. Szinte 100 %-ig biztos vagyok benne, hogy ő lett volna az idei Cubarsínk és megkockáztatom, vele a januári átigazolási szezonban nem lenne olyan létfontosságú vkp igazolása. Ez nekem eddig a szezon legnagyobb kudarca (bár erről egyértelmű, hogy nem a német tehet).
Utóbbira lehet mondani, hogy bezzeg ő kapott egy Koundét, Raphinhát, Lewyt jó pénzért, de borzasztó hálátlan feladata is volt. Egy mentálisan, fizikálisan és taktikailag széthullott csapatot vett át féltávnál és abban a szezonban, illetve az első teljes szezonjában is mindent kimaxolt belőle. A 9. helyen álltunk, amiből csinált egy stabil másodikat néhány hónap alatt, nyert egy bajnokságot úgy hogy 10 pontot vert a Madridra. Sok olyan fiatalt köszönhetünk neki akiből vagy ő csinált alapembert vagy hozta fel és alatta vált azzá, de ott van pl. Fermin példája, aki, megkockáztatom Flick alatt se került volna ide, legalábbis ilyen szerepet nem kapott volna. De ami borzasztó nehéz volt, hogy neki kellett elkezdenie a post Messi időszakot, ami legalább egy évtizedig meghatározta a klubot. Ráadásul szinte egy teljesen új kerettel. Másfél év alatt már hírmondó is alig akadt a korábbi csapatból. És ezt ilyen rövid idő alatt összekovácsolni hatalmas feladat. Arról nem is beszélve, hogy még nem is akart idejönni, még a kinevezése előtt lenyilatkozta, hogy még tanulnia kell. Ezzel nem védeni akarom, de szerintem nagyon sokan, túlságosan is lenézik az itteni tevékenységét. Én például Lucho ténykedését legalább ilyen kudarcnak tartom. Abban a csapatban sokkal, de sokkal több volt, mint amit kihozott belőle. Valverdéről ne is beszéljünk, aki alatt még nézni is rossz volt a csapatot
Nyilván Flickkel (egyelőre) nem lehet egy lapon említeni Xavit, bár még ő is az elején jár, ahogy utóbbi is jól indult. És a rotációval még azért mindig vannak gondjai, bár lassanként kezd tanulni belőle. Elég sűrűn fordul elő, hogy félidőben már hárommal megyünk egy kisebb csapat ellen, akinek momentuma sincs és a 60. percben már bőven el lehetnne kezdeni a kulcsjátékosokat rotálni, de a 80. perc előtt 4-5 gólos előnyben sem sűrűn kap le egy Yamalt például.
És ott van még például Fort esete, akit valamiért látványosan hanyagol, pedig minden indokolná a perceit vagy éppen Gerard Martin erőltetése stb.
Nyílván a pozitívumok hatalmas túlsúlyban vannak, de nála is sok esetben egyértelműek a hibák, mégis rendre előfordulnak. Hogy pl. az Osasuna elleni meccset ne említsük, amikor nagyon jól tudta mindenki, hogy egy húzós meccs lesz belőle még erős csapattal is, mégis elég amatőr hibát vétett, sőt pont azokat hagyta bent akikre ráférne a pihenő.
A legnagyobb erények viszont egyértelműen mellete szólnak. Tökéletes taktikát dolgoz ki meccsről-meccsre, a játékosokból 120 %-ot hoz ki, ezért bízok De Jongban is, mert képességeit tekintve magas szinten van, ha vele is hasonló lesz, mint Inigoval, Casádóval, Raphinhával, Lewyvel baromi nagyot erősödünk. Emellett mentálisan is nagyon jól áll a csapat és eddig az eredmények is őt igazolják.
Amit borzasztóan sajnálok az Bernal kihullása. Szinte 100 %-ig biztos vagyok benne, hogy ő lett volna az idei Cubarsínk és megkockáztatom, vele a januári átigazolási szezonban nem lenne olyan létfontosságú vkp igazolása. Ez nekem eddig a szezon legnagyobb kudarca (bár erről egyértelmű, hogy nem a német tehet).
Forca Barca!!!!
-
- Capitá del Barça
Bence, én alapvetően egyetértek veled, de azért pár dolog, amit akár Flick máshogy csinál, mint itt a fórumon az átlagvélemény volt:
- Bernal, Cassado esete. Mindenki igazolt volna nyáron védekező középpályást. Lehet Flick is és csupán pénz kérdés volt, mindenesetre a nyilvánosság előtt azt mondta, hogy nem prioritás.
- Kounde jobb oldalon tartása, Inigo kezdőtagsága. Tudom utóbbi kényszer is, de a szezon elején a dán még nem volt sérült. Ha beljebb jön Kounde, akkor Fort lett volna a védő.
Csak példákat akartam felhozni, lenne több, lenne Xavitól is. Van számtalan olyan szituáció, amikor mi távolról nem értünk valamit, nem úgy csinálnánk, de ők vannak ott, ők látják a statisztikai adatokat és mostanra számtalan dolog evidens, amit valamelyik edzőnk újjított, elsőre közfelháborodást kiváltva. Csak Cassado esete. Itt még egy hete sokan arról írtak, hogy ok kiscsapatok ellen jó, de a Bayern átrohan majd rajta.
Szóval sok mindent láthatunk mi is, be is igazolódik, hogy több ezer szurkoló közös véleménye sokszor helyénvaló, de azért messze nem minden esetben.
Miatta amúgy megdőlhet az a mítosz is, hogy itt csak a klubhoz kötődő, de min. spanyolul beszélő, a Ligát ismerő edzők válhatnak be. Pep után ezt nagyon elhitték, és 12 évig erőltettük is ezt a szerintem téves felfogást. Bár nyertünk néhány bajnokságot, Lucho-val egy BL is összejött, de véleményem szerint min. 1-2 BL volt még abban a csapatban, amit nem sikerült kihozni belőlük, többek között ilyenek miatt. Ezért is nagy szurkolok Flick-nek, teljesen új korszak kezdődhet a csapatnál. Mert eddig azt látjuk, ha nem erőltetjük a rossz berögződéseket, akkor is lehet jó, élvezetes, eredményes focit játszani
- bence0330
Ez amúgy egy nagyon furcsa dolog. Szerintem az egyik legkevésbé igaz, de sokat emlegetett dolog egy azért viszonylag sok emberrel jelenlévő fórumon (szerintem már ezen is), hogy jajj, az edző jobban tudja. Ez szerintem ordas kamu. Eleve ha így lenne, nem buknának edzők meg, márpedig folyamatos fluktuáció van emiatt.
Azt mindig elhiszem, hogy egy edző jobban tudja egy szem random kanapéharcosnál, tudok én is meg bárki más is nagy baromságot mondani, de amikor a fél világ könyörög, hogy Lewyt ne birkózóembernek használjuk, vagy hogy ne ragasszunk egy Raphinhát a vonalra, mert ő egy tizes, amikor könyörgünk azért, hogy ha muszáj, inkább dobjon el egyszer három pontot és rotáljon, vagy hogy ne Xaviról legyen szó, mondjuk ne hagyja fent a 17 éves Pedrit 90 percekig mindig, mikor már sétálni nem tud kb az ember, akkor azt veszem észre, hogy az esetek döntő többségében a népnek igaza van, és az edző téved. 1-2 edzőgéniusz kivételével. Nem mindig, tényleg van 1-2 olyan dolog, amit nem láthatunk, de vannak ezek a teljesen nyilvánvaló esetek. És amikor ettől teljesen elüt az edző véleménye, általában téved, és általában ez be is bizonyosodik elég hamar. Lewy stabil 90 percesként 0 volt, aztán már Xavi végén is elkezdett megint klasszis lenni lecserélgetve. Yamal is élesebb azóta, Pedri és a többiek mitadisten lesérültek pihentetés nélkül, ami szintén már előre jósolható volt (nem tutira, csak a valószínűsége), mitadisten kiderül hogy Raphinha tényleg nem vonalszélső, és klasszis tizes, vagy hogy kéne egy verőember, és tán nem kellene eltékozolni a Nico-Kessié párost, de ha mégis, rakjunk fel valakit... és nem másfél év után rájönni hogy ja, ha mindet kidobtuk, akkor feltoljuk Christensent. Ezeket mind a nép kérte, jóval-jóval az edzői megvalósítás előtt (már ha egyáltalán megtörtént), és mindenben igaza lett. Ellenpélda előfordul, de szerintem jóval ritkább.
És ahogy írtad, Flick az első edző, aki kb azt csinálja, amit a nép is lát. Időben cserélget, játékosokat jó helyre rak, jól menedzsel, jó feladatokat ad nekik, jól nyilatkozgat, minden, amit kértünk kb.
És még egy ekkora edzőnél is, írogatta a fél világ, hogy veszélyes amit az Osasuna meccsig csinált, az kicsit Xavi kétvégéngyertyátégetem felfogásának a folytatása volt. Mit ad isten, nem volt igaza, ő is elismerte, nem saját vélemény. De belátta, és már ebben is egyezik a néppel a vélemény, amit azóta csinál az kb olyan, mintha kívánságműsorra tenne mindent. És mindenben igazolja is az élet.
Nyilván ami maga az edző feladata 100%-ban az az edzőpályán, erőnléti edzéseken történik profi felkészítés, ebből a nép semmit nem lát és nem is tud róla semmit, nincs is elég ismerete, szakmai tudása, ezt csak ő tudja megtenni, persz ugye azt is sok esetben rosszul, lásd elődeink. De állítom, hogy alig van a világon 1-2 edző, aki pusztán posztokban, kezdőkben, egyéb olyan dolgokban, ami mindenki számára jól látható, jobb döntéseket hoz hosszútávon, mint mondjuk a nép átlaga. A legjobb 11 szerintem majdnem mindig az lenne, amit mondjuk 10.000 ember megszavazna. Meritokrációban biztos, a majdnem része max abból adódna, hogy esetleg valaki fáradtabb edzésen, vagy hasonló, amit nem láthatunk.
Nem is tudom, volt-e Flicknek olyan döntése, amivel a nép döntő többsége nem értett egyet az Osasuna meccsel kezdődően. Ferrán talán egyedül, azt az egész témát a fél világ értetlenkedve nézte, de szerintem az is olyan dolog, hogy az élet nem őt igazolta, szerencse volt, hogy lesérült, akármilyen csúnya dolog leírni, és akármennyire nem kívánom senkinek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nagyon sok minden van, amit igazán megkedveltem Flickben, az egész karaktere nagyon szimpatikus nekem, de amik a legjobbak:
- Kihozza a maximumot a játékosokból. Van egy alapvető elképzelése a fociról, de közben 100%ban alkalmazkodik a játékosokhoz. Oda teszi, ahol a legjobb. Olyat kér, amit meg tudnak csinálni, ha megtudják csinálni, akkor megvan az önbizalom is. Van egy alap feladat, de közben mindenkit úgy állít be, hogy a gyengeségek kevésbé jöjjenek elő. A feladat mellett van szabadság, hogy ki-ki hozzátegye az extráját. Évekig néztük, hogy valami stílust kergetünk és sorra égettük el az egyébként jó játékosokat. Napestig sorolhatnánk kikből csináltunk bénát... Nekem most tűnt fel, hogy Flick óta újra tudunk kontrázni is.. Mit ki tudna hozni Flick Dembeléből, akit éveken át szivattunk, hogy tízévente kapta azokat a labdákat, amikből most simán osztogatunk minden meccsen, hányszor kellett Dembelének megállnia, miközben igazán csak futni tudott..?
-Látványos, ahogy tanul a hibáiból. Nem mormol ilyen misztikus szavakat, hogy pozíciós játék, meg Barca DNS, hanem ha valami nem megy, próbál javítani nagyon gyorsan. Néha sikerül, néha nem. De abszolút nincs eltévedve, azt látja amit mi, Xavi a legkevésbé azt látta és sajnos nem neki lett igaza.
-Látványos, hogy félidő után mindig javulunk, egyértelműen hat a csapatra.
-Nagyon féltem, hogy amint visszatérnek a sérültek, ész nélkül visszateszi őket, nagyon sok edző ezt csinálja. De Flick nem eszetlenül csinálja. Pl miért dobná ki a kezdőből Casadót, aki ennyire jól játszik? Elkezdett rotálni persze, öröm nézni, hogy beáll FDJ, Fati, Gavi, Olmó stb, de nem kapkodunk.
És még van nagyon sok kisebb-nagyobb dolog, a nyilatkozataitól kezdve a következetes viselkedésén át.. Ez az ember egy főnyeremény és nem értem, hogy miért nem ilyen kalibert hoztunk LE után. Elfecsérelt évek voltak... Valverdét még eredményekben megmentette párszor a csapat, de olyan bűnronda focit toltunk és olyan stabil lejtmenetbe kezdtünk, hogy egyértelmű az edzői felelősség. Valverde helyett, ha valami Flick-szerűt keresünk, akkor nagyon sok kellemetlen meccsnapunk meg se történt volna. Nyilván azt szeretném, hogy nyerjünk dolgokat, de így pár hónap után (és a BM 9 évnyi megalázása után) én már most azt mondom, hogy még a címek is kevésbé érdekelnek. Szimpatikus a csapat, szépen játszunk, nekem innentől kezdve megérte.
- Kihozza a maximumot a játékosokból. Van egy alapvető elképzelése a fociról, de közben 100%ban alkalmazkodik a játékosokhoz. Oda teszi, ahol a legjobb. Olyat kér, amit meg tudnak csinálni, ha megtudják csinálni, akkor megvan az önbizalom is. Van egy alap feladat, de közben mindenkit úgy állít be, hogy a gyengeségek kevésbé jöjjenek elő. A feladat mellett van szabadság, hogy ki-ki hozzátegye az extráját. Évekig néztük, hogy valami stílust kergetünk és sorra égettük el az egyébként jó játékosokat. Napestig sorolhatnánk kikből csináltunk bénát... Nekem most tűnt fel, hogy Flick óta újra tudunk kontrázni is.. Mit ki tudna hozni Flick Dembeléből, akit éveken át szivattunk, hogy tízévente kapta azokat a labdákat, amikből most simán osztogatunk minden meccsen, hányszor kellett Dembelének megállnia, miközben igazán csak futni tudott..?
-Látványos, ahogy tanul a hibáiból. Nem mormol ilyen misztikus szavakat, hogy pozíciós játék, meg Barca DNS, hanem ha valami nem megy, próbál javítani nagyon gyorsan. Néha sikerül, néha nem. De abszolút nincs eltévedve, azt látja amit mi, Xavi a legkevésbé azt látta és sajnos nem neki lett igaza.
-Látványos, hogy félidő után mindig javulunk, egyértelműen hat a csapatra.
-Nagyon féltem, hogy amint visszatérnek a sérültek, ész nélkül visszateszi őket, nagyon sok edző ezt csinálja. De Flick nem eszetlenül csinálja. Pl miért dobná ki a kezdőből Casadót, aki ennyire jól játszik? Elkezdett rotálni persze, öröm nézni, hogy beáll FDJ, Fati, Gavi, Olmó stb, de nem kapkodunk.
És még van nagyon sok kisebb-nagyobb dolog, a nyilatkozataitól kezdve a következetes viselkedésén át.. Ez az ember egy főnyeremény és nem értem, hogy miért nem ilyen kalibert hoztunk LE után. Elfecsérelt évek voltak... Valverdét még eredményekben megmentette párszor a csapat, de olyan bűnronda focit toltunk és olyan stabil lejtmenetbe kezdtünk, hogy egyértelmű az edzői felelősség. Valverde helyett, ha valami Flick-szerűt keresünk, akkor nagyon sok kellemetlen meccsnapunk meg se történt volna. Nyilván azt szeretném, hogy nyerjünk dolgokat, de így pár hónap után (és a BM 9 évnyi megalázása után) én már most azt mondom, hogy még a címek is kevésbé érdekelnek. Szimpatikus a csapat, szépen játszunk, nekem innentől kezdve megérte.
Nem szerettem volna túl hamar véleményt nyílvánítani Flick szakmai munkásságával kapcsolatban, de az első komoly megmérettetés után már talán lehet levonni következtetéseket.
Mind fizikálisan, mind taktikailag felülmúlja a Xavit (az utolsó idényéhez képest).
Teljesen más felfogásban a játszik a csapat.
A magas presszinghez végre hozzá van rakva a fizikai felkészültség (ami jó pár éve nem volt meg).
A védelem sokkal stabilabb lett, a pontosan kivitelezett lestaktikával kombinálva évek óta nem volt ilyen stabil.
A labdakihozatal is direktebb lett, nem a biztonsági "ezer passzos Barca DNS_t" felhozatalt erőlteti.
A támadószekció újra a virágkorát éli. A sokak által elküldeni vágyott Raphinha, Lewandowski párost csúcsformába hozta, de legalább akkora teljesítmény egy I. Martinezből is stabil khv.-et faragni.
De mindenkiről elmondható hogy a tavalyi önmagához képest szintet lépett.
Nálam a legszebb reményeimet váltja valóra eddig Flick.
Évek óta nem győztünk le egy Bayern M. kaliberű csapatot.
Ettől függetlenül belefuthatunk egy-egy váratlan vereségbe a szezonban, de a fejlődés vitathatatlan.
Remélem, ha a sérültek is visszatértek és visszaszerzik a formájukat, tavaszra egy bárkit képes legyőzni tudó csapattá kovácsolja Flick a játékosokat.
Mind fizikálisan, mind taktikailag felülmúlja a Xavit (az utolsó idényéhez képest).
Teljesen más felfogásban a játszik a csapat.
A magas presszinghez végre hozzá van rakva a fizikai felkészültség (ami jó pár éve nem volt meg).
A védelem sokkal stabilabb lett, a pontosan kivitelezett lestaktikával kombinálva évek óta nem volt ilyen stabil.
A labdakihozatal is direktebb lett, nem a biztonsági "ezer passzos Barca DNS_t" felhozatalt erőlteti.
A támadószekció újra a virágkorát éli. A sokak által elküldeni vágyott Raphinha, Lewandowski párost csúcsformába hozta, de legalább akkora teljesítmény egy I. Martinezből is stabil khv.-et faragni.
De mindenkiről elmondható hogy a tavalyi önmagához képest szintet lépett.
Nálam a legszebb reményeimet váltja valóra eddig Flick.
Évek óta nem győztünk le egy Bayern M. kaliberű csapatot.
Ettől függetlenül belefuthatunk egy-egy váratlan vereségbe a szezonban, de a fejlődés vitathatatlan.
Remélem, ha a sérültek is visszatértek és visszaszerzik a formájukat, tavaszra egy bárkit képes legyőzni tudó csapattá kovácsolja Flick a játékosokat.
Fati a sérülése utáni állapota miatt még jó ideig "csak ígéretes" marad (nálam a támadó szekcióban kb. a hetedik helyen áll), viszont nem sok csapatban ül a kispadon Olmo szintű játékos!bence0330 írta: ↑2024.10.24. 18:01:55Meg ennél sokkal rosszabbul nem fogunk már állni, ahogy mostanáig álltunk, sőt, ennél alighanem csak jobban fogunk. Már a BM ellen is jobban álltunk, hogy be lehetett hozni 3 új középpályást legalább a végén. 1-2 hónapig ényleg nem volt egy felnőtt kezdő 11-ünk gyakorlatilag. Lesznek sérülések, de most sokan tértek vissza, a két nagy védőnk télre visszajön, ha csak az egyik egészséges marad, már jobbak vagyunk. Nyilván ha a 3 top támadónk közül kiesne az egyik (leginkább a brazil, de Yamalt és Lewyt is nagyon megéreznénk) több hónapra, az visszaesés lenne. Persze lehet Fati közben berobban, akkor ez is kevesebb stressz lesz. Jelenleg azért a jó rotációt nagyon segíti az hogy hamar agyonnyerjük a meccseinket, ehhez meg kellenek a top, intenzív támadók.
A nyárvégi/őszi alapozás nem lehetett teljes, mert sok volt a hiányzó, de a téli alapozás után, reményeim szerint már egy erőtől duzzadó, bárkit legyőzni képes (ettől még nem feltétlenül nyerünk meg minden meccset) csapatot láthatunk.
- bence0330
Meg ennél sokkal rosszabbul nem fogunk már állni, ahogy mostanáig álltunk, sőt, ennél alighanem csak jobban fogunk. Már a BM ellen is jobban álltunk, hogy be lehetett hozni 3 új középpályást legalább a végén. 1-2 hónapig ényleg nem volt egy felnőtt kezdő 11-ünk gyakorlatilag. Lesznek sérülések, de most sokan tértek vissza, a két nagy védőnk télre visszajön, ha csak az egyik egészséges marad, már jobbak vagyunk. Nyilván ha a 3 top támadónk közül kiesne az egyik (leginkább a brazil, de Yamalt és Lewyt is nagyon megéreznénk) több hónapra, az visszaesés lenne. Persze lehet Fati közben berobban, akkor ez is kevesebb stressz lesz. Jelenleg azért a jó rotációt nagyon segíti az hogy hamar agyonnyerjük a meccseinket, ehhez meg kellenek a top, intenzív támadók.
Kétlem, hogy "elfogyhatunk" a szezon végére!
Ahogy elnézem: Flick hatására olyan fejlődés indult meg (úgy egyéni mint csapat szinten) ami egyértelműen a komoly szakmai irányítást igazolja.
Szerintem csak akkor válhat nehézzé a szezon, ha több játékosunk is (durva szabálytalankodás következtében) komoly sérüléseket szenved.
Ha jobban meggondoljuk: Araújo visszatérése további erősödést jelenthet, és az utánpótlásban is lelhetünk még további kincsekre.
Általában a támadók (csatárok) vannak kitéve a legnagyobb igénybevételnek, de tegnap láthattuk, hogy ott elég erős a kispad.
Ha a "rondo"-t továbbra is jól átgondolt edzésekkel kombinálják, akkor mindenki bírni fogja a szezon terhelését.
- szbsz
- Capitá del Barça
Azért ez így not that bad
https://x.com/eurobarcahu/status/1849443061543149931

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Én örültem neki és bíztam benne, de sikerült felülmúlnia minden várakozást. Egy csoda, amit ezzel szűk kerettel hoz. A hosszú szezon sajnos ellenünk dolgozik, benne van, hogy végére elfogyunk. De az látszik, hogy ő a mi emberünk, akivel újra top európai csapat lehetünk. Egy mélyebb kerettel a határ a csillagos ég lehetne, így azért necces lesz, de reméljük a legjobbakat. Jó lenne, ha Laportáék valahogy kiügyeskednének télre 1-2 erősítést, akár ezen is múlhat.
- bence0330
Oké, de ez a kifejezésen való lovaglás, erre nincs konkrét magyar szavunk, úgy gondoltam, hogy az "ebben a pillanatban" ezt lefedi, hisz szó szerint azt jelent, amit írtam, ebben a pillanatban. Hogy meddig lehet bővíteni... talán az egész szezonra. Egész Európában a legjobb számok a mieink sok tekintetben, és akik versenyezhetnek vele (Company az egyik volt, még ha nem is a legelső), azok a miénknél komplettebb, erősebb kerettel rendelkeznek, ami azért az edzői teljesítmény megítélésében elég pozitív (csúcskorszakában pl. egy De Zerbira top5-öt mondtam volna a keretéhez képest, de ő persze kipukkadt utána)ElBartimaeus írta: ↑2024.10.23. 23:59:09A hottest kifejezés találó, de azt a feltörekvő, hirtelen jó és érdekes dolgokra mondják, pontosan arra, ami most Flick, nem a legjobbakra.
-
- Entrenador del Barça
Bámulatos, ahogy átprogramozta a csapatot. Csak így tovább!
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Egy picit értelmetlenné válik akkor a jelenlegi legjobb edző, hiszen mi alapján méred? Néhány jól sikerült meccs alapján? Akkor tulajdonképp Rossi is a világ legjobb szövetségi kapitánya volt, mert messze túlteljesített a magyar válogatott egész hosszú ideig D kategóriás játékosokkal.bence0330 írta: ↑2024.10.23. 23:27:16
Ez mind igaz (bár szerintem ha Hansinak ténylegesen lett volna edzői pályafutása, lehet előrébb emlegetnénk, de előttünk az elmúlt 20 évben kb csak a Bayernt edzette 2 évig, ahol mindent megnyert, nálunk meg álomszerű focit tol)
De amit írsz, az nem azt jelenti, hogy ebben a pillanatban ki a legjobb, az arról szól, hogy a jelenkor egyik, ha nem a legjobb edzője Carlóval egyetemben. Nyilván ehhez Flick keveset nyert, még ha arányaiban amúgy sokkal jobban is. De ebben a pillanatban szerintem ő a legjobb, angol kifejezésben a "hottest" szót használnám. És azért hasonlítsuk össze Pep keretét Flick-ével.
A hottest kifejezés találó, de azt a feltörekvő, hirtelen jó és érdekes dolgokra mondják, pontosan arra, ami most Flick, nem a legjobbakra.
- bence0330
Ez mind igaz (bár szerintem ha Hansinak ténylegesen lett volna edzői pályafutása, lehet előrébb emlegetnénk, de előttünk az elmúlt 20 évben kb csak a Bayernt edzette 2 évig, ahol mindent megnyert, nálunk meg álomszerű focit tol)ElBartimaeus írta: ↑2024.10.23. 23:22:30Na, azért ne kezdjünk már ilyen túlzásokba pár jó meccs miatt úgy, hogy aktívan edzősködik az a Pep Guardiola, aki nem mellesleg az egész európai klubfocit reformálta meg és lett domináns az a fő taktikai vonal, amit ő képvisel; nem mellesleg folyamatosan magas szinten játszik minden csapata és folyamatosan hozzák a kupákat.
De amit írsz, az nem azt jelenti, hogy ebben a pillanatban ki a legjobb, az arról szól, hogy a jelenkor egyik, ha nem a legjobb edzője Carlóval egyetemben. Nyilván ehhez Flick keveset nyert, még ha arányaiban amúgy sokkal jobban is. De ebben a pillanatban szerintem ő a legjobb, angol kifejezésben a "hottest" szót használnám. És azért hasonlítsuk össze Pep keretét Flick-ével.
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Na, azért ne kezdjünk már ilyen túlzásokba pár jó meccs miatt úgy, hogy aktívan edzősködik az a Pep Guardiola, aki nem mellesleg az egész európai klubfocit reformálta meg és lett domináns az a fő taktikai vonal, amit ő képvisel; nem mellesleg folyamatosan magas szinten játszik minden csapata és folyamatosan hozzák a kupákat. Ha Flick az egész szezont lehozza ilyen játékkal, sem mondanám jobb edzőnek, de ettől még elképesztő messze van nálunk. Elég jól mutat, végre komolyabb ellenfél ellen is, az, amit csinál, de miért kell túlzásokba esni?
Áhh. Andris is inkább realista akart maradni. Szerintem épült szépült a Xavi-féle csapat, de tény és való, hogy valami kevésbé klikkelt a játékosok fejében, most felszabadultabban játszanak és ettől magabiztosabbak is. Én azt gyanítom, hogy Xavi sokkal feszesebb (jó, ez egyértelműen látszik), sokkal taktikusabb játékot várt el, amitől nem tudtak arra fókuszálni, hogy tényleg játszák a játékot, mert még nem voltak benne komfortosak. Flick játéka intuitívabb sokkal és egyértelműen a csapat hasznára válik. Mindezzel együtt nagyon sokat lehet köszönni Xavinak, pl Raphi helyét ő találta meg, Yamalt ő kezdte el felépíteni, ő hozta fel Cubarsit, nála robbant be Fermín aki ma 2 gólpasszt adott, Pedri, Gavi (és De Jong) szintet lépett alatta játékban, stb stb.
De most egyértelműen Flick kell a csapatnak és örülök, hogy itt van a német. Sokat javul meccsről meccsre a játékunk, még ha a Bayern ellen egy jó ideig inkább csak hektikus adok-kapok maradt belőle, később stabilizálódott.
-
- Barça B
Ha idén semmit nem nyerünk, akkor is azt mondom,hogy tökéletes választás volt az idehozatala. Mondjuk én nagyon szerettem volna, ha itt köt ki, de ennyi idő alatt, ezzel a kerettel, ilyen eredményekre nem számítottam.
Sokan a fórumon külsős edzőt akartunk. Köztük én is! Olyat aki nem játszott itt, aki nem belülről ismeri a klub filozófiáját, akit csak a labdatartás érdekel...
Nem működött minden rosszul nálunk, de hiába jöttek-mentek az edzők nálunk, mintha a beidegződött dolgokon nem változtattak volna. Holott lehetett volna... De ez a Barca, mintha tabu lett volna hozzányúlni egyes megszokott dolgokhoz.
Jött Flick és tiszteletben tartva ami itt volt, de bejegyezte saját magát a csapatba. A profizmust, a szellemiségét, a fizikai felkészítést (amit látványosan hanyagoltunk). Jó ezt látni! Bármi is lesz a jövőben, de ez kellett, hogy valaki kívülről érkezve észlelje az esetleges hiányosságokat és tegyen ellenük.
Sokan a fórumon külsős edzőt akartunk. Köztük én is! Olyat aki nem játszott itt, aki nem belülről ismeri a klub filozófiáját, akit csak a labdatartás érdekel...
Nem működött minden rosszul nálunk, de hiába jöttek-mentek az edzők nálunk, mintha a beidegződött dolgokon nem változtattak volna. Holott lehetett volna... De ez a Barca, mintha tabu lett volna hozzányúlni egyes megszokott dolgokhoz.
Jött Flick és tiszteletben tartva ami itt volt, de bejegyezte saját magát a csapatba. A profizmust, a szellemiségét, a fizikai felkészítést (amit látványosan hanyagoltunk). Jó ezt látni! Bármi is lesz a jövőben, de ez kellett, hogy valaki kívülről érkezve észlelje az esetleges hiányosságokat és tegyen ellenük.
- bence0330
Ahogy a hibáit javította, az az igazán elképesztő. Az Osasuna meccs előttig elég rosszul menedzselte a játékperceket, ott eléggé féltünk is sokan, hogy mi lesz ebből, ott folytatja, ahol az elődjei abbahagyták... ott kapott egy pofont, de már az Osasuna meccs előtt is mondta, hogy elkalkulálta magát, ott simán feláldozta azt a 3 pontot a játékosaink egészségéért és a csapat hosszútávú érdekeiért, ezért rinyált már a fél világ Koemannál és Xavinál is, akik erre nem voltak hajlandóak, nyíltan elismerte, hogy hibázott, azóta meg mindent tökéletesen óramű pontossággal csinál, tökéletesen forgat, gondolom a megfelelő edzés/regenerációs ritmust is megtalálta.
Elég régóta őt szerettem volna a padra, a tökéletes edzőnek tartottam, aki Barca stílusban focizik, csak jól, és külsős. Sejtettem, hogy jó lesz, de azt szerintem kb senki nem gondolta, hogy ennyire. A nyarunk után, és azután hogy egy távozó Cancelo-Felix és lesérült Chris-Ara nélküli keretet kapott, esélytelennek gondoltam bármi komoly dologra. Nem is normális az, amit csinál. A játékosokból fizikális és mentális vadállatot faragott
Elég régóta őt szerettem volna a padra, a tökéletes edzőnek tartottam, aki Barca stílusban focizik, csak jól, és külsős. Sejtettem, hogy jó lesz, de azt szerintem kb senki nem gondolta, hogy ennyire. A nyarunk után, és azután hogy egy távozó Cancelo-Felix és lesérült Chris-Ara nélküli keretet kapott, esélytelennek gondoltam bármi komoly dologra. Nem is normális az, amit csinál. A játékosokból fizikális és mentális vadállatot faragott
Andrisnak elolvasnám a véleményét Flickről, asszem ő nagy Xavi párti volt. Gondolom nagyon bántja még mindig hogy kirúgták 

-
- Entrenador del Barça
Musialat kell nagyon megfogni, ne csináljon bolondot egy az egybe senkiből. Éshát a labdakihozatal, nehogy úgy járjunk, hogy ebből kapunk gólokat, aztán eredménytelenül nyomunk.
Én mára nagyon várnék tőle egy szerény taktikát. Nem mondom, hogy a 16-oson kell védekezni, mert abban se jók nem vagyunk, se nem nagyon gyakoroltuk mostanában, viszont nagyon kellene valami stabil, bevált, keveset kockáztató művelet.
Akárhány videót levetíthet, ha az a gondolat, hogy majd nagyon jól csináljuk és kijövünk a Bayern presszingjéből, mi viszont hatékonyan lenyomjuk őket vele, akkor ki se érdemes menni a pályára, mert halott ügy.
Talán egy középre tömörült rövid passzos tiki-taka válhatna be hátul, hosszú indításokkal? Nem tudom. Flick sose fog ilyet játszatni.
Akárhány videót levetíthet, ha az a gondolat, hogy majd nagyon jól csináljuk és kijövünk a Bayern presszingjéből, mi viszont hatékonyan lenyomjuk őket vele, akkor ki se érdemes menni a pályára, mert halott ügy.
Talán egy középre tömörült rövid passzos tiki-taka válhatna be hátul, hosszú indításokkal? Nem tudom. Flick sose fog ilyet játszatni.