culinho írta: ↑2024.10.25. 09:02:28
Bence, én alapvetően egyetértek veled, de azért pár dolog, amit akár Flick máshogy csinál, mint itt a fórumon az átlagvélemény volt:
- Bernal, Cassado esete. Mindenki igazolt volna nyáron védekező középpályást. Lehet Flick is és csupán pénz kérdés volt, mindenesetre a nyilvánosság előtt azt mondta, hogy nem prioritás.
- Kounde jobb oldalon tartása, Inigo kezdőtagsága. Tudom utóbbi kényszer is, de a szezon elején a dán még nem volt sérült. Ha beljebb jön Kounde, akkor Fort lett volna a védő.
Csak példákat akartam felhozni, lenne több, lenne Xavitól is. Van számtalan olyan szituáció, amikor mi távolról nem értünk valamit, nem úgy csinálnánk, de ők vannak ott, ők látják a statisztikai adatokat és mostanra számtalan dolog evidens, amit valamelyik edzőnk újjított, elsőre közfelháborodást kiváltva. Csak Cassado esete. Itt még egy hete sokan arról írtak, hogy ok kiscsapatok ellen jó, de a Bayern átrohan majd rajta.
Szóval sok mindent láthatunk mi is, be is igazolódik, hogy több ezer szurkoló közös véleménye sokszor helyénvaló, de azért messze nem minden esetben.
Persze, nem is írtam mást, nem minden esetben igaz egyáltalán, de többségében igen. Az, hogy Bernalékat használta... hát szerintem alapvetően a nép is így tett volna, így, hogy nem hoztunk senkit - nem volt választásunk. Ugyanúgy, ha nem tudtuk volna mondjuk Olmót hozni, akkor Torre játszott volna sokat. Ha elhoztuk volna mondjuk... Bremert, akkor azért tuti, hogy ő kezdő lett volna valamelyik kh hátrányára, vagy ha elhozunk ad absurdum egy Hakimit, alighanem Koundé kh lenne. Ezt inkább a sors alakította szerintem, amiből ő "csak" kihozta a 110%-ot mérhetetlen profizmussal. Sőt, még Chris is kiesett, szinte tuti kezdő lett volna vagy Casado, vagy Cubarsi rovására.
Persze, én is úgy gondoltam, hogy Casadó nagy csapatok ellen nem lesz elég, ezért írtam, hogy simán írhat egy ember hülyeséget. Sőt, néha a nép is tévedhet. De amúgy ettől még én is Casadót játszattam volna, nem is nagyon volt kit helyette, Casado nála is sokadik opció volt.
Flick amúgy szerintem pusztán "csak" annyira zseniális edző, hogy meggyőződésem kezd lenni, hogy nem annyira nagyon számít, kit tesz néhány posztra. Ha nem nagyon gyenge, hanem legalább egy erős közepes, akkor BL-szintű játékosként fog funkcionálni a csapatban. Nagyon gyengének kell lennie, hogy ne így legyen, pl. a Cápa. De még egy Eric is majdhogynem elfogadható szintet hozott még posztidegen helyen is, pedig ő egy kifejezetten gyenge játékos ezen a szinten.
És ugye nem az edző szerepéről beszéltem, mert az edzésen 100%-ban tőle függ csak minden, az ő szakértelmétől, azért ilyen jó a csapat, amilyen. De hogy Ferrán játszon-e vagy sem, le kéne-e cserélni néha Lewyt, meg hasonló kérdésekben szerintem az emberek többségének igaza lesz. Nem 100%-ban, de jóval többször, mint az edzőnek. Szerintem, nyilván.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy