2024.12.03. 22:56:29
Szerintem ez a meccs is megmutatta, hogy Yamal mennyire jó és mekkora kincs, de azt is, hogy igenis elől nagy gondjaink vannak. Ha nincs Yamal, akkor Raphinhára kétszeres teher borul és amúgyis visz a hátán egy adagot. Pedrinek is kevesebb lehetősége van, mert nagyon statikus a jobboldal így. Lewa a támadásokat inkább hátráltatja. Ha megtalálják gyakorlatilag kihagyhatatlan helyzetben, akkor gól. Ha Yamal játszik, akkor lefoglal két-három védőt és máris ott a tér. Úgymond nincs gond, mert így a gépezet egyben működik, a végén Lewa az eszköz. De ha nincs Yamal és, mint mondtam Raphinha leterhelődik, akkor kellene az igazi csatárteljesítmény. Befutás, kiugratás, csel, önmagát helyzetbe hozás...Erre a keret legalkalmatlanabb tagja Lewa. A labdák elpattannak tőle, beleakad a labda, két méternél távolabb nem is passzol jól, a csel nála zéró, kiugratni igazából nem lehet... Az, hogy Ferran milyen ügyetlen tud lenni, más kérdés, de ha úgy tömnék Yamalék, mint Lewát, könnyen lehet, hogy neki is sok gólja lenne és nála legalább benne van némi egyéni teljesítmény. De én szívem szerint PV-t nyomatnám, Lewával félidőkre, aztán, ha lövögeti a gólokat, akkor PV-t kellene preferálni. Ha nem jó, akkor tovább kell keresni, mert nem szabad arra építeni, hogy Yamal mindig van és jól is játszik. Nincs tragédia, gyenge kerettel indultunk neki, gyengébbel, mint az előző idényben volt. Ehhez képest 10 éve nem látott jó meccseink és nagy győzelmeink voltak.
Azt se várhatjuk el, hogy ne legyen hullámvölgy. A Realnak van egy istenített erőnléti edzője, állítólag az ő iskoláját próbálják sokan lemásolni. Ő mondta azt, hogy szükségszerű egy szezon közbeni formahanyatlás, nem lehet megkerülni. Viszont elvileg az a zsenialitása, hogy ezt a hanyatlás nem random jön, hanem tudja szépen előre, sőt, ő maga tereli olyan időszakra, amikor jobban belefér. Nekünk is volt egy hanyatlás, nem csak Yamal hiánya. És ez rosszkor jött. Ehhez hozzá tartozott, hogy pechünk is volt. Az előző meccsen megvoltak a lehetőségeink, nyerni kellett, de nem volt meg hozzá az a kis plusz.
Szerintem Araujo is nagyon kellene hátra, hiába épít kényszerből az erényeikre Flick és nincs is bajom velük, de azért Araujo ereje, gyorsasága, labdabiztossága nagy szintlépés lesz.
ElBartimaeus: Nem értem mit nem értesz. Flick mellett két szintet lépett Raphinha, de még sokan mások is. Azt se tudjuk mennyit játszana Yamal most egy más edzőnél és mit hoznának ki belőle. Flick látványosan megadja kereteken belül a szabadságot, ez Pedri fejlődésén, Inigo Martinezén és Raphinhánál látszik meg legjobban. Ettőlmég Yamal egyénileg is elképesztően jó játékos. Ha összeadod a jó edzőt, aki kihasználja a játékosok erényeit és hozzáadod a játékos egyéni zsenialitását, akkor megkapod a jelenlegi Yamalt. Lehet dicsérni miatta Flicket és Yamalt is.
Amúgy azt se értem mi bajod a csapattal. Egészen más meccseket nézhettél, ha azt gondolod, hogy csak kontrázni tudtunk.. Az igaz, hogy végre vannak működő kontráink... Az előző edzők alatt nem voltak, még egy Dembelével felálló csapatot is képtelenek voltak egy kis kontrajátékot is felépíteni. Egészen sok pazar cselünk, összjátékunk szép gólunk volt, futószalagon termelt helyzetek mennyiségével. Ha tényleg nem látod a különbséget a meccseink közt, akkor kár is nézned Flickéket, mert nem fogod élvezni.. Bezzeg Xavi és Koeman izzadós, tötymörgős szenvedős meccsei biztos jók voltak.