bence0330 írta: ↑2025.02.04. 22:17:26
Remélem így, hogy vége az ablaknak, megkapja megint a lehetőséget, szükségünk lenne rá, akkor is, ha 20 percekre lehet csak bedobni. Egy időben elkezdett ígéretesen játszani, csak a befejezések hiányoztak. Követtem a Brightonnál félig-meddig, ott is ugyanez volt, elkezdett alakulni, nem jöttek a gólok, aztán egyszer csak megérkezett az is, pechére jött a sérülés.
Semmit nem vesztünk vele, ha bedobjuk negyed órákra megnyert meccsen, a szélsőinknek is nagy szüksége van rá. A képességei vitathatatlanok, semmi nem zárja ki szerintem, hogy visszatér a gólérzékenysége, ami szerintem 90%-ban az önbizalom kb. Ha már itt maradt, kár elpazarolni próba nélkül.
Remélem megkapja a lehetőséget, hosszú a szezon, kevesen vagyunk, szélen pláne. Ha belesérül, nabumm, a 0 játékhoz képest semmit nem vesztünk vele.
A Brightonnál nem igazán követtem, de itt tényleg nem volt rossz. Akárhányszor beállt mindig nagyon agilis, gólratörő volt, ügyesen került helyzetbe, csak a találat nem jött össze, de azért olyan sok percet sem kapott. Én is szívesen látnám/láttam volna a pályán, mert a képességei vitathatatlanok és a pozíciója komoly hiányyposzt. Egy Torresszel a baloson nem sokra megyünk, de ha egy Gavit vagy Fermint erőszakolunk oda sem járunk sokkal jobban.
Nagy kérdés mi lesz vele. Bár ha Flick elkezdi újra játszatni lehet, hogy kicsit a saját tekintélyét ássa alá és nem feltétlenül jó üzenet a többiek felé sem.
Troym írta: ↑2025.02.04. 17:59:55
Nem vitatom, ha nem fér be, akkor annak szakmailag oka van.
Azt vitatom, hogy azért takarodjon mindenfelé, mert kényelmetlen számunkra a jelenléte. Hogy a fenébe képzeli egy játékosunk, hogy nem húz el a vérbe, takarodjon a lelátóra, stb.
Erre reagáltam...
Meg azt írtam már sokszor, hogy ha ennyire undorodnak tőle, akkor bontsák fel a szerződését.
Nem akarok mások nevében beszélni, de szerintem legtöbben nem azért kritizáljuk őt a maradása miatt, mert ezzel gyakorlatilag hátráltatta a klubot, az csak a végkifejlet, egy másik aspektus, ami miatt nem egy szimpatikus húzás. Legalábbis nekem nem ez a legfőbb gondom azzal, hogy nem volt hajlandó váltani, akár csak kölcsönbe sem.
Inkább az a probléma, hogy egy játékos, aki ráadásul még fiatal is, inkább választja azt, hogy nem játszik, mintsem, hogy elmenjen valahová, ahol rendszeres lehetőséget kap, megpróbálja felépíteni a magát, hogy még egy normális karriert befuthasson.
Azután, hogy gyakorlatilag egy teljes szezont játék nélkül tölt (megspékelve azzal, hogy sérülékeny és magasak a fizetési igényi) nem lesz klub, akinek kelleni fog. Könnyen lehet, hogy leamortizálja az egész pályafutását, mert így kényelmesebb neki. Ha ezt 34-35 évesen teszi az egész más kérdés, de itt egy 22 éves játékosról beszélünk, aki előtt még ott az egész jövőt. Ott van pl. egy Aubameyang, aki kitölthette volna a szerződését a lelátón a Chelsea-nél jó pénzért 33 évesen, de inkább lejjebb adott belőle, elment egy Marseillesbe és nagyon jó szezont futott vagy akár Rashfordról is beszélhetünk, ha már ő az aktuális. Kevesebb pénzért eljött volna ide akár kölcsönbe is. Nem jött össze, de akkor is választott egy Aston Villát, csak hogy játszani tudjon.
Fatit nagyobb klubok így nem fogják elvinni, kisebbek pedig nem tudják megfizetni. Egy Ajax, Sporting stb. szintű klubban még meghatározó játékos lehetne, felépíthetné magát, ami aztán ki tudja hová vezethetne, akár még vissza ide is, de így könnyen lehet, hogy kukába dobja a stoplisát.
A szurkolók, csapat, klub l pedig nyilván azért is nézik rossz szemmel, mert azzal, hogy maradt a Barcának okozott "kárt".
Jogilag megtehette, hogy marad? Persze.
Sportolóhoz méltó tett volt? Kétséges.
A nevelőklubját hátráltatta ezzel? Igen.
Ugyanakkor az is igaz, hogy nem tudni mit mondott neki pontosan Flick. Annyit nyilatkozott az edző, hogy közölte vele mit várhat, nincs akadálya, hogy maradjon és részt vegyen az edzéseken. Ha ehhez hozzávesszük, hogy legjobb esetben is a padon ül, nagyjából lehet sejteni a dolgot, de van még egy halvány remény, hogy azzal hogy maradt Flick be fogja néha-néha dobni, mert muszáj lesz.