Bajnokok Ligája & Európa Liga
Ez valamivel szebb volt, mint Rodrygóé. Így tovább, nem kell megijedni.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Na bekapcsoltam én is, a legjobb pillanatban.
De szép volt, nagyon kellett, hogy legyen még esélyük, és ne legyen henger.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Mekkora dugó volt ez Alvareztől, elképesztő a gyerek, mindenben extra.
Na ha valakit őt elnézegetném (elnézegettem volna) nálunk, már a 22-es vb-kor mondtam, hogy ő kellene nekünk.
Na ha valakit őt elnézegetném (elnézegettem volna) nálunk, már a 22-es vb-kor mondtam, hogy ő kellene nekünk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
-
- Llegenda del Barça
- Kapcsolat:
Koszonom!bence0330 írta: ↑2025.03.04. 21:24:51Nem nézem, de ezen szoktam:
https://vipstand.pm/sports/football/wat ... id-live/1/
Ha nem jó, menj vissza a főoldalra, és válassz onnan egy másikat.![]()
Tokeletes.

- bence0330
Nem nézem, de ezen szoktam:
https://vipstand.pm/sports/football/wat ... id-live/1/
Ha nem jó, menj vissza a főoldalra, és válassz onnan egy másikat.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Megint azt latom,h a vendeg csapat tele gatyaval lezeng…varom meg a 2 kapushibat meg az 1 ongolt
- csababarca
Nyilván bármi lehet, de ez a Rodrygo is egy egyeneset nem tud 2 méteren passzolni általában, BL himnusz megszólal és három szintet ugrik.
Kíváncsi vagyok ez az atletico mire megy majd, tényleg jók, de kétszer estünk össze ellenük mi pl.
Kíváncsi vagyok ez az atletico mire megy majd, tényleg jók, de kétszer estünk össze ellenük mi pl.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
-
- Entrenador del Barça
Kiszurtak, higy Galant jól le lehet futni. Rodrigo nagyon jó, hasznosabb, mint Vini. Nem írnám le az atleticot, évek óta most a legjobbak.
Azert a 8.percben meg nem jelentenem ki..
- csababarca
Ez kb ezzel a korai góllal szerintem el is dőlt, BL himnusz megszólalt, jön is a gyalu.
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Nem is vagyok benne teljesen biztos, hogy annyira baj, hogy jobban játékban vannak a srácok. Évről évre láthatunk példát arra, hogy a hirtelen szoros menetben nem, hogy összeroppannának a csapatok, inkább a saját elvárásaikat is felülteljesítik. A profi footballban a formaidőzítés nagyon fontos tényező, nem vagy mindig ugyanazon a szinten. Erre nekem Pep barcája volt a legjobb példa, amivel januárban, esetleg február elején is volt egy visszaesés a formánkban minden évben, utána a fontos időszakban pedig lehetetlennek tűnő menetelésben jöttünk ki csak győzelemmel a legnagyobb meccseink sorozatából.Chino írta: ↑2025.03.04. 16:04:40Mondjuk mi is inkább egy edzőmeccset játszottunk, ami a csapat egy részének jól is jött, mert játékban maradt. Ennek ellenére nyilván előnmyben vannak ebből a szempontból, ráadásul az utóbbi egy hónapban a két monacóin kívül nem volt komolyabb ellenfelük, inkább a portugál alsóház.
Én nem féltem a srácainkat, elég jó formában vannak, ha szoros meccs lett volna a hétvégi, akkor is ezt érezném, de még csak ez sem volt.
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem még több éves viszonylatban sem lehet igazán összehasonlítani, annyira változó. Az Arsenal például hosszú évekig nem is járt a Bl-ben, ha be is esett nem volt tényező, a City a hazai porondon évről évre utolérhetetlen volt, nemzetközi színpadon viszont szinte mindig megfőtt, tőbbnyire relatíve korán is, a Pool is akkor nyert, amikor nem volt a top 3 esélyes között sem. És akkor ott van a sorsolás, ami hatalmas lutri. Jelenleg forma és játékerő alapján a PSG és a Liverpool mondható a két legnagyobb esélyesnek (de top 3 biztosan) és az egyikük a nyolcba sem kerül be, a Villa pedig mehet tovább képviselve az angol vonalat. A három spanyol közül is legalább az egyik biztosan búcsúzik, ahogy a németeknél. Szóval könnyen lehet, hogy a következő körben, a top bajnokságokat ugyanannyi csapat fogja képviselni, de nem biztos, hogy a legerősebbek.bence0330 írta: ↑2025.03.04. 09:33:41Mert a BL-ben semmi értelme ilyet kimondani egy év alapján, lutri versenysorozat önmagában. Több éves minta alatt már jóval egyértelműbb a helyzet. A saját bajnokságuk is sokat diktál, 2020-ban sem volt a német és a francia bajokság a többinél, hiába dominálták azt abban az évben, csak hát ők nem indította újra erőltetett menetben, és frissebbek voltak. Szélsőséges példa, de kicsiben bármelyik évben jelen lehet.brazilfan írta: ↑2025.03.04. 09:07:36
Ez szerintem is így van, de tavaly a negyeddöntőbe három spanyol, két angol, két német és egy francia csapat került be, mégsem lett kimondva, hogy a La Liga a legerősebb, vagy hogy a spanyolok a legjobbak. Vagy hogy a német bajnokság a legerősebb, mert az elődöntőben két csapatuk is volt, az angolok meg elfogytak.
Az alapkijelentéssel viszont egyetértek, szerintem is szét kellett volna szedni az országokat az első körben. Kicsit értelmetlennek tartom a dolgot. Csoportkörben az új rendszer miatt még megértem, de a legjobb 16 között feleslegesnek érzem teljesen.
Illetve egy bajnokság erejét nem lehet feltétlenül az első 3-4 csapaton lemérni. Az 5.-6. helyezettől lefelé pedig semmi tényező nincs, ami alkalmas lenne viszonyítási alapnak. Bár ha a Bl+El csapatokat egybevesszük és úgy vetjük össze, a spanyolok előbbbre tartanak.
Mondjuk mi is inkább egy edzőmeccset játszottunk, ami a csapat egy részének jól is jött, mert játékban maradt. Ennek ellenére nyilván előnmyben vannak ebből a szempontból, ráadásul az utóbbi egy hónapban a két monacóin kívül nem volt komolyabb ellenfelük, inkább a portugál alsóház.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Mert a BL-ben semmi értelme ilyet kimondani egy év alapján, lutri versenysorozat önmagában. Több éves minta alatt már jóval egyértelműbb a helyzet. A saját bajnokságuk is sokat diktál, 2020-ban sem volt a német és a francia bajokság a többinél, hiába dominálták azt abban az évben, csak hát ők nem indította újra erőltetett menetben, és frissebbek voltak. Szélsőséges példa, de kicsiben bármelyik évben jelen lehet.brazilfan írta: ↑2025.03.04. 09:07:36Ez szerintem is így van, de tavaly a negyeddöntőbe három spanyol, két angol, két német és egy francia csapat került be, mégsem lett kimondva, hogy a La Liga a legerősebb, vagy hogy a spanyolok a legjobbak. Vagy hogy a német bajnokság a legerősebb, mert az elődöntőben két csapatuk is volt, az angolok meg elfogytak.
Az alapkijelentéssel viszont egyetértek, szerintem is szét kellett volna szedni az országokat az első körben. Kicsit értelmetlennek tartom a dolgot. Csoportkörben az új rendszer miatt még megértem, de a legjobb 16 között feleslegesnek érzem teljesen.
Ez szerintem is így van, de tavaly a negyeddöntőbe három spanyol, két angol, két német és egy francia csapat került be, mégsem lett kimondva, hogy a La Liga a legerősebb, vagy hogy a spanyolok a legjobbak. Vagy hogy a német bajnokság a legerősebb, mert az elődöntőben két csapatuk is volt, az angolok meg elfogytak.
Mindegyik csapatnak megvolt a lehetősége, hogy az első 8-ban végezzen, akkor nem kerültek volna össze!LG írta: ↑2025.03.03. 13:03:23
Ezzel egyetértek, szerdán a mi meccsünk mellett van még 2 szuperrangadó is. Amúgy meg szerintem iszonyatosan erős idén a mezőny, az elmúlt kb. 20 évben a legerősebb szerintem. Ami viszont nem tetszik nekem, hogy már a 16 között találkoznak egy bajnokság csapatai, hiszen a BL a bajnokságok közötti erőfelmérő is. Így pedig már eldőlt, hogy a spanyolok és a németek is elvesztik egy erős csapatukat.
A mostani sorsolás mutatja, hogy egész másképp kell "játszani" a mostani lebonyolításban a selejtező körben, mint korábban a csoportkörben. Akkor 1-2 vereséggel még lehetett csoportelső egy csapat, most minden meccsnek nagy(obb) a tétje.
És kevésbé sorsolás függő az egész, az ág kivételével megvan a menetrend, helyezéstől függően.
Ezzel egyetértek, szerdán a mi meccsünk mellett van még 2 szuperrangadó is. Amúgy meg szerintem iszonyatosan erős idén a mezőny, az elmúlt kb. 20 évben a legerősebb szerintem. Ami viszont nem tetszik nekem, hogy már a 16 között találkoznak egy bajnokság csapatai, hiszen a BL a bajnokságok közötti erőfelmérő is. Így pedig már eldőlt, hogy a spanyolok és a németek is elvesztik egy erős csapatukat.bence0330 írta: ↑2025.03.03. 10:19:21Számomra továbbra is teljesen érthetetlen a BL lebonyolítása, mármint TV-s szempontból, az egyszerre lejátszott nagy meccsekkel. Mennyi pénztől esnek így el nézettségben? Engem nyilván nem ez érdekel, csak az UEFA oldaláról sem értem a dolgot. Nézőként nagyon szívesen megnézném a Liverpool-PSG-t, sőt, akár a német rangadót is, de hát... Egyszerre 3 ilyen izgalmasnak ígérkező meccs a legnagyobb sorozatban nagyon luxus. Legrosszabb esetben is, ha nagyon nem akarnak komolyan belenyúlni a menetrendbe, mert tudjuk, hogy a fociban tradícionálisan minden nagyon lassan változik, legalább 2-2 arányban el lehetne osztani a két időpontra a 4 meccset, már az is javulás lenne.
A visszavágón legalább miénk a kora esti meccs, úgyhogy az legalább félig-meddig okés nekem, mint Barcelona drukkernek, de ez puszta vakszerencse.
Most olvasom,h a Benfica 1 hetet pihent..Az elejen nagyon figyelni kell,mert fixen megnyomjak,nem szabad 1 golt sem ajandekozni.Visszavagon 2-3 golos elonnyel kene fogadni oket,1 percig nem szabad engedni nekik,h elhiggyek…
- bence0330
Számomra továbbra is teljesen érthetetlen a BL lebonyolítása, mármint TV-s szempontból, az egyszerre lejátszott nagy meccsekkel. Mennyi pénztől esnek így el nézettségben? Engem nyilván nem ez érdekel, csak az UEFA oldaláról sem értem a dolgot. Nézőként nagyon szívesen megnézném a Liverpool-PSG-t, sőt, akár a német rangadót is, de hát... Egyszerre 3 ilyen izgalmasnak ígérkező meccs a legnagyobb sorozatban nagyon luxus. Legrosszabb esetben is, ha nagyon nem akarnak komolyan belenyúlni a menetrendbe, mert tudjuk, hogy a fociban tradícionálisan minden nagyon lassan változik, legalább 2-2 arányban el lehetne osztani a két időpontra a 4 meccset, már az is javulás lenne.
A visszavágón legalább miénk a kora esti meccs, úgyhogy az legalább félig-meddig okés nekem, mint Barcelona drukkernek, de ez puszta vakszerencse.
Én nem hiszek sem a szerencsében, sem az egyszeri alkalmakban a sportban. Ami megtörtént, azért történt meg, mert a résztvevők annyit tudnak, amennyit. Az Atletico Madrid elleni első flick-es meccsünk után azt mondtuk, egyszer volt Budán kutyavásár, csak egyszer úszhatták meg így. Aztán jött a következő meccsünk ellenük, és azon sem tudtuk őket két vállra fektetni. Nincs szerencse, törvényszerűségek vannak.
Az szembeötlő, hogy az Atleti nem alkalmaz semmilyen presszinget. Nem hagynak maguk mögött területeket. Területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, megállítják. De ők nem támadnak le, minimálisra szorítják az 1 vs 1 lehetőségét, minimálira szorítják az egyéni képességek közötti különbségek kirajzolódását. Letámadás meg gyakorlatilag nincs, területeket őriznek a játékosaik. Azt is elkerülik így, hogy az ellenfelek duplán lendületbe kerüljenek azzal, hogy csak ők mozognak Oblak irányába. Elég ocsmány volt mindkét madridi csapat játéka tegnap is, mint mindig. De ezek a kiszenvedett győzelmek nem véletlenek, és az így elért aranyérmek is ugyanúgy aranyérmek. Nem csak szép játékkal lehet nyerni. Ők így játszanak. Mi hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy győzni csak 70%-os labdabirtoklással és lehengerlő játékkal lehetséges és érvényes, a nem így szerzett győzelmek pedig valami csoda következményei, de ez nem így van. Számomra ocsmány játékot képviselnek, nem tudom, hogy lehet ilyesminek drukkolni. Mi még akkor is látványosabban játszunk, ha kikapunk.
Az szembeötlő, hogy az Atleti nem alkalmaz semmilyen presszinget. Nem hagynak maguk mögött területeket. Területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, megállítják. De ők nem támadnak le, minimálisra szorítják az 1 vs 1 lehetőségét, minimálira szorítják az egyéni képességek közötti különbségek kirajzolódását. Letámadás meg gyakorlatilag nincs, területeket őriznek a játékosaik. Azt is elkerülik így, hogy az ellenfelek duplán lendületbe kerüljenek azzal, hogy csak ők mozognak Oblak irányába. Elég ocsmány volt mindkét madridi csapat játéka tegnap is, mint mindig. De ezek a kiszenvedett győzelmek nem véletlenek, és az így elért aranyérmek is ugyanúgy aranyérmek. Nem csak szép játékkal lehet nyerni. Ők így játszanak. Mi hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy győzni csak 70%-os labdabirtoklással és lehengerlő játékkal lehetséges és érvényes, a nem így szerzett győzelmek pedig valami csoda következményei, de ez nem így van. Számomra ocsmány játékot képviselnek, nem tudom, hogy lehet ilyesminek drukkolni. Mi még akkor is látványosabban játszunk, ha kikapunk.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Igen, anno a F1 is milyen full unalmas lett a Ferrari-Schumi egyeduralmával, csak az volt a kérdéses hogy elbukja-e az adott VB-t vagy pedig papírszerint hozza azt.brazilfan írta: ↑2025.03.02. 13:52:13Az én szempontomból az, ha a Real idén semmit sem nyer, legfőképpen BL-t nem.
Ennek több oka is van, az egyik, hogy nem tesz jót a BL-nek és általában a világfutballnak a Real hegemóniája, túlhatalma.
És szerintem az Atletico is ugyanannyira verhető, mint a Real.
(NA jó, F1-es hasonlattal a RM úgy nyert volna VB címeket hogy megvárták míg minden ellenfél a gumifalnak megy vagy lerobban

Amúgy ez is egy erős érv lenne egy teljesen új sorozathoz(Szuperliga?) a BL helyett, a RM-on kívül mindenkinek unalmas hogy jelenleg 15 címük van BEK-kel együtt míg másoknak meg harmad annyi.
Érdekes dolog lehet RM szurkolónak lenni, mindenhol nyomják hogy ők a BL királyai, én a helyükben az alapján el is várnám hogy úgy is játszanak mint a legjobbak, ne pedig úgy hogy alárendelt csapatként butítja őket az ellenfél de mindent kihagynak ők meg elmennek 1 kontrával. Nyerhetnek még zsinórban 10 BL-t a következő 10 évben, akkor sem fog senki sem mondani példát hogy bármi pluszt, lehengerlőt adott volna a focivilágnak.
Ezzel szemben a 2009-es, 2011-es, 2015-ös Barca is lehengerlő volt mintha UFO-k játszottak volna, olyan játékkal amit mindig is emlegetni fognak úgy mint Pelé-Maradona korszakos játékát.
Pontosan, a Bayern azóta is bánhatja hogy összeugrott Flickkel, a 20-as Bayern szintén ott van az általam előbb emlegetett korszakos csapatok között.bence0330 írta: ↑2025.03.02. 14:10:14
Én is pont így. Más lenne a hozzáállásom, ha a 20-as BM azóta is olyan jó lenne, és sorra döngölne mindenkit a földbe, kétévente megnyerve azt, akkor azt mondom, hogy a hegemónia nem jó, de minden elismerésem, nyomják csak. De ezek a kiszenvedett győzelmek, amikor egyszer eljutnak a kapuig szó szerint egy döntőben, és megnyerik, mert az ellenfél már reszket mire kiáll a gyepre, ez nekem nem tetszik ebben a formában. És nyilván ezt pont az ősi riválistól nem jó nézni. Szóval én is az Atleticónak szurkolok, ráadásul kizártnak érzem, hogy még egyszer megússzanak egy ilyen hengerelést, ha neadjisten valami csoda folytán egy ATMA-Barca lenne később, de ezt eleve kétlem. A mostanit sem úszták volna meg, ha nem kéne más meccsekre figyelni a cserékkel. BL-ben nem cserélnénk le a legjobbjainkat az utolsó percig.
Az a PSG-Pool viszont tényleg nagyon durva párosítás, lehet, hogy tényleg a két perpill legjobb csapat a világon. A PSG nagyobbakat tud hengerelni, a Pool viszont az első meccs óta stabilan erős. Fogalmam sincs, mi lesz ott, de hogy jó meccs lesz, az tuti.
Én amúgy nem félnék egy Atleti továbbjutás esetén(nem fognak, RM ellen mindig is a lúzercipőt veszik fel a BL-ben, vagy valahogy mindig megszívják mint pl 14-ben és 16-ban ahol a partjelző elfelejtette beinteni a lest.
Ha továbbmennének valami csoda folytán akkor nem hiszem hogy a PSG-Liverpool ellen sok esélyük lenne, tekintve hogy mi épp mit műveltünk velük a Kupában nemrég.
Azért az a PSG-Liverpool párosítás nagyon kemény, nem bánom hogy nem a mostani formánkban kell a PSG ellen játszanunk

Amúgy elég gáz hogy egy időpontra rakták a BM-Leverkusen és a Barca meccsével.
- bence0330
Én is pont így. Más lenne a hozzáállásom, ha a 20-as BM azóta is olyan jó lenne, és sorra döngölne mindenkit a földbe, kétévente megnyerve azt, akkor azt mondom, hogy a hegemónia nem jó, de minden elismerésem, nyomják csak. De ezek a kiszenvedett győzelmek, amikor egyszer eljutnak a kapuig szó szerint egy döntőben, és megnyerik, mert az ellenfél már reszket mire kiáll a gyepre, ez nekem nem tetszik ebben a formában. És nyilván ezt pont az ősi riválistól nem jó nézni. Szóval én is az Atleticónak szurkolok, ráadásul kizártnak érzem, hogy még egyszer megússzanak egy ilyen hengerelést, ha neadjisten valami csoda folytán egy ATMA-Barca lenne később, de ezt eleve kétlem. A mostanit sem úszták volna meg, ha nem kéne más meccsekre figyelni a cserékkel. BL-ben nem cserélnénk le a legjobbjainkat az utolsó percig.brazilfan írta: ↑2025.03.02. 13:52:13Az én szempontomból az, ha a Real idén semmit sem nyer, legfőképpen BL-t nem.
Ennek több oka is van, az egyik, hogy nem tesz jót a BL-nek és általában a világfutballnak a Real hegemóniája, túlhatalma.
Az a PSG-Pool viszont tényleg nagyon durva párosítás, lehet, hogy tényleg a két perpill legjobb csapat a világon. A PSG nagyobbakat tud hengerelni, a Pool viszont az első meccs óta stabilan erős. Fogalmam sincs, mi lesz ott, de hogy jó meccs lesz, az tuti.
Az én szempontomból az, ha a Real idén semmit sem nyer, legfőképpen BL-t nem.
Az aktuális forma alapján ők lennének az esélyesek, de ez BL, ott meg az elmúlt évek tapasztalata a Real mellett szól. De idén ellenünk is megtörtek egy átkot a matracosok, hátha a Real ellen is összejön a BL-ben.
Az meg a másik kérdés, hogy a mi szempontunkból mi lenne a jobb, mert az Atletico idén nehezebb ellenfélnek tűnik számunkra. Mondjuk 1 meccsen egy esetleges döntőben ez talán nem számítana annyira, de egy kétmeccses párharcon inkább választottam volna a Realt.