Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.02.24. 20:29:14

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... iesto.html
A CTA hivatalosan is elismerte, hogy a Girona-Barca meccsen érvényteleníteni kellett volna a Girona második gólját.
“This infraction should be punished with a foul and a yellow card. VAR should have intervened as it was an obvious, clear, and manifest error.”
Cseri
Entrenador del Barça

2026.02.23. 19:47:54

FcBarcelona1 írta:
2026.02.23. 18:23:18
A Barca az utóbbi 45 meccsének mindegyikén lőtt gólt a bajnokságban. Ez rekord a Top 5 bajnokságot figyelembe véve.
Egyébként saját 1942-44-es rekordját döntötte meg, amikor 44 meccsen szerzett gólt egyhuzamban.
Most jött velem szembe egy statisztika:AC Milan Baresival a védelemben 34 meccsen szerzett 36 góllal és 15 kapottal lett bajnok annak idején. :) Bocs az offért.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.02.23. 19:15:57

FcBarcelona1 írta:
A Barca az utóbbi 45 meccsének mindegyikén lőtt gólt a bajnokságban. Ez rekord a Top 5 bajnokságot figyelembe véve.
Egyébként saját 1942-44-es rekordját döntötte meg, amikor 44 meccsen szerzett gólt egyhuzamban.
Egy újabb szám, ami alátámasztja, miért alighanem Barca-drukkernek a legjobb lenni 1,5 éve, legalábbis a heti szintű szórakoztatás szempontjából, de még kupákban is ha jól sejtem, miénk a 2. hely ezen időszak alatt, persze nem néztem most utána. Még a rosszabb meccseink sem rosszak, más csapatok rosszabb meccseihez képest.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.23. 16:52:47

menczel írta:
2026.02.23. 11:12:22
Elképesztő látni a sok fanyalgást. Európa legatraktívabb támadófociját játsszuk, a legizgalmasabb meccseket, minimális erőforrással rendelkezve. Bárkit el tudunk gólzáporral el tudunk verni, de bele tudunk rohanni a tőrbe néha. De a 3-0 se elég, úgy néz ki.

Mindig van hova fejlődni, de tényleg nem értem azokat, akik csak a félig üres poharat látják. Szerintem remek meccs volt, jól szórakoztam.
Te tudod egyáltalán, hogy mire reagálsz ebben a hozzászólásban? A hétvégi bajnokiról 2 azaz kettő darab értékelés volt itt, az sem fanyalgó. Kérlek, ha nem tudod "milyen rendezvényen vagy" ne égesd magadat itt.
drobika
Entrenador del Barça

2026.02.23. 11:40:37

Hoztuk a meccset. Szórakoztató módon, kötelezően, mert a betlit nemigen lehetett volna magyarázni. Az ellenfél is partner volt. Elsők vagyunk ismét, ez a lényeg. A meccsből sok érdemit levonni nem kell. Nem ez a mérce, elnézést a kisebbik valenciai csapattól. Bár becsületükre legyen mondva 1-2 esetben bravúr kellett a kapusunktól.
menczel
Entrenador del Barça

2026.02.23. 11:12:22

Elképesztő látni a sok fanyalgást. Európa legatraktívabb támadófociját játsszuk, a legizgalmasabb meccseket, minimális erőforrással rendelkezve. Bárkit el tudunk gólzáporral el tudunk verni, de bele tudunk rohanni a tőrbe néha. De a 3-0 se elég, úgy néz ki.

Mindig van hova fejlődni, de tényleg nem értem azokat, akik csak a félig üres poharat látják. Szerintem remek meccs volt, jól szórakoztam.
Deluigi
Director del Fútbol

2026.02.23. 07:32:15

bence0330 írta:
2026.02.22. 22:51:24
Nem tudom, ki kapta az MVP címet, de nálam sima Cancelo lett volna.
O lett valoban...
bence0330

2026.02.22. 22:51:24

Nagyon jól játszottunk, csak tényleg a támadóink helyzetkihasználása mostanság siralmas. De ez azért nem mindig marad így. És mekkora fegyvertény, hogy még így is jött a 3-0.

Rapha elég jó volt, de a kapu előtt most hiányzik belőle az extra, de azért peche is volt, nagyokat fogott a kapus ellene. Védőmunkája még magához képest is kiváló volt. Yamalnál nem tudom, mit gondoljak, nekem nagyon sok néha, amit csinál, és azt érzem, hogy a benne lévő tudás felét elszórakozza meccsenként azzal, hogy konstansan lehetetlen helyzeteket akar megoldani, mert hébe-hóba sikerül. Persze még így se rossz, pedig ez egy kifejezetten rossz meccse volt a maga szintjéhez képest. Viszont nagyon szépen hajtott, egyre több meccsen lehet ezt látni tőle, ami ekkora sztárnál nagyon, de nagyon nem magától értetődő. Ramadant is idén úgy tűnik, hamarabb megoldotta, mint tavaly, ezzel együtt pláne le a kalappal, hogy ennyire ment.

Lewyről már hónapok óta említést sem érdemes tenni (Ferránról meg hetek óta, de ott legalább inkább csak formáról beszélünk, Lewynek minden éve ilyen ívet ír le), bár ma lehet, hogy pont fejelt volna egy gólt, ha a brazil észreveszi, hogy ott jön mögötte, és nem fejeli el előle rossz helyzetben.

Bernalnak nagyon örülök, remélem hosszútávon is fel fog tűnni a kapu előtt, az elég nagy plusz. Azért a posztján hagyományosan betöltendő feladatokat tekintve biztatónak, de még picit elveszettnek érzem, nincs olyan igazi jelenléte még, mondjuk ez pont a rutinnal és a korral tud javulni. DJ idén hasznosabb a kapu előtt.

Nem tudom, ki kapta az MVP címet, de nálam sima Cancelo lett volna, az az első félidő főleg abszolút top volt, tipikusan azt adta, ami a támadók rossz napja esetén nagy plusz, teljesen átvette elöl az irányítást, se a cseleivel nem bírtak, se a labdáival, se semmivel. És még hátra is hasznos volt mellette, néha egész látványos megoldásokkal. Ez már a tavalyelőtti önmaga volt. Szerintem sok meccs lesz, ahol ő jelenti majd a különbséget előrefelé.

Remélhetőleg a helyzetkihasználás javulni fog majd, ez most amúgy jól nézett ki energiában, hozzáállásban, mindenben, kivéve a kapu előtti pontatlanságokat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcaforever
Director del Fútbol

2026.02.22. 18:35:40

Felhozó meccsnek tökéletes volt, ennek a Levantenak a másodosztályban van a helye. Reméljük a fiúk megemberelik magukat és a Pedri-Raphinha kettős hozza a tavalyi átütő energiát a bajnokság hátralévő részére, nagy szükség van rájuk, mert Lamine nem tudja(még) elvinni a hátán a csapatot. A védelem megerősítése prioritás a nyárra, de nagyon jó lenne egy top csatár, egy Haaland típusú csatár már 25gól+ lenne ebben a csapatban.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2026.02.22. 15:02:05

Joan García, Kounde, Eric García, Gerard Martin, Cancelo; Frenkie, Bernal; Lamine Yamal, Dani Olmo, Raphinha; Lewandowski
Kép
Sonoma
Capitá del Barça

2026.02.22. 11:02:33

bence0330 írta:
2026.02.21. 15:59:41
Yamal böjtöl, és a következő 3 La Liga meccs mind délutános. Ez ugye a legrosszabb időszak a böjtölésben, mert a napnak még azon szakasza, ahol még vizet sem ihat, és hát ugye annak is a vége felé jár, tehát sok óra óta tart már akkor.
Emiatt kellene Flicknek csereként játszatnia. Levante ellen nélkülözhetőnek kell, hogy legyen, de a Villareal és a Bilbao ellen is max. egy félidőt adnék.
Troym
Llegenda del Barça

2026.02.21. 17:52:16

Az ellenfél játékosai is ugyanakkor böjtölnek.

Ezek a dolgok adottak, ahogy a BL ellenfél PSG-nél Hakimi, Dembele, Kimpembe, vagy a Newcastle 3-4 játékosa is ugyanúgy muszlim, meg minden Laliga csapatból is 3-4 ember, de még Balde, Kounde.

Amúgy Yamal és a többi érintett minden reggel hajnali 4-5 órakor kel fel, hogy egy kiadós reggelit tudjon elfogyasztani, amely tartalmaz elektrolit tablettákat is, hogy elkerülje a napközben dehidratációt.
bence0330

2026.02.21. 15:59:41

Yamal böjtöl, és a következő 3 La Liga meccs mind délutános. Ez ugye a legrosszabb időszak a böjtölésben, mert a napnak még azon szakasza, ahol még vizet sem ihat, és hát ugye annak is a vége felé jár, tehát sok óra óta tart már akkor.

Esti meccsen ez kevésbé lenne gond.

Kmb a múltkor írta, hogy több délutáni meccset kapunk, ez alapjáraton engem annyira rettenetesen nem érdekelne, de ebben a kontextusban tényleg nagyon-nagyon gáz.
bence0330

2026.02.20. 17:51:39

Szerintem az egy hét pihenő és a visszatérők megoldják a gondot. Rettentő meglepő lenne részemről, ha nem így lenne. Ne leszünk feltétlen vasárnap gödör után azonnal csúcsformában, de 1-2 meccs és szerintem ott leszünk

Nekem továbbra is messze az lenne a leginkább logikus, ha B sorral állnánk ki, de teljesen B sorral a kapuson kívül kb, és elengedjük már előre. Egyszerűen nem látok pozitív forgatókönyvet ebből a nagy fogadkozásból, meg hogy minden erőnket egy szinte lehetetlen feladatra összpontosítjük egy mindenképp nehéz BL meccs előtt. Ha 10 próbálkozásunk lenne, egyszer alighanem megfordítanánk, de ennyi. Eredménytől függetlenül iszonyatos energiába fog kerülni már az is, hogy megpróbáljuk, ráadásul jó nagyot koppanhatunk vele, és nagyon szétbarmolhat minket mentálisan is, ha mondjuk megcsillan a remény, lövünk 2-3 gólt, mindenki teljes erőbedobással kapar, aztán mondjuk az utolsó fél órában lőnek ők is 1-2-t. Ha elengedjük, és kap a B sor egy 4-est, akkor elmondhatjuk utána is, hogy ja, ez most nem érdekelt, és senkit nem fog visszavetni.

Ha valami csoda folytán megfordítanánk, még abban sem látom azt, hogy sokat nyernénk vele. Mentálisan igen, fizikálisan meg elmehet rajta kb a két másik sorozat sikeressége.
Sonoma
Capitá del Barça

2026.02.20. 14:57:07

Chino írta:
2026.02.20. 11:57:14
Ugyanakkor még 2-3 meccsnek el kell telnie, hogy lássuk hol is tartunk/valóban visszaesés vagy csak egy rövid kihagyás volt ez a meccs, mert ha most űrfocival egy ötössel hazaküldjük a Levantét, aztán magabiztosan verjük a Villarrealt ugyanúgy nem mutat reális képet, mint a legutóbbi két meccs.
Az Atma kicsit más lesz, mert az inkább már taktikai harc lesz. Egyik csapat sem teljesen a saját játékát fogja játszani. Mi sokkal támadóbb szellemben fogunk játszani, mint általában, nekik meg mindegy, ha kikapnak vagy X-elnek. A bajnokságban ez nyilván máshogy nézne ki, az átvitt és szó szerinti értelemben is 0:0-ról indul.
Ott még akkor sem fogunk tiszta képet kapni, ha továbbjutunk.
A többivel egyetértek, ezért csak erre reagálnék.
Én is azt gondolom, a következő 2 bajnoki esetleges megnyerésével se lehet megmondani ténylegesen kijöttünk-e a gödörből. Az Atletico elleni visszavágót szívem szerint elengedném (Flick biztos nem fogja), és a BL-re koncentrálnék. Számomra a BL lesz a mérvadó, egy PSG vagy Newcastle ellen, mit tud a csapat. Addig fontos lenne Raphinha és Pedri jó formába hozása, mert ők kulcsfontosságúak lennének egy esetleges továbbjutáshoz.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.02.20. 11:57:14

Sonoma írta:
2026.02.19. 23:08:48
Peter írta:
2026.02.17. 22:52:22

Kb egészen pontosan így láttam én is, annyit tennék hozzá, hogy amennyiben megfelelően, jól, kellő élességgel, intenzitással és hatékonysággal játszuk a saját játékunkat, akkor köddé válik a "feltoltnak nevezett" védekezés illetve működőképes állapotba kerül a "lestaktika" is.

Fél szemmel nézegettem a Monaco-PSG meccset, nem tudom, hogy mennyire a véletlenek összjátéka volt, de eléggé feltoltnak tűnt az a védelem.
Különbséget a középpályán véltem felfedezni, mind mozgásban, mind helyezkedésben egyaránt, miközben megjegyezném, hogy jelenleg ők sem a legjobb formájukban élik napjaikat.

Kényelmes és/vagy kevésbé gördülékeny játék mellett, valamint néhány egyéni hiba ellenére is elég egyértelműen kirajzolódott, hogy a játékosok tartják magukat a taktikai fegyelemhez.
Látszott, hogy tudják, mit és miért csinálnak, képesek olvasni a játékot, megfelelően alkalmazkodnak.
Ezt mondom én is, nem a feltolt védelemmel van a gond (mert érdekes módon más csapatoknak ez nem okoz akkora gondot), hanem labdavesztéskor hogyan reagálunk. Lehetne úgyis, egyből viszafut a csapat és nyomjuk a bunkerfocit labdaszerzésig, de ez nem mi vagyunk, meg nem is megy a védőink (és a kp védekezőképességének) minősége miatt. A másik, amit a PSG is csinált, fent maradva egyből letámadjuk az ellenfelet nem engedve kibontakozni. A baj, hogy mostanában ez se sikerül, könnyedén hozza ki a labdát még egy Girona is. Sajnos a középpályánk-ahogy írod- nem képes megakadályozni (a támadóinkkal együtt) az ellenfél labdakihozatalát.
Amíg ez nincs megoldva ez a szenvedés és a korai bekapott gólok jönnek újra, plusz a támadójátékunk is visszaesett.
Az tényleg egy Flick varázslat lenne, ha ebből a gödörből visszahozná a csapatot. Én pesszimista vagyok, de várom a csodát.
Utálom ezt mondani vagy ismételni, de ez kökeményen betudható Raphinha és Pedri hiányának. Olmoval/Ferminnel nagyságrendekkel több labdát veszítünk a középpályán és ezek visszaszerzése is sokkal kevésbé hatékony. A letámafdás a támadóharmadban szintén gyengébb. A brazil is azért is fontos ebben, mert ez nem abból áll, hogy elindulok a kapus felé sprintben, ha nála van a labda.Raphinha remekül veszi észre és zárja le a psszsávokat, sokkal kevesebb lehetőséget biztosít arra, hogy hátulról megjátszanak embert, emiatt sokszor csak csinbe kaphatják a labdát, hibára késztethetők vagy csak elérik, hogy a kapusnak/védőnek vaktában fel kelljen rúgni a labdát, ami a legtöbb esetben nálunk landol.
A labdák visszaszerzése is akadozik Olmoval, megnéztem a statisztikát a Girona ellen és toronymagasan Yamal volt az aki visszatámadva a legtöbb labdát szerezte. Nyilván stílusából/pozíciójából adódóan sokat is veszít el, de a kp ebben nagyon gyenge volt. A feltolt védelemnek pedig ez a legnagyobb erőssége, megakadályozni, hogy kibontakozhasson az ellenfél, magasan szerzett labdából vezethessen támadást. Látványos volt, hogy Rooney beállásával sokkal több támadást tudott vezetni a Grina és ért fel a 16-os előterébe/vonalába.
Ugyanakkor még 2-3 meccsnek el kell telnie, hogy lássuk hol is tartunk/valóban visszaesés vagy csak egy rövid kihagyás volt ez a meccs, mert ha most űrfocival egy ötössel hazaküldjük a Levantét, aztán magabiztosan verjük a Villarrealt ugyanúgy nem mutat reális képet, mint a legutóbbi két meccs.
Az Atma kicsit más lesz, mert az inkább már taktikai harc lesz. Egyik csapat sem teljesen a saját játékát fogja játszani. Mi sokkal támadóbb szellemben fogunk játszani, mint általában, nekik meg mindegy, ha kikapnak vagy X-elnek. A bajnokságban ez nyilván máshogy nézne ki, az átvitt és szó szerinti értelemben is 0:0-ról indul.
Ott még akkor sem fogunk tiszta képet kapni, ha továbbjutunk.
Forca Barca!!!!
Sonoma
Capitá del Barça

2026.02.19. 23:08:48

Peter írta:
Sonoma írta:
2026.02.17. 20:29:53
A tegnapi mérkőzés újra bebizonyította teljesen mindegy, hogy feltolt védelemmel (és preszinggel) védekezünk, vagy a saját 16-nál, mindkettőnél sebezhetőek vagyunk. A presszingünk kijátszható,
Kb egészen pontosan így láttam én is, annyit tennék hozzá, hogy amennyiben megfelelően, jól, kellő élességgel, intenzitással és hatékonysággal játszuk a saját játékunkat, akkor köddé válik a "feltoltnak nevezett" védekezés illetve működőképes állapotba kerül a "lestaktika" is.

Fél szemmel nézegettem a Monaco-PSG meccset, nem tudom, hogy mennyire a véletlenek összjátéka volt, de eléggé feltoltnak tűnt az a védelem.
Különbséget a középpályán véltem felfedezni, mind mozgásban, mind helyezkedésben egyaránt, miközben megjegyezném, hogy jelenleg ők sem a legjobb formájukban élik napjaikat.

Kényelmes és/vagy kevésbé gördülékeny játék mellett, valamint néhány egyéni hiba ellenére is elég egyértelműen kirajzolódott, hogy a játékosok tartják magukat a taktikai fegyelemhez.
Látszott, hogy tudják, mit és miért csinálnak, képesek olvasni a játékot, megfelelően alkalmazkodnak.
Ezt mondom én is, nem a feltolt védelemmel van a gond (mert érdekes módon más csapatoknak ez nem okoz akkora gondot), hanem labdavesztéskor hogyan reagálunk. Lehetne úgyis, egyből viszafut a csapat és nyomjuk a bunkerfocit labdaszerzésig, de ez nem mi vagyunk, meg nem is megy a védőink (és a kp védekezőképességének) minősége miatt. A másik, amit a PSG is csinált, fent maradva egyből letámadjuk az ellenfelet nem engedve kibontakozni. A baj, hogy mostanában ez se sikerül, könnyedén hozza ki a labdát még egy Girona is. Sajnos a középpályánk-ahogy írod- nem képes megakadályozni (a támadóinkkal együtt) az ellenfél labdakihozatalát.
Amíg ez nincs megoldva ez a szenvedés és a korai bekapott gólok jönnek újra, plusz a támadójátékunk is visszaesett.
Az tényleg egy Flick varázslat lenne, ha ebből a gödörből visszahozná a csapatot. Én pesszimista vagyok, de várom a csodát.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.02.18. 09:37:07

Flick a csapat fáradtságáról beszél, és két nap pihenőt adott nekik. Na ez neki is nagy hasznára lesz, reméljük. A két vereség során nem tudott érdemben beavatkozni a játék alakulásába, a nézők egyike volt. A cserékkel is melléfog mostanában. Raphinha lecserélése, és Balde pályára küldése rontott a csapat játékán.
A rosszul működő védelmet nem próbálja meg átszervezni. Csak Baldét ültette padra, ami így utólag jó döntésnek is bizonyult.
drobika
Entrenador del Barça

2026.02.18. 07:23:08

Szerintem a Girona elleni meccs, semmiképp sem bizonyította, hogy mindegy, hogy teljesen feltolt védelemmel vagy sem játszunk. Tény, hogy a kapott gólokat, úgymond általános hátsó szituációban kaptuk. Ez azonban csak arra bizonyíték, hogy a felállt védelem mellett sem vagyunk hatékonyak kellően. Évek óta kellene egy JHV. Kounde nem oda való, ezt rendszeresen ki is használják. És igazából egy jó formában lévő Ara sem.
Emellett egy csomó alkalommal futottak le bennünket a ,, szokványos ,, módon, és egy halom gólt rúghattak volna, ha nem Girona a csapat neve. Ha vissza is érünk, nem tudunk értelem szerint rendezetten helyezkedni, ki vagyunk szolgáltatva.
A védelem a kritikus pont a csapatban, és a középpályás labdaszerző képesség. Ha a védelem hátrébb van, esetleg 4 fős , akkor nem tudnak olyan könnyen a hátunk mögé kerülni, nagyobb a távolság a csapatrészek közt, nincs mindenki egymás nyakán. Egy biztosabb védelemre alapozva lehet a játékot elöl felépíteni. Szerintem.
Peter
Director del Fútbol

Sonoma írta:
A tegnapi mérkőzés újra bebizonyította teljesen mindegy, hogy feltolt védelemmel (és preszinggel) védekezünk, vagy a saját 16-nál, mindkettőnél sebezhetőek vagyunk. A presszingünk kijátszható,

Deluigi
Director del Fútbol

2026.02.17. 21:21:49

Alcantara írta:
2026.02.17. 21:10:02
A tegnapi meccs után a Var szoba vezető bíróját határozatlan időre eltiltották a Koundè ellen elkövetett szabálytalanság miatt. Nem hívta ki a játékvezetőt állítólag.(AS.) Ez sokat elmond. Ettől függetlenül gyengék voltunk.
A Realnak "biraskodot" is eltiltottak, aki megadta a tizit Vini vetodesere.

Sokat elerunk ezzel, 2 biro felfuggesztve 5-5 napra, koztunk pedig nyilt +3 -3 pont.

Megsem kepzelodtek a szurkolok a kettos mercerol?
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.17. 21:10:02

A tegnapi meccs után a Var szoba vezető bíróját határozatlan időre eltiltották a Koundè ellen elkövetett szabálytalanság miatt. Nem hívta ki a játékvezetőt állítólag.(AS.) Ez sokat elmond. Ettől függetlenül gyengék voltunk.
Sonoma
Capitá del Barça

A tegnapi mérkőzés újra bebizonyította teljesen mindegy, hogy feltolt védelemmel (és preszinggel) védekezünk, vagy a saját 16-nál, mindkettőnél sebezhetőek vagyunk. A presszingünk kijátszható, a szélső védőink lefuthatóak. Amíg erre nem talál megoldást Flick, bármelyik komolyabb letámadást tűrő csapat és/vagy gyors szélsőkkel rendelkező ellenfél meg fog verni minket.
A vereségekben közrejátszik, hogy a labdakihozatalunk lassú, a szélső támadóink (sérüléseikből visszatérve) szintén lassúvá váltak mostanra, nincs bennük veszély, a középcsatáraink megjátszhatatlanok. Teljesen sansztalanná vált idén komolyabb kupát nyernünk.
Sajnos mostanra már a Madrid is jobb nálunk. Szombaton (nem szokásom, de beteg voltam) megnéztem a Sociedad elleni meccsüket. Az első félidőben szinte ugyanúgy állt fel védekezni a Sociedad ellenük, mint a Girona ellenünk (félpályánál kezdték a védekezést, de a védők is kb. 10 méterrel a 16-uk előtt álltak, megakadályozandó az átlövéseket és a széleken az alapvonali beíveléseket). A mutatott játék ég és föld volt nem a mi javunkra. Míg a Madrid sorozatban futotta le a széleken az ellenfél védőit és építettek ki veszélyes helyzeteket, mi erre képtelenek voltunk. Nem véletlenül rúgtak 3-at is egy félidő alatt.
Én nem érzem a nagy feltámadás lehetőségét most a csapatnál, inkább szenvedős kupanélküli tavaszt.
drobika
Entrenador del Barça

2026.02.17. 14:32:14

Flicknek nyilván van elképzelése arról, hogy mit akar játszani, azt is tudja, látja, hogy itt a védekezésben a kockázat, az nem kicsi. Szakmai oldalak, itt a meccs elemzése is írja, hogy ennyire feltolt 3 védős rendszer mellett szinte mindennek tökéletesen kellene működnie ahhoz, hogy ez hatásos legyen. (S ha mégis visszaérünk, már olyan a kialakult helyzet, hogy érdemben nem tudunk beavatkozni, helyezkedni, marad a kapus és az ellenfél.)
De van ilyen 90 percen keresztül? Alkalmasak erre a játékosok? Főleg a védők, és annak a középpályásnak, akinek védekeznie kellene, labdát visszaszerezni, hogy ne legyünk egyből lekontrázva.. Nem vagyok edző nyilván, de nem látom, hogy kik volnának azok, akik egy ilyen rendszert tudnának üzemeltetni. S szerintem legalább annyira fontos, hogy az ellenfélhez és az eredményhez képest kellene tudni alkalmazkodni legalább egy kicsit a meccsen belül. De mi megyünk előre rendületlenül, lesz ami lesz.
Mindegy, az edző, a vezetés alakítja ki a profilt. Tartok tőle, hogy eredménytelenség esetén a balhé Flické lesz, mert amúgy emberileg szerethető, szimpatikus figura.
Válasz küldése