lionelmessi19 írta:Nos, sokan szapulják Frank Rijkaardot:
"küldjük el, takarodjon, igazi edző kell" stb.
a következő a hozzáfűzni valóm:
NÉzzük, h miből is tevődhet össze az elmúlt meccsek gyenge teljesítménye:
1. Hiányzók
Deco előbb eltiltás, majd sérülés, Etoo, Messi sérültek, Ronaldinho eltiltás egy meccsről, Zambrotta, és Thuram szintén sérülés.
2. egyéni formák:
Ronaldinho: elég gyenge, mostanában inkább hullámzó, mint h egyszerűen rossz, ma épp rosszul nyomta.
Edmilka: semmi jót nem produkál, Motta sokkal jobb
Belletti: bl döntő ide, vagy oda, azért nem sokat változott régi önmagához képest.
gio: nagyon kevés, iszonyatos formában van, az a baj, h Syl se sokkal jobb.
Puyol: fáradt, nagyon sokat játszik és mindig hajt a csapatért, ha lehet minél előbb pihenőt adnék neki, de egyébként még mindig sok góltól menti meg a csapatot.
Xavi: sérülés óta csak keresi régi foráját.
3. Cserepad:
Nincs minőségi cserepadunk, mai meccsen pl elfogytak a kp-k.
A védők közül nincs vmi izmos cseresorunk...
A támadóink külön hsz-t érdemelnének: Giuly, lassú, öreg, nem bírja végig, Guddy, keveset nyőjt, nem elég képzett technikailag, kissé robosztus mozgása van, Ezqu egyszerűen falábú
Saviola: reméljük ezentúl több lehetőséget kap
Azt gondolom, h ezek a tényezők a legnagyobbak a rossz forma okai közül, és nagy százalékot tesznek ki ezekből.
Franknek is vannak hibái, de senki ne mondja nekem azt, h az előbb felsorolt 3 dolog közül bármelyiket is felülmúlja ez.
Csak arra próbálok rávilábítani, h Frank nem makulátlan teljesítménnyel, de rossz körülmények közt állítja össze a csapatot, és variálja azt a meccseken.
És hogy a legnagyobb tényezőktől (amik kiváltják a rossz formát) messze lemaradnak az edzőnk hibái.
Nem értem, h miért is akarná elküldeni őt bárki is, amikor annyi szép év, meccs után van egy kis probléma, amivel nehezen birkózik meg...
Nos, az 1. pont Oké. Ezzel nem lehet vitatkozni.
2. pont. Kinek, milyen a formája. Ez az edzések minőségén, hatékonyságán, a játékosok mentális felkészültségén, erőnléti állapotán múlik. Ennek a hatásfoka pedig az edzőn is múlik - szerintem. EWdmilsontól a nyáron meg kellett volna szabadulni, mert sajnos a sok sérülés miatt kiesett a ritmusból, biztos félti is magát egy kicsit, így nem lehet játszani. Motta sose volt valami nagy eresztés, soha nem értettem, mit keres itt. Az pedig, hogy Gio és Sylvinho itt vannak még, az Rijkaardnak köszönhető. Mindketten kiöregedtek, fáradtak, a támadások támogatásában nem veszik ki a részüket, ha felmennek, akkor nem érnek vissza. És mindkettejük szerződését meghosszabbítooták. Gondolom, nem a szertáros vagy a takarítónő ajánlására, hanem az edző kérésére - erről ennyit.
3. pont. Az, hogy kik ülnek a cserepadon, az megint az edző felelőssége elsősorban, hisz azok ülnek ott, akiket frankie odaültet, azok ülnek ott, akiket ő leigazoltatott. Szidjátom az Ezquerrót, de könyörgöm: mennyi játéklehetőséget ad neki a Rijkaard, ha beküldi a meccs utolső 5 percére, akkor nem tudja megmutatni, mit tud, vagy helye van- a csapatban, vagy nincs. A Giuly pedig már hosszú ideje egy rakás sz.r, 30 meccsen három gól egy jobbszélsőtől, még öreganyám is többet tudna tenni. Guddy pedig kifejezetten Rijkaard kérésére érkezett Barcelonába, tehát az ő ittléte, és harmatos, kritikán aluli játéka egyértelműen Rijkaard felelőssége.
Igen, sok a sérült, remélem, ha visszatérnek, a csapat játéka eredményesebbé válik. Bízom a játékosokban, de Frankie-ben nem. Sztem igenis érdemei elismerése mellett, meg kellene tőle válni. Nekem ez a véleményem, amivel nem kell egyet érteni, de a személyeskedésektől tartózkodjunk. Én is elolvasom a leírt véleményeket, és arra reagálok, de emberi hangnemben, és nem kétségbe vonva egyikünk jószándékát sem. Ha Rijkaard marad, és az idény végét eredményesen zárjuk vele - ami nálam minimum egy címet jelent -, akkor itt fogok vezekelni, és bocsánatotokért esedezni, hogy kishitű voltqam, és nem bíztam Rijkaardban. És: én nem az elmúlt 3 év eredményeiben való részvételét kérdőjelezem meg, elismerem a munkáját, de már ez kevés.