Erre még nem reagáltam, de hosszabban szerettem volna, a tegnapi vitánkhoz is még hozzácsatolni pár dolgot:
ozsimiki írta:
Használdd..
Alonso meg pár éve a szhart keveri folyamatosan,amúgy meg Hamilton 12pontos előnynél 2 futammal a vége előtt nyilatkozik ilyeneket,Alonso meg már az első versenyek után elvárta volna,h nyomja őt a csapat...de ez is már lerágott csont...de ha kell leírom annyiszor,amennyiszer te is...
Használtam is, amikor volt rá ok.
A nyilatkozat, amit másoltam nem verseny után született, hanem még előtte…
De ha már nyilatkozatok, szemezgessünk még a tökéletes Hamiltontól:
"Az elmúlt hetek történései után világossá vált a McLaren számára, hogy valójában kit is KELL támogatniuk. Úgy érzem, hogy most még szorosabb a kötelék köztem és a csapat között" - vélekedett a brit.
Ezt még valamikor a héten közölte a maga szerény módján.
Alonso sokat kritizált nyilatkozatára még a héten is volt reakció:
Nézzük mit is kotyogott Haug (ő például nem szereti Alonsot, akinek megmozdulását Spaban nem tartotta fairnek):
"Fernando mond néha ezt-azt. Hallottam, hogy arra panaszkodott, hogy hat tizedet hozott a csapatnak és nem kapott semmit cserébe. Ez így ebben a formában nem igaz, a McLaren-Mercedes azonos bánásmódban részesíti a versenyzőket. Az pedig természetes, hogy egy világklasszis pilóta hat tizedmásodpercet hoz a csapatnak. Egy másodperc ellen sem lett volna kifogásom. De azt senki se gondolja, hogy Lewis nem tud semmit se felmutatni. Vannak néha szócsaták, és helyezkedési kísérletek, de ez így van rendjén."
Tehát nem butaságokról beszélt Fernando, amikor azt mondta, hogy mennyit is tett hozzá az idényhez.
… persze most jöhetünk azzal, hogy azok után ahogy Alonso elintézte a csapat hírnevét, ne csodálkozzunk hogy a McLaren és az egész banda nem lojális vele. A kérdés, hogy előtte a csapat az volt-e a spanyollal?
Nekem egyáltalán nem tűnt úgy. Apró jelek, arckifejezések mindig jelen voltak. Elég csak belegondolni Hamilton faterjának „menedzserének” szerepére. Minden versenyen képernyőre kerül. Miért? Egy szép összkép kialakításáért? Az egész esztendő Hamiltonról és családjáról szólt. Mindig körülötte forogtak.
Aztán ezekből levonva nekem ne mondja senki, hogy ha van egy kedvenc a csapatnál, ne kapja meg azt a kis pluszt a lelki fölény mellett.
Visszaugorva Alonsora: Én azt gondolom a Hungaroringen úszott el az esztendeje.
Ott kellett volna higgadt módon döntenie, nem így történt. Ezzel viszont nem Hamiltont leckéztette meg, hanem maga elé teremtett plusz akadályokat. A saját csapdájába esett?
Akárhonnan is nézem ellentmondásos az egész idény, és bele lehet menni sok apró dologba. Mi miért történt? Részemről ez csak egy elfogult okfejtés volt. Nem is szívesen írok ilyen szösszenetet, ami nem bizonyított csupán a látott képek, olvasott cikkek által összehozott gondolat. De Alonso ellen is rengetegszer megteszik ezt sokkal alpáribb módon. Akkor végülis miért ne…
Ezzel nem Hamilton teljesítményét kritizáltam, mert az bizony fantasztikus. Újoncként tudta tartani a lépést, sőt túllépett mindenkit a hibátlan teljesítményével. De a körülmények adottak voltak és számára a lehető legkedvezőbben alakultak a dolgok.
Elnézést hogy hosszú lettem…