Zozzy 5 írta:Tudom, hogy lerágott csont már, de mégis újra és újra megdöbbentő, hogy
itt tartunk . Ezeket olvasva szégyellem, hogy az emberi fajba tartozok.
Egyre gyakrabban merül fel bennem a kérdés, lehet-e még majd nekem gyerekem...
Van benne igazság, de az igazságnak, csakúgy, mint az éremnek - két oldala van. Ilyen, és ehhez hasonló vészjósló jelentéseket már százszor leírtak, és még mindig itt vagyunk. A Föld és a természet erősebb az emberiségnél, mindig ő emelkedik felül. Én nem látom ennyire tragikusnak a dolgot. És még valami: sok múlik rajtunk egyszerű embereken is - pl. az utcákat, terekt ellepi a szemét, a csikk, a felborított kukák bűze, ezekért is a kormányok a felelősek? Nem. Amíg, mi egyszerű állampolgárok b....nk az egészre, amíg erdeinkbe burogatjuk a háztartási, építkezési hulladékot, amíg a műanyag flakonokat nem a köztereken levő szemetesekbe, hanem mellé dobáljuk, addig ne mutogassunk másra, vagy a kormányra.
A környezetvédőkkel meg tele van a tököm. Hablatyolnak, közben ők is autóval járnak, stb. A legjobban az tetszik, mikor Mo-on követelik a paksi atomerőmű bezárását. Csak azt felejtik el, hogy Paks a magyar áramfogyasztás 42-43%-át biztosítja - kb. ekkora az arány, lehet, hogy pár százalékot tévedek -, enek kiesését honnan kívánják pótolni? Na, erre a kérdésre még nem adtak választ. Bezárni könnyű - azaz. nem könnyű -, de helyette mit akarnak? Szélerőműveket, napenergiát? Marhaság, megvalósíthatatlan. Meg erőltetik a bioerőműveket - lehet, de akkor a magyar faipart be lehet zárni. Szombathelyen, ha bezárnák a FALCO CK- és forgácslap-gyártó üzemet, kb 800 embert kellene utcára tenni, és ennyi család biztos megélhetése válna lehetetlenné.
Gondolkozni kellene, nemcsak hülyeségeket szajkózni - több, sokkal több felelősségtudattal. Na, ez utóbbi hiányzik a környezetvédőkből. Sajna, a mostani béke Nobel-díj meg adja alájuk a lovat. A Nobel-díj bizottság egy gittegylet, marhák és dilettánsok gyülekezete. Csak és kizárólag politikai célokat szolgálnak.