Sokszor elküldtem volna már, a szezon második felében mégis azt mondtam: Hajrá, én hiszek benned, bizonyíts és maradj velünk! Az elején jól is ment, a téli külön edzésprogram meg is tette a hatását és látható javulást eredményezett. Kezdtem hinni benne és abban, hogy jövőre is Barca mezben fogom tudni látni.
Amikor pedig az ember kezd reménykedi, akkor jönnek az olyan hírek, hogy szerdán elmegy bulizni, iszik és becsiccsentve megy edzésre. Én szeretém, ha ezek a hírek nem lennének igazak, de mostmár sajnos egyre több kijózanító tényező van: Nem vagyok Rijkaard párti, de nem véletlen hagyja ki azt a játékosát még a keretből is, akit olyan hosszú ideig védett és aki az egyik legnagyobb szakmai sikeréhez vezette akkor, amikor ez a játékos azt nyilatkozza, hogy játszani szeretne. Súlyos dolgokat művelhet, ha már Rijkaard bizalmát is elvesztette.
Aztán ott a kérdés arról: ki és hogyan tudna ezen segíteni. Rijkaardot elküldeném a csapat érdekében, de elgondolkoztató, hogy ez segítene-e Ronaldinho-n is. Én már azt mondom, nem. Nem hiszem el, hogy ne lenne túl több lelkifröccsön amivel Rijkaard "kínálta meg". De az, hogyha arra szánja magát, hogy neki a szórakozás fontosabb mint a munkahelye, akkor ott nagy bajok vannak, és ez csakis rajta múlik, senki máson. Egy másik edző is ugyan azt tudná mondani neki, amit Frank is. Ne csináld! Mégis csinálja.
Én szívem szerint megtartanám, mert akár hiszitek akár nem az egyik legnagyobb kedvencem (talán pont ezért bíráltam sokszor olyan keményen), de ha Ő már ebben nem partner, akkor semmi értelme és valszeg el is fog menni. Miért csinálod ezt Ronaldinho?