Most néztem végig a Barcelona(3):Fiorentina(1) meccset. Hát eddig csak azt tudom mondani, hogy respect Pep. Nekem nagyon tetszik az eddigi játékunk, és szerintem ezzel még sokan vannak így.
A meccset tulajdonképpen csatár nélkül kezdtük 2 védekező középpályással, érdekes felállás volt, sokáig lehetne elemezgetni. A lényeg az, hogy eredményes és szép játékot hozott, meg is voltam lepve. Jó monjuk a Messi faktor látszott, elképesztő volt most is.

A második félidő elején sok csere. Rögtön az első percben Jeffren némi szerencse után kilőtte a husszút. Majd a játék visszaesett, bejött Gudjózsi is. Ez fontos mert lényegében adott egy gólpasszt, csak az a baj, hogy Pazzininek. 2:1. Ekkor kicsit megijedtem, de kb 2 percre rá Bojan egy olyan gólt akasztott a kapuba, hogy abba belekönnyeztem.

Utánna is volt még jópár szép támadás, de kb ennyi.
Namost Gudjózsiról kiderült ezen a meccsen is, hogy nem ide való. Nem rossz játékos, de neki nem való spanyolhon. Az ő ostobán eladott labdájából fordúlt le a Fiorentina, és gól. Szerintem el kéne adni, és venni helyette egy cserecsatárt, ilyet pár millióért kapunk. De igazából nem is kellene senkit venni, hanem a B-ből pótolni egy fiatal tehetséggel, van egykét jelentkező, a legmeggyőzőbb Pedró, szerintem elképesztően jó.
A legbíztatóbb az volt, hogy akármilyen felállásba, akárkikkel is külde pályára Pep a Barcát, mindíg kreatívak, gyorsak, stabilak, és gól veszélyesek voltunk.

Ezt elképesztő volt látni. A fiatalok is elképesztően jók voltak, a B is nagyon erős.
Egyetlen gyengeség, hogy a bal oldali támadó kérdése megoldatlan. Iniesta, amíg játszott, nem volt képes elég veszélyesen játszani, valahogy nem volt benne az a tűz, mint anno Roniba, vagy most Messibe megtalálható. Ettől függetlenül könnyen beletanulhat ebbe a posztba is, hisz elképesztően nagy játékos. Szerintem azért kellene venni egy igazi cselgépet balra is, különben csak a Messi-Alves jobb oldal lesz játékban, mint ma, bár sokszor jók voltak a fordítások a másik oldalra. Nem hinném, hogy Silva vagy Arshavin lenne a legjobb megoldás, bár meglehet szokni minden posztot.
A másik Hleb játéka, ami érdekes volt. Nem sokat játszott. Jobb oldali támadóként számított rá Pep. Hát ez nem az ő posztja az fix. Valahogy olyan érzésem volt, hogy ez a gyerek oda rúgja a labdát ahova akarja, de nem tudna egy embert sem lecselezni. Volt is jópár hatalmas ladbája, elképesztően jó passzok voltak. A kevés játékidő ellenére elég meggyőző volt, de látszott hogy ő inkább irányító. Na ezt a szerepkör Xavi abszolút nem tudta megoldani, mint tavaly számtalanszor, nem tudom mi van vele, pedig mindíg is szerettem. Bár lehet, hogy Messi túlbuzgósága miatt szorúlt háttérbe.
Egy nagy gond van minden esetre, az, hogy nem lesz Messi a Bl selejtezők alatt, és nem tudom kinek kellene "helyettesítenie". Talán Bojannak, mint tavaly, nem Hlebnek az fix, nem tom. Bár elnézve a mai meccset, és a keretet, nem hiszem, hogy bárki akár meg is tudna minket szorítani a selejtezők során. Azért ne feledjük, hogy a Fiorentina nem rossz csapat, és nem nagyon lesz jobb a seljetezők során se, jó persze tétmeccs, na de nekünk is. Ja és ne feledjük, hogy Henry, Eto'o nélkül 3:1, és a B kertesek is "etették" rendesen. Jó hiába, más szint.

Csak ki van még ezen a szinten?(csak félkomoly)
Azt, hogy mi lesz a csapat taktikája, felállása nem tudom, szerintem Pep is vakarja még a fejét, de az fix, hogy annyi jó játékosunk van, hogy aki kimarad is képes kb arra, mint aki bekerült(néhány kivétellel), szóval nagyon nem lehet elszúrni.

Ha Messi egészséges lesz, Henry pedig legalább 80%-os, plusz ha mellé a másik csatár is hozza a kötelezőt, akkor legázoljuk a világot, mint egy elszabadúlt TGV.
Bocs ez hosszú lett, és tudom sok dolog még csak feltevés, de majd meglátjuk mi lesz.