Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez valóban így van az nem kap diplomát aki nem akarja de értékes diplomát én még mindig tartom hogy nehéz szerezni. Mindenféle idegenforgalmis,közgazdász,jogos diplomát szinte bárki szerezhet akibe van egy kis akarat. A jövő most egyértelműen a műszaki képzésben van. Ebbe beletartozik az informatika is. Mert igaz hogy sok van belőlük de ez inkább a technikumot végzettekre igaz. Amit én tapasztalok a sulimba hogy szinte a diplomát se kapják meg az infósok és már 10-15 igen jó állásajánlat közül válogathatnak. Gépész,villamosmérnökök szintugy. Az infón belül pedig a programozás a legtutibb azzal benne leszel a tutiba ha vágod az egész témát. Azzal milliókat kereshetsz pár év alatt. Ezt biztos forrásból tudomVictor_Valdes írta:.........
Mechanika még sztem tán....meg a műszaki tárgyak.Victor_Valdes írta:Gépészmérnökihez miből kell jónak lenni? Fizika, matek?
Mondjuk elég messze laksz, de jókat hallottam a miskolci iskoláról is.Devid16 írta:Húú látom naon jó a téma...nem is gondoltam volna hogy itt ennyi gépÉSZ vanam én is gépészes suliba járok most vagyok végzős...és azt akarom kérdezni hogy hova érdemes továbbmenni?mert én a győri fősulival szemezek.jókat hallottam róla...de azért persze kíváncsi lennék hogy ahol vagytok mit tudtok mondani.meg hogy tanulásos cuccba mit nyomattok
Hát ha komolyan gondolod a dolgokat, akkor nem árt tanulni és szenvedni.Victor_Valdes írta:Én nem ajánlom magamnak rengeteg ismerősöm jár oda. Csak szenvedés lenne míg a másik iskolába simán végig mennék (szenvedés: jóval többet kellene tanulni) Meg gimibe nincs műszaki rajz ami ugye a mérnökséghez kell. A másik suliba van
Ja igaz, annak 2. félév számít.Victor_Valdes írta:Nem, 7-be járok ezért nem vittem túlzásba a tanulástSanama írta:
8.-ba jársz most? Mert ha jól emlékszem ott az 1. félév áatlaga számít bele a felvételibe.
Én szerintem is inkább gimibe menj:
-Ha komolyan gondolod amit akarsz,gépész szaon sok olyan emberrel találkozhatsz akit nem érdekel és eltéríthetnek a célodtól..
-Gimiben szerzel egy nagyobb tudást , később tudod alkalmazni.
Szóval a gimit ajánlom, nem közeépiskolábab tanítanak meg arra,hogy hogy gépészkedj,hanem egyetemen/főiskolán..
Nem, 7-be járok ezért nem vittem túlzásba a tanulástSanama írta:
8.-ba jársz most? Mert ha jól emlékszem ott az 1. félév áatlaga számít bele a felvételibe.
Én szerintem is inkább gimibe menj:
-Ha komolyan gondolod amit akarsz,gépész szaon sok olyan emberrel találkozhatsz akit nem érdekel és eltéríthetnek a célodtól..
-Gimiben szerzel egy nagyobb tudást , később tudod alkalmazni.
Szóval a gimit ajánlom, nem közeépiskolábab tanítanak meg arra,hogy hogy gépészkedj,hanem egyetemen/főiskolán.
8.-ba jársz most? Mert ha jól emlékszem ott az 1. félév áatlaga számít bele a felvételibe.Victor_Valdes írta:Ezzel is tisztában vagyok.Sanama írta: Ha ide mész, ha oda, tökmind1 mert ha komolyan gondolsz egy pályát úgyis különtanárnál vagy külön fogod csiszolni és növelni a tudásodat.
Hát zseni nem vagyok, de hülye sem tavaly 4,6-os átlagom volt. Most félévkor kb 4,4 lesz, de nem is vettem eddig komolyan az egészet majd második félévbe!
Sajni igen a legtöbb tanárnak mindegy, hogy mi lesz belőled stb, stb.
Szerk.: Ha gimibe megyek örülök ha végig megyek egy 3-4-es, szerintem az nem rossz egy gimibe.
Ezzel is tisztában vagyok.Sanama írta: Ha ide mész, ha oda, tökmind1 mert ha komolyan gondolsz egy pályát úgyis különtanárnál vagy külön fogod csiszolni és növelni a tudásodat.
Igen-igen, hát mit is mondjak nem egy nagy eresztés egy gimi, Én legalábbis azt mondom, világéletemben nem voltam egy nagy tanuló, de minden neézség nélkül 3-as 4-es tanuló voltam, sőt, ha volt valami téma, ami érdekelt, abból 5. Pl földrajzből földtörténeti korok meg hasonló dolgok, komolyan kit érdekelnek? Mit érdekel engem h hogyan nézett ki 3857746257689 milliárd éve a Föld? Na és a nagyokosak honnan tudják? Majd, ha letesznek elém egy fényképet még el is hiszem (bár photoshop, ki tudja?:)), de addig én mondhatom, h nem is úgy nézett ki, ez is az is sejtés, na jó az övék kicsitt jobban alátámasztott. Hát mondanom sem kell örültem, ha görbült a jegy, ezért voltam szomorú sokszor. Aztán jött a gazdaságföldrajz, na azt már tartom is valamira, abból 5-ös voltam mindig, és ezért nem buktam meg. Ez persze saját véleményem.Victor_Valdes írta:Jól sejtem, hogy gimibe jártál?
Hát én azt mondom neked,hogy a mai világban szinte teljesen mind1,hogy milyen gimibe jársz, kivéve ha nem zseni vagy.Mindegy ezt hagyjukVictor_Valdes írta:Jövőhét szerdán lesz itt ilyen bizonyos "pályaválasztási" szülő értekezlet. A környező iskolák igazgatói, küldöttei eljönnek és elmondják a dolgokat, pl, hogy milyen átlaggal vesznek fel a suliba, stb, stb. A lényeg, hogy van itt egy iskola a "gépész" ahova valószínűleg megyek továbbtanulni ( 4 középiskola van itt, ez a gimi után a legjobb), amilyen szakok érdekelnek: gépészmérnök, számtek. Esetleg újságíró, de ahhoz gimibe kellene menni, de oda nem akarok, pedig valószínűleg felvennének. A 3 közül melyik a "legjobb" szerintetek? Nekem a gépészmérnökit ajánlották.
Lennének ott lányok isBányász írta:Én nem tudom....de gépészeten nem lesz sok csaj az osztályodba...
Fiú suliba ne menj....ezért is gimi párti vagyok a csajok miatt![]()