lionelmessi19 írta:Akkor most rövidre zárjuk a dolgot, több hozzászólást nem kérünk ebben a témában.
Mivel Nekem, és még nagyon sokaknak sincsen semmi baj az oldallal, nyilván nem itt van a hiba. Az viszont, hogy ilyen, aránylag tömeges gondot mi okozhat, passzolom. Még utána nézünk, hogy biztos nem az oldallal van-e valami, de nagyon úgy tűnik hogy nem.
Csináltam egy kis tesztet Andris.
3 böngészőt használok (Firefox, Explorer, Chrome). Rendelkezésemre áll két gép, egy 7 hónapos asztali gép és egy majdnem új, elég atomerőmű laptop.
Mivel akkora balhé volt az oldalon, ezért úgy döntöttem futtatok egy tesztet rá. A legnagyobb akadás Exploreren volt, kb 60%-os CPU használatot mutat Pentium alatt a fórumban. Firefox 38%, Chrome 35%.
Mivel a hírdetésre gyanakodtam, ezért megnéztem, hogy a fórumba (ahol nagyobb a banner) és a főoldalon mi a helyzet. Gyakorlatilag mindkét esetben szaggat, de a fórumban 1.5x akkora gáz van, mert ott nagyobb a csík.
Természetesen megnéztem mindkét gépen ugyanazt a módszert. Nincs eltérés. Majdnem kizártnak tartom, hogy a hardware, az oprendszer, vagy a net lenne rossz, mint mondtam a 2 gép majdnem új, bivalyerős és a net meg úgy 20 megabit körül van.
Aztán rámentem az oldalra úgy, hogy bekapcsoltam a firefox egyik kiegészítőjét, az AdBlock plust, ami tiltja a reklámokat. Mindkét gépen megnéztem.
Láss csodát: letiltott reklámokkal, firefox alatt 6%-os CPU használat van. Azóta is ezen írok. Szóval a hiba nem Tamásnál, Gábornál és még 15 embernél van, meg nem is nálatok, egyszerűen a hirdetés egy szemét, vélhetően agyon akarták grafikázni és nullára szív még egy 2 magos procit is.
Na ennyit akartam.