LG írta:Látom sokak szerint Pique sokkal jobb mint Oleguer volt. De elfelejtitek, h mikor ment a csapatnak, Olival sem volt probléma, pl. stabil tagja volt a 2006-s BL győztes csapatnak. Csakhogy egyszer fent, egyszer lent, és mikor nem ment ugy a csapatmak, kiderült, h Presas nem is akkora király. Pedig az a nagy játékos, aki a bajban is hátára veszi a csapatot. Majd meglátjuk, szűkösebb időkben Pique mire képes. Én nem tartom sokkal jobb képességű védőnek, mint Oleguert. Cacerest viszont szivesen látnám többet játszani. Engem a játéka Rafára emlékesztet egy picit.
Azért ezt mégse LG. Viccnek elmegy, de komolyan PreSAS barátunkkal hasonlítgatni.. ez azért gáz.
Piqué egyébként rendkívül ügyesen bánik a labdával, nem tudom mennyi maradt meg nektek abból, ahogyan a Zaragozában játszott.
Az előrejátékban véleményem szerint nincs nála jobb középső védőnk: amikor megnyílik a kp előtte, rendszerint jól fut fel, és nem érik utol, akkora lábai vannak, a passzai pedig mindig pontosak ezután előrefele. A felíveléseiről sem lehet már rosszat mondani, rengeteg labdát ad előre hosszan, pontosan. Lassan már olyan százalékkal, mint Rafa. És szögleteknél rendkívül veszélyes kapura.
Védekezésben szintén hatalmas előny a magassága, illetve egy futóversenynél is jól jön ki többnyire. Az egyetlen igazi probléma talán valóban az, hogy baromi lassan tud indulni. Egy elszúrt lestaktikánál ez máris azt jelenti, hogy a kapussal szembe fut a csatár.
Egyébként pedig jól fedezi a labdát, higgadt, és itt egy példa, amikor a statisztika aránylag használható: tudjuk hogy remek labdaszerző.
Azt gondolom ezek az erősségei.
Szerintem csak a Ti kényszerképzetetek az, hogy koordinálatlan a mozgása, csak mert magas, és egy 190 feletti ember mindig furcsa a szemnek, főleg ha aktívan mozog. Remélem emlékeztek még Peter Crouchra, na ő volt koordinálatlan.
Tényleg zavar engem is, hogy ilyen lassan indul, de ezt meg elmondhatjuk többekről is a világ legjobb védői közül. Terry, Thuram, Carragher stbstb...
Na mégis csak leírtam végül újra, hogy nagyjából mi a helyzet nálam.
Nem hiszem hogy ezzel el kéne kezdenetek vitatkozni, úgyis csak az ellenkezőjét mondjuk a dolgoknak.
Sokkal inkább, ha már annyit hangoztatjátok:
Mondjuk szivesen látnék a 10 kapott gólunkból 3at videon, ami kifejezetten Piqué hibája. Segítségként ajánlom a matchdays-t, fent van minden rúgott és kapott gólunk.
Egyre emlékszem kapásból, nemtudom kitől kaptuk, ahol egy felfutásból vesztett Piqué labdát, majd a csatárt Puyol sem (!) tudta szerelni, és még a visszaérkező Piqué sem (bár emlékeim szerint csak a szerencsén múlott hogy kihez pattan a szerelési kísérlet után), majd Valdes is csak nézte az amúgy talán nem védhetetlen lövést. Lehet hogy egyes részekre rosszul emlékszek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila