LG írta:
De összeségében az Arsenal sokat szenvedett a birói tévedésektől, ha belegondolok rengeteg kamu 11 beugrik, amit ellenük fújtak. Egyszer-kétszer elmegy, de ha sokszor történik már nagyon bosszantó tud lenni. Pl. ha belegondolunk, h a Barca hogy vesztette el 2007ben a bajnokságot a hajrában, bizony abban is vastagon ott volt a birók keze....de az Arsenalt sokkal gyakrabban súlytják az ilyen itéletek, ráadásul amikor amugy sem megy a csapatnak, akkor télleg [auto_cenzúra], h még a biró is baxakxik.
Én ezt értem és tudom is,de akkor sem ajánlatos a bírókat szídni állandóan.Épp most járok egy bírói tanfolyamra és ha sikerül a vizsga, márciusban már elvileg vezethetek is meccset, szóval már kezdem érzékelni,milyen a bírói felfogás. Ennek a lényege, hogy a játékvezetőkben megmarad,ha szídják őket és egyfajta daccá alakul,és ha nem is tudatosan, de kétes esetekben azért sem annak fog fújni, aki reklamált.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ellene fúj, de olyan esetekben, amelyiknél mindkettőnek be lehet fújni,ott az ellenfelének fúj...
Szóval, nem értem Arsene-t, ha olyan okos valóban, akkor ezt is tudhatná...
A barcás párhuzamodra pedig annyit fűznék hozzá, hogy sem Rijkaard,sem Pep még egy szólt sem szólt a bírokra, holott Frank szídhatta volna őket rendesen...De nem tette, csupán annyit mondott, hogy egszer ide,másszor oda tévednek...
Ez lenne a jó felfogás...
.