Aprieto írta:Srácok!
5 hónap kihagyás után egy játékos értékei mennyire esnek vissza? Visszaesnek egyáltalán? Csak azért kérdezem, mert kicsit gáz, hogy Aquinot első meccsén kettétörte Vidic (

) és vádliszakadás miatt ennyit kéne kihagynia... a visszatöltésnek pedig nem vagyok híve. Szóval egy ilyen 5 hónapos kényszer után milyen visszaesésekkel kell számolni?
Őszintén szólva nemtudom...
Ezt még nem nagyon figyeltem, hogy ha egy fiatal játékosom lesérül hosszú hónapokra akkor mennyire áll meg a fejlődésben. Vissza nem hiszem, hogy esnek az értékei, de lehet, hogy nem fog úgy fejlődni, mivel nem játszik meccset, nem tud teljes intenzitással edzeni. Mindenesetre szerezz be egy bivaly gyúrót és talán lerövidítheti azt az 5 hónapot 3-ra, vagy 2-re.
Na mostmár én is írok egy kisebb szösszenetet, hogy hogyan alakult az eddigi karrierem a
Valenciánál féltávnál.
Csak egy szót írok: KATASZTRÓFA.

Ilyen hullámzó teljesítményem még nem volt FM-es karriereim során. Szinte ugyanazzal a taktikával vágtam neki, mint amivel a Barcát irányítottam és ott 20 ponttal vertem a Real-t a bajnokságban, meg BL-t, Kupát, mindent megnyertem. Úgy látszik nem sikerült visszavarázsolni azt a taktikámat...
A bajnokságban igen gyengén kezdtem (mint szinte minden karrieremben), az első 5 fordulóban 1 győzelem mellett 2 döntetlen és 2 vereség volt a mérlegem. Aztán a 10. forduló környékén feljöttem a 8. helyre, majd az 5.-re. Ekkora még úgy reménykedtem, sajtótájékoztatón még azt választottam, hogy a Valencia lesz az év végén a bajnok, hiszen csak 6 ponttal voltam lemaradva az 1. Barcától kb. a 14. forduló környékén, de azóta már eltelt egy pár forduló és most a 19. fordulóban 6. vagyok (ahová év végén vár a média), 5 ponttal lemaradva az 5. Villarrealtól és 12-vel az 1. Barcától. Minden sorozatot egybevetve az utolsó 8 meccsem közül 1-et!!! nyertem meg, közte 5 döntetlen és 2 vereség. Valami jó taktikát ki kell találnom mert a mostani 4-3-3 nagyon nem jól muzsikál.

Talán egy 4-2-3-1 vagy 4-4-2 lenne a legjobb, de az a gond, hogy ezekkel a taktikákkal én még nem nagyon játszottam.
Most ott tartok még egyébként, hogy az Uefa-kupában továbbjutottam, ahol a csoportkörben az Aston Villa volt a legnagyobb név és ellenfél (

), így onnan simán jutottam tovább, ahol majd február végén a Rangers vár. A Király-kupában először a Tenerifét kaptam ahol idegenben nyertem 2-0-ra, majd otthon játszottam 1-1-es döntetlent. Itt a következő körben a Racing-ot kaptam aki ellen az első meccsen otthon kaptam ki 2-0-ra, majd idegenben egy 1-1-es döntelen kevés volt a továbbjutáshoz, így 3-1-es összesítéssel a Racing ment tovább a következő körben. Hát...ezt a sorozatot sem nyerem már meg.
Egy kicsit rendeződött a pénzügyi helyzet, bár még mindig ilyen 1 meg 1,5 milliós veszteségem van havonta, de kaptam januárra 9,5 milliót igazolni. Ebből visszahoztam
Fabio Aurélio-t 2,2 millióért és eladtam Baraja-t (Bolton-1,2 millió), Edu-t (Betis-900 ezer) és Del Horno-t (Tottenham-6 millió). Most kb. 14 millióm van, ebből a pénzből még jó lenne megszerezni Miguel Velosot, mivel a középpályám nagyon gyenge. Jaa...azt szerintem még nem említetettem, hogy sikerült még a nyáron megszereznem 4,8 millió+záradékokért
Thiago Silva-t aki Albiol-lal elég jó védőpárost alkot, és majd érkezik nyáron is
Criscito a Juvétől 1 millió euróért cserébe. Majd egy jobb oldali védőt még hozok, mert Miguel-lel nem vagyok megelégedve, valamint nyáron a középpályát akarnám majd megerősíteni. Két kiszemeltem: Javi Martinez, Lucho González és most Miguel Veloso. A Silva-Villa duó egyikétől biztos, hogy megválok mivel a kp-ra kell a pénz és nem számítok valami eget rengető pénzmennyiségre év végén. Silva már nagyon menne, a Barca 44 milliós ajánlatát elutasítottam, be is sértődött. Majd esetleg nyáron... Villa meg egyébként nagyon gyengén teljesít, 22 meccsen lőtt eddig 8 gólt (ebből 5 bajnoki).

Majd a cseréjének Liédsont akarom elhozni, mert Morientes is gyenge. De ha megtalálom a megfelelő taktikát akkor remélem Villa is beindul.
De előbb egy megfelelő taktikát kell újra kitalálnom, mert ennek nem lesz jó vége. Mögöttem is csak 2 ponttal van lemaradva az Atletico M., jobb lesz rákapcsolni. Egy 4-2-3-1-ben gondolkozok, csak nem tudom a passz és tempó stílusokat, meg letámadást. Kp-n lenne Veloso (ha sikerülne elhozni) és Montolivo, előttük meg a Joaquín-Silva-Aquino hármas és előttük Villa. Na majd kipróbálom egy pár verzióban...
Na majd írok, hogy miként sikerült valamit kitalálnom és hogyan végeztem az év végén. Reménykedek egy BL helyezésben azért.
Na jó játékot mindenkinek és további szép napot!
Peace.