Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
youtuberól tök jó minőségben lejön a tubetillávalÜdv Danka!!!!a múltkor belinkeltél egy X-zibit,Young De-Figure it out zenét!!!Nem lehet valahonnan leszedni?
De a Zenebuddhizmus, a szóban forgó szám, 2009-es.Victor_Valdes írta:Hidd el nekem, max jó pár évvel hamarabb hallgatott Akkezdetet mint fankát.
A többit meg nem tudom.
Ez nagyon jó! Ez a szám (kiskece) az új albumon is rajta lesz. Kíváncsi leszek a stúdióverzióra.
Hidd el nekem, max jó pár évvel hamarabb hallgatott Akkezdetet mint fankátDanka00792 írta: Engem még az zavart, hogy Maxk is egyböl azzal rágalmazta Újoncékat, hogy nem tudják, hogy mit irnak le, mit mondanak, holott Akkezdet szövegeknél magyarországon nem láttam én még zseniálisabbat, minden szónak jelentőssége van.
És anélkül irta ezt, hogy utánajárt volna, vagy értelmezte volna a szöveget, csak azért, mert a Feri irta amit irt a salátán...
Nemtudom, de nem hiszem, hogy le lehet tölteni.albicelesteX írta:Üdv Danka!!!!a múltkor belinkeltél egy X-zibit,Young De-Figure it out zenét!!!Nem lehet valahonnan leszedni?
Ebben igazad van,de közel sem ez volt a lényege, annak, amit írtam:) Jót vettél ki belőle:DDanka00792 írta:Kalap1988!
Az, hogy ingyenletöltős a zenéje, nem egyedi. Mindenhol látsz ilyeneket. Bloose-nál az év albumját is le lehet tölteni (DSP - Társadalomklinika) többek között, Wacuumnál csak Akkezdet Phiai - Akkezdet-et lehet megvenni (Bobakrome album már elfogyott) a többit MIND le lehet tölteni.
amúgy meg tök mindegy hogy le lehet-e tölteni mivel pl a hiphopdownload.hu -n minden fenn vanAz, hogy ingyenletöltős a zenéje, nem egyedi. Mindenhol látsz ilyeneket. Bloose-nál az év albumját is le lehet tölteni (DSP - Társadalomklinika) többek között, Wacuumnál csak Akkezdet Phiai - Akkezdet-et lehet megvenni (Bobakrome album már elfogyott) a többit MIND le lehet tölteni.
Tény, hogy mostanában sokat állt a radiátor mellett a srác. De elég jó zenéi vannak azért jóval korábbról. Amikor még nem 'betörni' akart, hanem csak az utcán (najó stúdióban) rap-elt Day-el, Diaz-al stbstb. Azok nagyon jó számok voltak.lopakodo írta:...
biztos befizette a fiút apu egy lemezre meg pár díjra.lopakodo írta:Sp..Kajakra a legsz*rabb rapper akit, eddig hallottam.Szövegében nincs sok értelem, nem világit rá a kultúrára, eddig a legértelmesebb, amit tőle hallottam:"Kérlek ne zavarj össze"fél perc->"Kérlek zavarj össze..".Ritmus sincs egyik számába se..LM10 írta:Nagyon gáz ez a gyerek...nagyon gyenge....
Én még a kezdetekbe hallottam kb 2 éve, amikor még a kérlek, ne zavarj össze száma volt csak, de áhh...első amit róla mondtam, h egy rossz ****.de ezt hagyuk is
Meg azt sem értem, h h szerezhetett 2 cometet..Nem is volt rá felkészűlve...tapsoljátok meg magatokat...![]()
Amúgy mikor jön a kérlek, ne zavarj össze 3?![]()
Sp..Kajakra a legsz*rabb rapper akit, eddig hallottam.Szövegében nincs sok értelem, nem világit rá a kultúrára, eddig a legértelmesebb, amit tőle hallottam:"Kérlek ne zavarj össze"fél perc->"Kérlek zavarj össze..".Ritmus sincs egyik számába se..LM10 írta:Nagyon gáz ez a gyerek...nagyon gyenge....
Engem még az zavart, hogy Maxk is egyböl azzal rágalmazta Újoncékat, hogy nem tudják, hogy mit irnak le, mit mondanak, holott Akkezdet szövegeknél magyarországon nem láttam én még zseniálisabbat, minden szónak jelentőssége van.G-Jay írta:Nekem az Akkezdet szövegek nagyon sokszor versek. Meg még pár előadónak a művei is. Nem csak Siska-féle anyázós szövegek léteznek.
Nekem igenis számít, hogy azok a számok amikben van mondanivaló, azok legyenek felöltöztetve a nyelv ékességeivel. Ne csak egymás után dobott monoton hangon felolvasott, valamiképpen rímelő sorok legyenek.
Nézd arra próbáltam célozni, hogy elképzelhető, hogy igazad van és képmutatás, de ezt nem tudhatod biztosan, nem tudhatod,mert nem ismered és maga is állítja, hogy az utóbbi években megváltozott. Egyébként, ha képmutatás mi haszna is van belőle? Az albumait kevesen veszik, ingyen letölthetőek a zenéi, nem anyagi haszon. Ez csak ismertség,de,ha ezért megéri neki olyanról beszélni és olyanra tanítani embereket, amiben nem hisz, akkor meg is érdemli. Mondom ezt kétlem,de nem tartom elképzelhetetlennek. Ilyen alapon pedig tényleg bárki lehet képmutató. Mondom ezt annak ellenére, hogy nem tartom nagy koponyának, semmi különöset nem látok benne, egy tök átlagos fiatal, aki felismert valamit,amit rajta kívül még sokan ,és sokan sokkal jobban át is látják, és közzéteszi. A tehetség dolgot pedig tarthatod butaságnak, zeneileg nem kell nagy tehetség egy hip-hop énekesnek, alakulatnak stb.,csak jó zenei érzék, amit azért túlzásnak vélnék tehetségnek hívni. Ha pedig a szöveg részére gondolok, akkor elismerem, hogy vannak egész jó szövegek, de a tehetséges és zseniális szavakat itt is soknak tartom, ha ilyen akarok,akkor olvasok Wass Albertet, Juhász Gyulát, József Attilát, a nemrég elhunyt ( Isten nyugosztalja!) Gyurkovics Tibort stb. sorolhatnám még napestig. Az általad idézett példa nem rossz,de egyáltalán nem is nagy dolog, ilyen én, aki sosem írt verseket, a 14 éves kishúgom,aki nem túl olvasott még és nemrég ír verseket, is tud írni. A magyar nyelv kincseire vagy kíváncsi, akkor ne őket hallgasd,hanem olvass verseket és klasszikusokat. Ne sértődj meg nem állítom, hogy igénytelen és hallgasd is nyugodtan, de zseniálisnak, magyar nyelv kincsének, azt hiszem óriási túlzás nevezni. Fankadeli nem tehetséges, nem kimagasló, egy átlag magyar, aki közzéteszi értékes gondolatait ( bár számomra újdonságot nem tartalmazott, de a környezetemben és ismerősi körömben rengeteg ember nem tudja ezeket a dolgokat). És sztem a forma tökéletesen megfelel. Az pedig,amit írtam, hogy miért tartom fontosnak áll. Miszerint, hogy ebbe a körbe, amely sztem ( és senki ne vegye magának, nem általánosságban beszélek,hanem nagy átlagot mondok), amely az egyik legelesettebb és műveltségben, kulturális és műveltségi színvonalat tekintve az egyik legvisszamaradottabb kör igenis kell valaki,aki képviseli a nemzeti érzelmet. Legyen ez bárki, csinálja ezt szinte bárhogy. Ők azok, akik többek közt a legkevésbé hajlandóak elmenni szavazni, valamint nagy általánosságban nem törődnek a közélettel ( hidd el nem légből kapott információk ezek,mert egy darabig ilyen körökben mozogtam és azon a körön kívül is volt egy csomó ismerősöm,akik ebbe a vonalba tartoztak, ezért merem állítani, hogy saját kicsi életükön kívül nagy részüket a legkevésbé sem érdekelte más, főként nem a közélet, még egyszer leszögezem senki nem vegye magára,mert nem rá gondoltam,hanem ennek a közegnek az arányaira).G-Jay írta:Valóban meddő a vita! Én örülök hogy ilyen nagy hazafi, de ettől még a képmutatás az képmutatás. Innentől kezdve nekem nem hiteles az egész. Aztán ha másnak az, akkor okés.Kalap1988 írta:Sztem meddő vita ez, koncentráljunk a lényegre és örüljünk, hogy végre van egy olyan nemzeti rapper, aki korunk és országunk igazi problémáiról beszél!
A tehetség dologról pedig a véleményed teljesen helytelen, és remélem nem haragszol meg, de hülyeség is. Csak kicsit gondolt át. Ahhoz amit Fanka alkot valóban nem kell tehetség. Ezek szerint ahhoz meg amiben vannak értelmezésre szoruló hasonlatok, metaforák és szimbolika, már sokan kevesek, vagy egyszerűen nem hajlandóak. Nekem az Akkezdet szövegek nagyon sokszor versek. Meg még pár előadónak a művei is. Nem csak Siska-féle anyázós szövegek léteznek.
Nekem igenis számít, hogy azok a számok amikben van mondanivaló, azok legyenek felöltöztetve a nyelv ékességeivel. Ne csak egymás után dobott monoton hangon felolvasott, valamiképpen rímelő sorok legyenek.
Egy példa hogy mi a tehetséges, fifikás írás:
szabad sáv, legyen hőség, a testvér is ég
néma rím a szabadság egyenlőség testvériség-re. Fankától hol kapok ilyen finomságokat? Persze lehet gond h igényes vagyok...
rekontraBányász írta: Lil Kim - In the air tonight
http://www.youtube.com/watch?v=kk866SAeZwc
Ki kin döntse el melyik a jobb...![]()
![]()
Lil Kim - In the air tonightlui1698 írta:A Másnaposokban volt:
Phil Collins - In the air tonight
http://www.youtube.com/watch?v=Riw7j9b8fM8
és egy másik verzió
Naturally 7 - Feel it (in the air tonight)
http://www.youtube.com/watch?v=T5qc3qZqe38&feature=fvw
ki-ki döntse el melyik a jobb.
Valóban meddő a vita! Én örülök hogy ilyen nagy hazafi, de ettől még a képmutatás az képmutatás. Innentől kezdve nekem nem hiteles az egész. Aztán ha másnak az, akkor okés.Kalap1988 írta:Sztem meddő vita ez, koncentráljunk a lényegre és örüljünk, hogy végre van egy olyan nemzeti rapper, aki korunk és országunk igazi problémáiról beszél!
magyar? hát egyértelműen punk-rock, rock vonalon mozgok. Alvin, Stereomilk, Ankou, Hiperkarma, 30y is jöhet néhe meg egy kis Yellowspots, Heaven Street Seven is jöhet néha, rockosabb vonalon pedig Tcs, Kowa, Depresszió, Black Out, meg persze a régiek Republic, Beatrice, meg néha egy kis Kárpátia. Bár az mostanra divatzene lett... Biztosan kihagytam valamitTicsi 23 írta:Lehet azt kéne, bár ritkán térek vissza a nem halgatottakhoz. Talán éppen ez a baj. Egyébként te milyen magyar előadókat halgatsz/szeretsz?(múltkor rájöttem, hogy jó az ízlésed)Fernando írta:Nekem is van egy 7-8 kedvencem, de én az újakat is hallgatom sokat időröl időre előveszem és meghallgatom, ne törlöm le.
Lehet azt kéne, bár ritkán térek vissza a nem halgatottakhoz. Talán éppen ez a baj. Egyébként te milyen magyar előadókat halgatsz/szeretsz?(múltkor rájöttem, hogy jó az ízlésed)Fernando írta:Nekem is van egy 7-8 kedvencem, de én az újakat is hallgatom sokat időröl időre előveszem és meghallgatom, ne törlöm le.