kristop írta:Ebdon Lake írta:
Arról meg magasról teszek, hogy milyen technikás egy védő. A védőnek nem gólt kell lőnie és kicselezni 3 játékost (ezzel nem akarom bántani Alvest:D). Egy védőnek meg kell állítani az ellenfél támadását, nem pedig édesgetni a labdát. A kapu gyomrában én jobban örülök mikor Abidal kibikázza a labdát, mint amikor xy ott babusgatja. Mindenki őt tartja a kezdő gyengéjének.
mindenki őt tartja a kezdő gyengéjének, mert nem illik be a csapat játékába. lehet, h téged nem érdekel, h mennyire technikás egy védő, de a Barcelonába ilyen szélső védő kell, ezért fog többet kezdeni, mint Abidal. természetesen, ha továbbra is ilyen teljesítményt nyújt. és tegyünk különbséget egy középhátvéd és egy szélső hátvéd "munkája" között. főleg nálunk, ugye mi azért támadó szellemű csapat vagyunk, mindig segíteni kell a támadások és ő beleillik a gyors, rövid passzos játékunkba.
az meg addig oké, h Abidal nagyrészt jól ellátta a védekező feladatait, de ha van lehetőség kijavítani a hiányosságainkat és ilyen olcsón, akkor tegyük is meg.
Ebdon Lake írta:Ugyanannyi érdeme van a Triplázásban, mint akárki másnak a csapatból.
azért csak nem.
Tisztelt Ebdon Lake!
Lehet, hogy Te leszarod, milyen technikás egy védő, de "hálisten" Guardiola nem tojja le! Abidalt azért vette meg a Barca, mert akartak egy szívós, pióca balhátvédet, aki nemzetközi szinten is megállja a helyét, és mindenki azt hitte, hogy meg is fogja! Én nagyon örültem neki, amikor idejött, de sajnos el kell ismernem, abból, amit mutatott előző csapatában, szinte alig láttam valamit. A támadások segítése a mai futballban elengedhetetlen, de nem csak ezért kell egy hátvédnek képzettnek lennie, hanem a védekező, hátsó részről a labda kihozatala kiemelt fontosságú! Ezt pedig képzett védő nélkül csak rossz százalékban lehet sikerrel megvalósítani, és, ha ez a védő csak arra képes, hogy oldalvonalon kívülre vagy üres területre előre vágja a labdát, akkor a Barca labdabirtoklása nem 70-30% vagy hasonló lesz egyes meccseken, hanem ettől lényegesen rosszabb, az elvesztett labdát vissza kell szerezni, hamarabb fárad a középpálya, a labda visszaszerzése mindig nagyobb energiát igényel, mint a megtartása.
És visszatérve Abidalra, sajnos védekezésben is néha úgy mentek át rajta, mintha én lettem volna a baloldali védő. Nem bántani akarom Őt, mert számomra is meglepő a tavalyi produkciója, de jól nem játszott az biztos!
Lehet, hogy elment az önbizalom és begörcsölt, de ettől több kell a kezdőbe kerüléshez vagy Maxwell kell, hogy nagyot betlizzen, bár Őt még nem láttam játszani, gondolom ezt bepótolhatom.
Tehát, kedves Ebdon Lake, ha Te egy hátvédtől csak a rombolást várod el, akkor inkább egy Pilisborosjenő - Újlaki téglagyár meccset kéne nézned, de lehet, hogy még Ők is okoznának Neked meglepetést, ha nem ba..nák el rögtön a pi..ába a labdát a saját térfélről.
A Barcelona játékrendszere kizárja a techikailag képzetlen szélső védőket!