Nos, megnéztem egy-két "új" filmet:
A Balhé - 10/8.5
Hát igen, erről van nagyba' szó, nem is értem, hogyan "kerültük ki egymást" eddig. Jól szórakoztam, nem egyszer mosolyogtam, máskor nevettem. A történetet egy-két helyen még meg lehetett volna bolondítani, legalábbis közben voltak ötleteim, de így sem hagyott űrt maga után ez az alkotás. Sajnos ritkán készítenek ehhez hasonló filmeket, s a jól bevált klasszis színészek helyett többnyire tehetségtelen pávákat alkalmaznak. Itt az ellenpélda tisztelt filmóriások, el kellene gondolkodni.
Az álomtévé (Uranya) - 10/7
Nos, olyan aranyos kis film, amit bár nem tartottam meg, mégsem csalódtam benne. Igaz sokkal több humort, vagy legalábbis humorosabb jelenetet vártam, de végül rájöttem, hogy nem ez volt a készítők célja. Még így is sikerült mosolyt csalni az arcomra olykor, amellett, hogy valami egészen fantasztikus hangulatot sikerült adnia a stábnak első sorban a zseniális, stílusos muzsikával, másod sorban a képi világgal. Igazi mediterrán csemege, bár én annyira nem kedvelem a műfajt.
A boldogság nyomában - 10/8
Pazar alkotás, ami egy kissé kiszínezett igaz történeten alapul, egy apáról, s annak lelki erejéről, valamint fia iránt érzett szeretetéről, kapcsolatáról. Nem mondom, hogy ez volt Will Smith élete legjobb alakítása, de nem is játszotta túl, beleélte magát a szerepbe, s velem elhitette, hogy ő az a bizonyos karakter. Egyébként szép történet a küzdeni tudásról, a kemény munkáról, álmokról, erősen ajánlom mindenkinek!
Én a nő, és még egy fő - 10/5
Fenntartásokkal kezdtem hozzá, de ez a vígjáték kitűnt a hasonló romantikus bugyuta, mondanivaló nélküli, túljátszott, túlsztárolt, értéktelen szemetek közül

Legalábbis az első harmadán nagyon jól szórakoztam, sokat nevettem, igaz utána már a hollywoodi mese érzése, és a túlságosan csöpögős szál a történetben sokat elvett a filmből. Ennek ellenére minimum egy közepes filmnek tudom értékelni, mellesleg Kate Hudson nem az esetem, de ebben a műben valami irtózatosan szexi. Ettől még nem lesz jó színésznő, sőt...
Ma akartam megnézni a
Fulladás (Choke) c. filmet, ami egy nagyon érdekes sztorit mutat be, s már csak azért is érdekel, mert a Harcosok Klubjához köthető (azt hiszem mindkét film ugyanannak az írónak a tollából készült regény alapján született, persze ez egyáltalán nem biztos). Azonban nem fogom ma, hiszen két remekművet is sugároz a TV, sajnos a másodikat elég későn, holnap pedig már Hétfő.
Szóval
Showtime (a T.J. Hookeres jelenet már önmagában megéri a rá szánt időt

), de Niro pazar karakterével és alakításával, majd később az
Apám nevében, amit még nem láttam eleddig, de nagyon kultfilmnek tűnik. Erősen ajánlom mindenkinek! Nagyon sajnálom, ha már nem tudom megnézni (ez finom célzás volt arra, hogy valaki rögzíthetné, feltölthetné, megoszthatná, vagy valami értelmes direktlinkes megoldással kedveskedhetne).