Nemzetközi Labdarúgás - Válogatottak, Egyéb bajnokságok

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.12.26. 19:52:37

Szerencséje van, másodszor született meg, sajnálom a barátait... RIP :?
Kép
Kép
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2009.12.26. 19:50:33

lluisllach89 írta:Diego Buonanotte súlyos karambolt élt túl, ő vezetett, a három másik utas-akik közeli barátai voltak- mind meghalt.

http://www.goal.com/en/news/585/argenti ... r-accident
Pont most akartam bemásolni ezt a hírt...

Rémes... :(

Remélem felépül és tudja majd folytatni a pályafutását. Nagyon vártam őt Európába, persze leginkább a spanyol bajnokságba - az Atletico Madrid érdeklődött utána, ha jól emlékszem.
Kép
MR. TROMORT777

2009.12.26. 18:47:18

socio66 írta: Egyrészt miért vállalnék egy olyan néppel szolidaritást,akik talán nem is tudják,hogy hol van Magyarország? Mintha őket érdekelné, hogy nálunk milyen problémák vannak,hogy alapból mi van velünk.
Ahogy írtad,nálunk is vannak problémák,bőven,inkább ezeket kellene rendbe tenni,minthogy itt Katalónia függetlenségéért kardoskodni.
Elhiszem,hogy nehéz nekik,meg sok megpróbáltatásban volt részük a történelem során,de ha valaki,akkor mi tudjuk,milyen a nehéz sors.
Velünk ki foglalkozik?
Itt senki nem kardoskodik, csak beszélünk róla. A BARCA nem csak egy futball klub, "Több mint egy klub", és nem véletlenül lett az. A Barca KATALÁN csapat, Katalóniát képviseli, és mi ezért foglalkoznuk a témával.
Attól hogy őket nem érdekli Magyarország, attól minket érdekelhet Katalónia.
Ennyi erővel mivel őket nem érdekli a Debrecen, minket se érdekeljen a Barca.
Az meg hogy velünk mi van, azt nem kell idekeverni. Most nem Magyarországról van szó. És ez a topic nem arra van, h ezt megvitassuk.
socio66

2009.12.26. 18:28:41

LG írta:Az viszont szomorú, h sokan mások is így gondolkoznak, mint az idézett két derék legény :?
Egyrészt miért vállalnék egy olyan néppel szolidaritást,akik talán nem is tudják,hogy hol van Magyarország? Mintha őket érdekelné, hogy nálunk milyen problémák vannak,hogy alapból mi van velünk.
Ahogy írtad,nálunk is vannak problémák,bőven,inkább ezeket kellene rendbe tenni,minthogy itt Katalónia függetlenségéért kardoskodni.
Elhiszem,hogy nehéz nekik,meg sok megpróbáltatásban volt részük a történelem során,de ha valaki,akkor mi tudjuk,milyen a nehéz sors.
Velünk ki foglalkozik?
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.12.26. 17:51:08

Diego Buonanotte súlyos karambolt élt túl, ő vezetett, a három másik utas-akik közeli barátai voltak- mind meghalt.

http://www.goal.com/en/news/585/argenti ... r-accident
HAnonymus
Entrenador del Barça

2009.12.26. 16:13:55

Kvára bírom az ilyen jellemtelen meg hazaáruló szintű fogalmakkal való dobálózást.
madmushroom
Capitá del Barça

2009.12.26. 14:28:18

Bárki aki tényleg tisztában van a csapatunk múltjával és kicsit a történelemmel is, az tudja, hogy az FC Barcelona egyenlő Katalóniával. Több mint egy klub! Ismerős a szlogen? Akinek szívügye a Barca annak átvitt értelemben szívügye Katalónia. Ha valami rossz éri Katalóniát akkor az a Barcának is rossz és igaz ez pozitív értelemben is. Ezt a kettőt nem igazán lehet különválasztani még innen Magyarországról sem, legalábbis nekem nem megy.

szerk.:

Bár ha jobban belegondolok nem csoda, hogy egyesek nem tudják felfogni ennek a jelentőségét hiszen a Magyar nép nagyja jellemtelen. A határon túli testvéreiket ellökték maguktól. Hát milyen munka ez? Jellemtelen. Én a függetlenséget szívügyemnek tekintem, szorult belém együttérzés és megértés. Palesztina és Tibet is megérne egy imát. De persze, a mi helyzetünkön ez mit javít a jelenlegi szürke magyar valóságban? semmit.

Boldog Karácsonyt
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.26. 10:16:31

Fernando írta:
geridoss írta:Emberek.. Had kérdezzek én valamit. Mitől lesz nektek jobb, ha Katalónia külön ország lesz? Mi közünk van nekünk, magyaroknak Spanyolország belügyeihez? Semmi.
Igen ezt leírtam én is korábban. Imádom a Barcát, én is élek halok érte, de nem érdekel Katalónia függetlensége semmilyen fokon, már csak azért sem mert spanyol szurkoló vagyok. Engem nem érint az ottani helyzet, és nem is fog.
Azért pl. én szlovákiai magyarként vmennyire át tudom érezni a helyzetüket, ahogy a többi kisebbségét is. Így szurkolok nekik, de természetesen nekik sincs reális esélyük a függetlenedésre. Sajnos egész Európában nagy fos helyzetbe vannak a kisebbségek.
Az viszont szomorú, h sokan mások is így gondolkoznak, mint az idézett két derék legény :?

A másik oldalról, ami a labdarúgást illeti, itt viszont nagyon vesztenének mind a spanyolok, mind a katalánok a különszakadással.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.12.26. 01:09:23

geridoss írta:Emberek.. Had kérdezzek én valamit. Mitől lesz nektek jobb, ha Katalónia külön ország lesz? Mi közünk van nekünk, magyaroknak Spanyolország belügyeihez? Semmi.
Igen ezt leírtam én is korábban. Imádom a Barcát, én is élek halok érte, de nem érdekel Katalónia függetlensége semmilyen fokon, már csak azért sem mert spanyol szurkoló vagyok. Engem nem érint az ottani helyzet, és nem is fog.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
MR. TROMORT777

2009.12.26. 00:48:52

geridoss írta:Emberek.. Had kérdezzek én valamit. Mitől lesz nektek jobb, ha Katalónia külön ország lesz? Mi közünk van nekünk, magyaroknak Spanyolország belügyeihez? Semmi. Kérdezzetek már meg egy spanyol embert, hogy mi a véleménye Erdély és Magyarország helyzetéről? Kb. visszakérdezne, hogy mivan? :shock: :shock:

Ennyire foglalkozzatok már a témával, mert hülyeség...
Bocs az offért..
Semmivel nem lesz nekünk jobb, de attól érdekelhet minket. És engem érdekel is, mivel élek-halok a Barcáért. Volt olyan időszak, amikor a katalán emberek csak a Barca meccsein érezhették magukat katalánnak. És nem véletlenül "Több mint egy klub" a jelmondata a Barcának.
Még annyiban is érint minket a téma, hogy mi lesz a spanyol válogatottal, és spanyol bajnoksággal.
Lehet hogy soha, de lehet h 5 év múlva fog történni valami, de lehet akár már jövőre, mindenesete a katalánok többsége ki szeretne válni Spanyolországból. Ezért szerintem alapvető, hogy érdekel minket Barca drukkereket, hogy mi lesz a jövőben a Barcával és játékosaival.
Amúgy meg a Magyar és Spanyol helyzet teljesen más. Pl: Erdélyben nem fütyülik ki a Román hímnuszt.
geridoss
Director del Fútbol

2009.12.25. 22:46:15

Emberek.. Had kérdezzek én valamit. Mitől lesz nektek jobb, ha Katalónia külön ország lesz? Mi közünk van nekünk, magyaroknak Spanyolország belügyeihez? Semmi. Kérdezzetek már meg egy spanyol embert, hogy mi a véleménye Erdély és Magyarország helyzetéről? Kb. visszakérdezne, hogy mivan? :shock: :shock:

Ennyire foglalkozzatok már a témával, mert hülyeség...
Bocs az offért..
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.12.25. 22:07:44

Nem tudom ki olvas NST-t igazából nem is érdekel. :)

De azt láttam,h elég sokakat "megmozgatott" ez a Katalónia - Argentina meccs...na azoknak itt egy sztem egészen érdekes írás a Katalán-válogatott történetéről...

http://nst.blog.hu/2009/12/23/katalan_remenyek
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.12.23. 21:11:36

levproff írta:LOL! Figyeljétek már az Ajaxot! :lol:
Ki/Mi ez a csapat??Megye3??Suarez vágott egy hatos! :shock: 8)
Mien csapat ez a WHC?20. ligas? :shock: :lol: :lol:
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
barcaME55i
Jugador d'estrella

2009.12.23. 20:59:41

Pavel írta:Jó a meccs és jó a csapat!
A következő három feladat.
1. Kiharcolni az önálló FIFA tagságot.
2. Honosítani Messit.
3. Megnyerni a 2014-es VB-t. :D
Jobbulást.
Suárez valószínűleg elhagyja Amsterdamot. Szerintem Huntelaar visszamehetne, annyi vizet zavar Milánban, mint Madridban. semmit.
szerk: Jó meccs volt, de én is LG véleményét osztom. Nem kell és nem szabad lerombolni ezt a spanyol válogatottat VV kedvéért mert itt legalább védhet. FtcSikiHun neked is ajánlom a szerkesztés gombot
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barcaME55i 2009.12.23. 21:13:20-kor.
Barçelona-> 6 Copas !
Visca el Barça!
ab1daL
Director del Fútbol

2009.12.23. 20:26:22

levproff írta:LOL! Figyeljétek már az Ajaxot! :lol:
http://livescore.com/default.dll/game?c ... ame=361844
Az se rossz. :D Suárez valszeg nem marad ott, annak ellenére se hogy ez a WHC nem vmi nagy csapat. :D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
levproff
Director del Fútbol

2009.12.23. 20:24:24

LOL! Figyeljétek már az Ajaxot! :lol:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
..:Poldi:..
Banner mester

2009.12.23. 13:58:07

Így már értem, ezt nem tudtam. Köszi :wink:
Kép
I. Eurobarca Sigverseny győztese..
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.12.23. 13:48:47

Nem, itt nincs ilyen, mivel a katalán válogatottat nem ismeri el a FIFA, míg a spanyolt természetesen igen. Tehát a katalán válogatott csak papíron létezik, a FIFÁ-nál nem, ergo nyugodtan játszhatnak mind a kettőben.

szerk.: a különválásról:
Engem igazából nem izgat, hogy hova tartoznak, nekem csak az a fontos, hogy a spanyol válogatott maradjon meg így egyben. Mind a katalánok, mind a spanyolok rosszul járnának, ha a 2 válogatott különválna. Magyarul amíg fociban egybetartoznak, addig nekem nincs problémám azzal, hogy Katalónia független ország legyen, de őszintén szólva nem látok rá a közeljövőben túl sok esélyt.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
..:Poldi:..
Banner mester

2009.12.23. 13:46:00

Ez a Katalán válogatottság, hogy van most akkor? Nem számít, hogy valaki volt-e már spanyol válogatott? tudom Katalónia is spanyolország mielőtt valaki ilyet írna :P De ugye pl. Özilnél úgy volt, hogy amikor játszott egy tétmeccset a Német válogatottban már nem játszhat a törökben..
Kép
I. Eurobarca Sigverseny győztese..
faithnomore
Entrenador del Barça

2009.12.22. 22:58:22

Riadtribizli írta:Pavelnek küldeném a Hooliganstól az Álmodj Királylány című számot... :lol:
Viccet félretéve. Sajna kevés rá az esély. :(

Off: Homonyik Sándor énekli az Álmodj királylányt

On: Nem kell itt nekünk beleszólni szerintem hogy mi legyen egy tőlünk annyira távol levő országgal

nyilván véleménye mindenkinek van erről de szerintem nem kell itt nyomni a propagandát hogy katalónia legyen szabad ország
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
Fernando
Llegenda del Barça

2009.12.22. 22:52:12

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy nincs önálló FIFA tagsága Katalóniának. Ennyi erővel lehetne bármelyik másik tartománynak is. Szépen szétesne az ország... tényleg jó lenne...

Nem értem azokat a szurkolókat, akik Katalónia függetlenségét szeretnék itt a fórumon. Páran belegondolhatnának, lehet nem véletlen van így. Lehet így kell lennie. Meg mitől lett itt hirtelen mki hatalmas katalán? :)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Lionel86
Jugador d'estrella

2009.12.22. 22:50:58

Köszi a válaszokat!

A 2. félidőt már láttam! De a barcából még bussi is nyomta!
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2009.12.22. 22:48:15

2. Honosítani Messit.

1. Attól függ, hogy Xavi, Puyol, Piqué, Fabregas meg a többiek hol játszanak, Spanyolország, vagy Katalónia? (utóbbinak jobban örülnék :) )
2. Hát, erre nagy esélyt nem látok, de ma már minden megtörténhet :wink:
3. Ha ezek megvannak, akkor simán :D
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Riadtribizli
Barça B

2009.12.22. 22:48:01

Pavelnek küldeném a Hooliganstól az Álmodj Királylány című számot... :lol:
Viccet félretéve. Sajna kevés rá az esély. :(

2. Honosítani Messit.
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.12.22. 22:47:01

Lionel86 írta:Sziasztok! Fabregas és Pique Játszott a meccsen?
Fabregas nem,nem engedte el Wenger,Pique jatszott
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
Lezárt