Buenanotte az egész VB-t kihagyja, miután a közlekedési balesete után min. 7 hónapig lábadozik, utána meg vagy képes lesz profi szinten focizni még vagy nem...
Tény, hogy Maradona csapatösszeállításai az esetek döntő többségében mindenfajta ésszerűséget nélkülöznek, inkább személyes szimpátia és esetleges üzleti érdek/ek/ - egészen konkrétan Gabriel Heinze esetében merült fel az utóbbi - alapján dönt, amikor behívja a keretet, majd aztán amikor kezdőt és cseréket jelöl ki.
Liotól, mint a világ legjobb focistájától joggal várják el az Argentinok, az Argentin válogatott egyes drukkerei - mert például én nem! - Maradona és az AFA, hogy irányítója és egyszemélyes nyerőembere legyen a seleciónnak, mert bár a képességei alapján képes is lehetne rá, de mentálisan nem és ezt a tényt Maradona nem akarja figyelembe venni.
Egyszerűen a kettőjük jelleme tűz és víz, annyira különbözőek.
A válogatott Maradona kezei alatt nem alkot egységes egészet - az általam Real-szindrómának nevezett tüntegyüttes egyes jegyeit mutatják - pedig így, hogy szinte minden egyes meccsre felforgatja a csapatot, így nem lehet, kell egy koncepció, ami Diegónak nincs, mintha figyelembe sem venné az ellenfelet - olyan az egész, mint amikor a dühös szülők kiküldik a gyerekeket játszani, hogy ne legyenek útba - Maradona úgy küldi pályára a csapatot, hogy menjenek és csinálják...
Én így látom.
Az összes játékos - így Lio - érdeke is, hogy Maradona végre viselkedjen edzőként és állítsa talpra a csapatát vagy tűnjön el!
Az a félelem viszont nagyon is valós, hogy ha a VB-n ne adj' Isten nem alakulnak jól a dolgok, akkor is Lio lesz elővéve - sajnos!
Amúgy a VB arra is jó lesz, hogy sok argentin figyelme talán csak a nyáron fog igazán a seleción irányába fordulni és talán észreveszik, amit fentebb leírtam - akkor már viszont késő, mikor bukta van.