Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Fiatalok... Jugoszlávia-Magyarország 7-1, 5-0? Ó, higyjétek el, már évtizedek óta folyamatosan a padlón vagyunk, csak néha ezt elfelejtjük...Messa írta:Komolyan, én ilyet még életemben nem láttam
...
Szerintem most van az, hogy 'válogatottunk hírneve' most még a Matthaus korszaknál is lejjebb süllyedt.
Hát én meg azt várom a mostani új politikai kurzustól (és ha ezt nem teszik meg, akkor a futballrajongók sztem igen csúnyán lázadni fognak), hogy meg fogja az MLSZ-t a tökénél fogva, és kirúgja az összes olyan ugyan régen híres és jó focistát, akik viszont butábbak, mint Gáspár Győzi, egy magyar mondatot sem tudnak elmondani, de a magyar futballt szétlopják (plusz a rájuk épülő és őket irányító értelmiségi kasztot is) . Egy teljes szakmai szempontokon alapuló változást kell véghezvinni. Én ezek után beszélek edzőváltásról. Kisteleki shá-lá-lá-lá-lá:D Ahogy az ismert rigmus szól. De persze nem csak ő a baj, hanem az egész bagázs.d írta:Soha nem lesz senki elég jó..
Amikor magyar kapitány van, akkor kell egy jó külföldi, aki nincs megmérgezve a magyar footballt körülvevő légkörrel.
Amikor külföldi volt, akkor kell egy magyar, aki ismeri a viszonyokat.
Nem azt mondom, hogy Koeman maradjon, azt mondom, hogy ne róla beszéljünk, hanem arról, hogy mit művelt az MLSZ az elmúlt mondjuk 30 évben! Le van szarva a szövetségi kapitány, amíg egyetlen magyar játékos van a világon, aki legalább egy középerős bajnokság egyik csapatában tud igazán kiemelkedőt alkotni. Miből akarunk mi itt építkezni? Ezen kellene elgondolkodni.
Most az lesz, Koemant szépen kirúgjuk, kinevezünk valami töketlen hazai edzőt vagy egy másodvonalas külföldit, megverjük Tadzsikisztánt és bemákolunk egy X-et valami európai nagycsapattal pár barátságos meccsen és jön a reménykedés, meg hogy jó úton a magyar foci. Közben - újra - elfelejtjük a probléma igazi gyökerét és rózsaszín álmokba burkolózunk.
Most ezt ha komolyan gondolja akk ez a csávó vagy vak,vagy vakMihu írta:"Ötvenöt percen keresztül méltó ellenfelei voltunk a holland válogatottnak, addig a csapatom azt tette, amit előre elterveztünk – nyilatkozta a mérkőzés után Erwin Koeman
....
Szerintem itt továbbra sem erről van szó.Nincs azzal semmi gond ha kikapunk.De 3-0 és 3-0 között óriási különbség van.Ez a 6-1 meg hab a tortán.És ha a magyar emberek 90%-áról elmondható,h nincs realitás érzéke akkor ugyan úgy elmondható az is,h mindenre találnak magyarázatot.Mint ahogy most Te is a körülményekben látod az okokat.De mégis milyen körülmények?Aki nem veszi észre, hogy a holland és német illetve a magyar válogatott között min. 3 gólos különbség van az nézzen más sportágat!
Ezt miből szűrted le?Gyakorlatilag nincs is összehasonlítási alapunk.Mert ha törik ha szakad Sanyi a pályán van.Egyedül a klubcsapatokban nyújtott teljesítmények alapján hasonlíthatóak össze a játékosok.Ilyen téren pedig többet ér mondjuk 20 NB1-es gól mint 6(csak hasra ütöttem) Bundesliga kettes gól.szerk.:Lehet Sanyit szidni, de sokkal szomorúbb, hogy a fiatal csatárainknál még így is 100x hasznosabb egy kiégett Torgelle.
Ki tiltja meg a kapitánynak,h ilyeneket hívjon meg?Nem a kapitány által erőltetett 15 emberből lehet csak és kizárólag meríteni sztem.Egy rendes csapathoz kell min. 11 állandó focista. 11 olyan focista akik játékban vannak, 11 olyan focista akik képesek 1 csapatként játszani, mert ismerik egymást, fegyelmezettek és tudják követni az edzői utasításokat. Hol vannak ezek a játékosaink?
Na és ez az igazán szomorú.Mert a gólunk ellenére én azt láttam,h játszanak velünk,szórakoznak velünk és nem vesznek minket komolyan.Ha ez volt amit elterveztek az igen szomorú.Tervbe volt véve,h egy labdát nem tartunk meg?Egy akciót nem vezetünk...de még csak meg se próbálunk?Hogy kettőt nem tudunk egymáshoz passzolni?Ha ez volt eltervezve az igen szomorú."Ötvenöt percen keresztül méltó ellenfelei voltunk a holland válogatottnak, addig a csapatom azt tette, amit előre elterveztünk – nyilatkozta a mérkőzés után Erwin Koeman
Sztem csodát senki nem vár senkitől.Egy vállalható magyar válogatott összeállítását várják a legtöbben.Jó, én tőlem is mehet Koeman és jöhet a nagy képességekkel bíró X-edik Kovács József is... majd ő biztosan csodát tesz ebből
Én is azt mondom, hogy váltsuk le Koeman,de nem azért, amiért te írod. Nem azért, amiért te szidalmazod a leváltását követelő embereket. Igen a gyökerektől induló változást kelll végrehajtani, és igen nem lesz hamar változás, a minimum az 5-6 év és a köv sorozatokban semmilyen edzővel nem nagyon lesz esélyünk. De Koeman megérdemli, hogy maradjon? Megérdemli a csillagászati fizetését, stbstb? Sztem nem. akkor inkább fizessünk sokkal kevesebbet egy valóban felkészül és rendes magyar edzőnek (nem Tornyikra, meg Mészölyökre, Bozsikokra gondolok,hanem mondjuk Egervárira), aki szereti a hazáját, küldetésnek, valódi kihívásnak fogja fel a feladatát, nem csak munkának, mint a zsoldos Koeman. Félreértés ne essék, nem ő tehet róla, de hollandként nem is állhat úgy hozzá. Illetve olyan ember kell, aki 100%-osan ismeri a magyar viszonyokat és folyamatosan kapcsolatot tud tartani szinte az összes utánpótláscsapattal, illetve az ezeket nevelő központokkal (távlatos elképzelések, mit akarunk majd játszani, hogy ott ők is ezt tanulhassák stb-stb.). Ezekhez magyar ember kell. Egerváriban látom ezt az embert,de biztos van még sok ilyen edző, csak nem olyan ismertek.Mikaos írta: Erről van szó. Volt már itt mindenféle "Mágus" és más csodálatos edzők, de valahogy mégsem sikerült semmi komolyat művelni. Ennek ellenére továbbra is megy a "váltsuk le az edzőt"-szlogen![]()
Jó, én tőlem is mehet Koeman és jöhet a nagy képességekkel bíró X-edik Kovács József is... majd ő biztosan csodát tesz ebből![]()
A legegyszerűbb dolog mindig az edzőt szidni. Ez így megy nálunk 24 éve - és csak nem tanulunk belőle!!! Ez a magyar virtus, nem lehet mit tenni. A probléma gyökere helyett a probléma felszínével foglalkoznak az emberek.
Teljesen eltértek a tárgytól. A topic neve sok mindent elmond és a tények is. Hogy átfogóan, a távoli jövőre is vonatkozóan milyen problémák vannak, az egy több oldalas értekezést is megérne szimpla futballkedvelőként, hasunkra csapva. Nem erről volt szó, hanem a jelenleg rendelkezésre álló játékosokból verbuvált - közel sem felépített - nemzeti válogatottról.Mikaos írta:
Melyik csapatnak?torrestoni írta:Azért egy szövetségi kapitánynak másfél év alatt meg kellene találnia, hogy mi lehet a csapat erőssége.
Erről van szó. Volt már itt mindenféle "Mágus" és más csodálatos edzők, de valahogy mégsem sikerült semmi komolyat művelni. Ennek ellenére továbbra is megy a "váltsuk le az edzőt"-szlogend írta:Nem azt mondom, hogy nem haladtunk rossz irányba, de az időszakos optimizmusaink általában egy-egy rossz formájú nagy csapat elleni barátságos meccsre, vagy egy szerencsés sorsolás utáni jó helyezésre szokott épülni. Aztán jönnek az erős csapatok és a hidegzuhany.torrestoni írta:Az a gond, hogy egy két éve még optimizmusra okot adó válogatottból...
A szövetségi kapitány személye az utolsó, akivel foglalkozni kell ha a magyar focit javítani akarjuk.
Nem azt mondom, hogy nem haladtunk rossz irányba, de az időszakos optimizmusaink általában egy-egy rossz formájú nagy csapat elleni barátságos meccsre, vagy egy szerencsés sorsolás utáni jó helyezésre szokott épülni. Aztán jönnek az erős csapatok és a hidegzuhany.torrestoni írta:Az a gond, hogy egy két éve még optimizmusra okot adó válogatottból...
Adom a véleményedet mindenben, nem hinném, h Koeman hibája...BlauGranaGroc írta:...