zsulter írta:Deco és Ronaldinho egyértelműen az volt a vége felé sajnos, de Eto'o-t és Tourét én sem raknám ide...
Eto'o igenis problémás ember: amikor Rijkaard edző volt, akkor Eto'o fogta a pórázt Dinho-val és Deco-val együtt. Napnál is világosabb volt, hogy ezek hárman jogokat követelnek. Abban valóban igazad van, hogy Eto'o volt az hármuk közül, aki a legtöbbet tette a pályán, amikor a problémás idők voltak. De ez nem menti fel őt az alól, hogy ő is uralkodni akar. Tökéletes példa volt az, amikor egy gól után Guardiola nyakába ugrott - Pep nagyon jól reagált, mert először úgy nézett Eto'o-ra, mint aki szét fogja tépni, majd utána engedett. Jelezte felé, hogy "barátom, te nem ugrálhatsz rám...majd én megölellek téged, ha én úgy gondolom". Nyilván nem ez volt az egyetlen eset, amikor Eto'o-t korrigálni kellett...
Touré-val kapcsolatban pedig elmondtam, hogy személy szerint nem ő volt a problémás, hanem az ügynöke. Másrészt Touré azért válhatott volna mégis problémássá, mert -teljesen érthetően- a kevés játék miatt rosszul érzi magát: tehát el kellett engedni, nem volt utólag más megoldás.
zsulter írta:Eto'o és Touré nem voltak kilógóak, hanem vérprofi futballisták, akik a pályán otthagyták azt ami bennük volt...Az meg hogy milyen emberek (vérmérsékeletük, mentalitásuk) addig ne legyen az edző baja, amíg nem befolyásolja a pályán nyújtott teljesítményt és a csapatmorált....
Vélhetően befolyásolták a csapatmorált. Az edző így gondolja, és ezt el kell fogadnunk. Eto'o-nál meg vagyok győződve róla, hogy erősen befolyásos személy. Pep egyszerűen kemény volt, és kiadta az útját, amit nagyon jól tett - annak ellenére, hogy egy kissé visszaesett a teljesítményünk, de ezt be kellett áldozni az elnökválasztás évében.
Kalap1988 írta:...
Én is úgy gondoltam, hogy Ibra hasonlóan problémás lesz, mint Eto'o. De a különbség egy kívülálló számára is észrevehető: Ibra sosem próbált meg vezér lenni a pályán kívül, egyszerűen csak teszi a dolgát. Lehet, hogy a pályán figyelmet követel, de gyenge teljesítménye miatt ő maga is belátta, hogy nincs joga kardoskodni. Továbbá őt Pep hozta, tehát bizalmat is mutatott az edző iránt. Százszor jobb eset.
Touré-ügyben egyetértünk: többet kellett volna játszania.