ők magyar szinten valóban kimagaslanak a tehetségükkel, de egyik se tekinthető bábnak, ezért nem kerülhetnek szóba... ők aztán(de főleg Pintér!) leordítanák aranylábú balerináink fejét... erre lenne szükség!visca el barca írta:25 év alatt megvan a 20. szövetségi kapitányunk.
yeah.
az egyik leggusztustalanabb ember a magyar foci berkekben. ő sem fog semmit elérni, az u20-asz vb bronz egy jól sikerült valami, semmi több.
sehol nem játszó fiatalokkal sajnos semmit nem lehet ma elérni felnőtt szinten.
marad a torghelle, szélesi féle slepp, azokat meg inkább hagyjuk.
fél évet adok neki, aztán majd jöhet mészöly géza meg pintér, mert a magyar fenoménok közül eddig kb. csak ők nem voltak.
áh.
Magyar Válogatott
- visca el barca
- Presidente del Barça
25 év alatt megvan a 20. szövetségi kapitányunk.
yeah.
az egyik leggusztustalanabb ember a magyar foci berkekben. ő sem fog semmit elérni, az u20-asz vb bronz egy jól sikerült valami, semmi több.
fél évet adok neki, aztán majd jöhet mészöly géza meg pintér, mert a magyar fenoménok közül eddig kb. csak ők nem voltak.
áh.
yeah.
áh.

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Jeah!!bowlinggolyo írta:A Nemzeti Sport szerint közös megegyezéssel felbontották Koeman szerződését és helyére Egervári Sándor érkezik.Ez az a hír ami feldobja a napomat.Már eléggé elegem volt Koeman tevékenységéből,abból az impotens játékból ami jellemezte a válogatottat ideje alatt.Remélem Egervárinak sikerül hasonlóan nagy sikert(eb v vb kijutás)elérni,mint azt tette az U20-szal.Sok sikert kívánok neki!

Egy edzőt azért visznek egy válogatotthoz hogy bejusson egy nemzetközi tornára. Ez nem sikerült és úgy hallottam hogy még hosszabbítani akarnak vele. Hála istennek az ellenkezője történt. Kíváncsi leszek majd rá szerintem ha az u20-assal ment akkor miért ne menne a felnőtt válogatottal is?
Nagyon remélem Torghellét két lábbal rugdossa vissza németbe hogy ott terhelje csapatát és valamelyik magyar csatár közül berak egy olyat aki együtt mozog a csapattal és van is esze a focihoz.
-
- Entrenador del Barça
A Nemzeti Sport szerint közös megegyezéssel felbontották Koeman szerződését és helyére Egervári Sándor érkezik.Ez az a hír ami feldobja a napomat.Már eléggé elegem volt Koeman tevékenységéből,abból az impotens játékból ami jellemezte a válogatottat ideje alatt.Remélem Egervárinak sikerül hasonlóan nagy sikert(eb v vb kijutás)elérni,mint azt tette az U20-szal.Sok sikert kívánok neki!
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
GO Colts GO!!!
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Koeman távozásának én is örülnék! Sokszor nem is értettem hogy egyáltalán mit akar játszatni a csapattal?!
Viszont ha valóban Egervárit ültetik le akkor nagyon remélem, hogy az első kudarc után nem rúgják ki a fenébe! Mert úgy nem lehet építkezni, ha 2 évente új kapitány van. Hagyni kell őt dolgozni és kész!
Kiváló szakember úgyhogy meg lesz az eredménye a munkának. Emellett valóban nagyobb sansz lenne a fiatalításra is. És Gera visszatérésére!
De még ne örüljünk előre, mivel hivatalosan még nem menesztették Koemant!

De még ne örüljünk előre, mivel hivatalosan még nem menesztették Koemant!

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Nah, ennek rendkívül tudnék örülni.albicelesteX írta:http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... l-2038051/
Na egy jó hír...Na nem is azért,mert mondjuk Egerváritól csodát várnék,de legalább nem kell látnom egy ilyen hülye dilettáns ingyenélő bosszantóan közömbös holland fejét a magyar padon.Nem kell ide se Mateusz se Kúman el focizgatnak a srácok egy olcsóbb magyar edzővel,kell a selejtezőkön a töltelék szerepére is valaki.

Azért ha Egervári lesz a szöv. kapitány annak szerintem üzenete van, és talán elkezdődik végre a fiatalítás, mert ő ismeri legjobban a Németh-Koman féle generációt. Plusz öröm lenne, ha Sanyit elfelejtené, meg a többi szerencsétlent is, akik csak visszafelé mozdítják a válogatottat.

Meg még az is mellette szól, hogy inkább nézek egy magyart a válogatott élén, mint egy ellenszenves hollandot, aki kvázi sz@rik az egészbe.
- albicelesteX
- A Vadász
http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... l-2038051/
Na egy jó hír...Na nem is azért,mert mondjuk Egerváritól csodát várnék,de legalább nem kell látnom egy ilyen hülye dilettáns ingyenélő bosszantóan közömbös holland fejét a magyar padon.Nem kell ide se Mateusz se Kúman el focizgatnak a srácok egy olcsóbb magyar edzővel,kell a selejtezőkön a töltelék szerepére is valaki.

-
- Entrenador del Barça
- Kapcsolat:
Sajnos az NB1 és úgy alle zusammen a magyar bajnokságok fejlődése összefüggésben áll a válogatott színvonalával. Évi többszáz leigazolt Mészölyösen "fáról épp, hogy lemászott" idegenlégiós, amit túlzónak tartok.
Az utánpótlásképzésben is kissé jártas vagyok. Egyszerűen pofátlanság, hogy az utánpótlásképzés ismét visszafelé halad. Az akadémiák csak jól működő cégek, kissé hasonlít az eset az egyetemekre. Akadémiában nevelkedett, még itthon is helyét megállni képtelen "futballistákkal" Dunát lehet rekeszteni. Amíg a fiataloknak 99%-ban csak úgy van esélyük bekerülni, hogy a szülők borzalmas tandíjat és egyéb költségeket állnak havonta, mit akarunk? A néhány ösztöndíj és a kispesti rendszer önmagában egy nagy nulla.
A bajnokságok színvonalának emelkedéséhez pedig nem állami pénzekre van szükség, hanem befektetőkre. Amíg egy olyan nagy klub, mint a Diósgyőr képtelen a - egyébként túlfizetett, nagyrészt botlábú - játékosait kifizetni, s egy koncepciót kialakítani, valamint a másodosztályba csúszik le, addig nem csoda, ha a befektetők sem látnak fantáziát a "magyar piacban".
A női labdarúgás is zseniális dolog - bár ebben a témában Mihi nyilván sokkal többet tudna nyilatkozni - viszont az európai átlaghoz képest egyszerűen elenyésző a futballozó nők és férfiak száma is itthon. Mindkét esetben hatalmas probléma, hogy rengeteg helyen nincs hol rúgni a bőrt. Megyei első osztályban szántóföldeken játszottunk és játszanak, a megfelelő termek, edző- és műfüves pályák pedig városokra korlátozódnak, s sok esetben még az iskolák sem engedhetik meg maguknak, hogy az osztályonkénti heti egy testnevelés órát ott tarthassák...
A grund fantasztikus dolog, de hát nah...
Ha legalább az egyik említett dologban előrelépés lenne, néhány éven belül a változás gyümölcsét is le lehetne szüretelni. Persze, ha ez nem is nagy, ettől a helyben toporgástól mindenképp több.
Az edző ez esetben a válogatottnál csak egy porszem. Az biztos, hogy Koeman alkalmatlan.
Példa rengeteg van akár hozzánk hasonló helyzetben lévő, területű, népességű, anyagi helyzetű országokra gondolva, melyek sok ötletet adhatnának. Nagyon bízom benne - bár Csányi szvsz kirakatember -, hogy erre is sor kerül.
Mikaos: nem fogok példálózni. Ha szerinted nem léteznek és léteztek sikeres kiscsapatok támadó szellemű futballal, az a Te gondod. Mind válogatott, mind klubszinten vannak ám szép számmal. Persze, itt leginkább az lehet a probléma, hogy számodra a siker egy EB, VB érem, bajnoki cím, vagy európai kupasiker...
Még mindig tartom: a bekkelés és kontrajáték a jelenlegi alapanyaghoz és az utánpótláshoz is alkalmatlan.
Vagy, egy másik megoldás, Bödőcs szavaival élve: csináljunk új Magyar válogatottat! Legyen a neve: La Furia Roja...
Az utánpótlásképzésben is kissé jártas vagyok. Egyszerűen pofátlanság, hogy az utánpótlásképzés ismét visszafelé halad. Az akadémiák csak jól működő cégek, kissé hasonlít az eset az egyetemekre. Akadémiában nevelkedett, még itthon is helyét megállni képtelen "futballistákkal" Dunát lehet rekeszteni. Amíg a fiataloknak 99%-ban csak úgy van esélyük bekerülni, hogy a szülők borzalmas tandíjat és egyéb költségeket állnak havonta, mit akarunk? A néhány ösztöndíj és a kispesti rendszer önmagában egy nagy nulla.
A bajnokságok színvonalának emelkedéséhez pedig nem állami pénzekre van szükség, hanem befektetőkre. Amíg egy olyan nagy klub, mint a Diósgyőr képtelen a - egyébként túlfizetett, nagyrészt botlábú - játékosait kifizetni, s egy koncepciót kialakítani, valamint a másodosztályba csúszik le, addig nem csoda, ha a befektetők sem látnak fantáziát a "magyar piacban".
A női labdarúgás is zseniális dolog - bár ebben a témában Mihi nyilván sokkal többet tudna nyilatkozni - viszont az európai átlaghoz képest egyszerűen elenyésző a futballozó nők és férfiak száma is itthon. Mindkét esetben hatalmas probléma, hogy rengeteg helyen nincs hol rúgni a bőrt. Megyei első osztályban szántóföldeken játszottunk és játszanak, a megfelelő termek, edző- és műfüves pályák pedig városokra korlátozódnak, s sok esetben még az iskolák sem engedhetik meg maguknak, hogy az osztályonkénti heti egy testnevelés órát ott tarthassák...
A grund fantasztikus dolog, de hát nah...
Ha legalább az egyik említett dologban előrelépés lenne, néhány éven belül a változás gyümölcsét is le lehetne szüretelni. Persze, ha ez nem is nagy, ettől a helyben toporgástól mindenképp több.
Az edző ez esetben a válogatottnál csak egy porszem. Az biztos, hogy Koeman alkalmatlan.
Példa rengeteg van akár hozzánk hasonló helyzetben lévő, területű, népességű, anyagi helyzetű országokra gondolva, melyek sok ötletet adhatnának. Nagyon bízom benne - bár Csányi szvsz kirakatember -, hogy erre is sor kerül.
Mikaos: nem fogok példálózni. Ha szerinted nem léteznek és léteztek sikeres kiscsapatok támadó szellemű futballal, az a Te gondod. Mind válogatott, mind klubszinten vannak ám szép számmal. Persze, itt leginkább az lehet a probléma, hogy számodra a siker egy EB, VB érem, bajnoki cím, vagy európai kupasiker...

Még mindig tartom: a bekkelés és kontrajáték a jelenlegi alapanyaghoz és az utánpótláshoz is alkalmatlan.
Vagy, egy másik megoldás, Bödőcs szavaival élve: csináljunk új Magyar válogatottat! Legyen a neve: La Furia Roja...
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Én meg lekorlátoznám az idegenlégiósok számát a klubcsapatoknál, kötelezővé tenném X számú saját nevelésű, vagy legalábbis az országban nevelkedett játékosok szereplését a keretben.
A klubcsapatok pénzügyeit átláthatóbbá tenni, szigorúbb előírásokat tenni. Beléptető rendszereket telepíteni, biztonságra odafigyelni stadionon belül és kívül is.
Utánpótlás nevelésre többet feccolni (nem tudom most mi a helyzet, de nekünk kölyökkorunkban magunknak kellett labdát is venni, hogy a vakondtárásos gazos pályán focizni tudjunk. Ilyesmit, hogy mezek nem is említek...)
Ezek után lehetne foglalkozni a felnőtt válogatottal egyáltalán...
Nem értem miért foglalkozunk ennyit a szövetségi kapitány személyével, a válogatott felállásával, vagy bármi mással. Annyira lényegtelen, eddig 20 év alatt minden 2 évben voltak reményteli pillanatok, volt látszólagos fejlődés, hogy utána az újabb pofára esés jöjjön. A hiba gyökerét kell megszüntetni, nem haszontalan tüneti kezeléssel foglalkozni.
A klubcsapatok pénzügyeit átláthatóbbá tenni, szigorúbb előírásokat tenni. Beléptető rendszereket telepíteni, biztonságra odafigyelni stadionon belül és kívül is.
Utánpótlás nevelésre többet feccolni (nem tudom most mi a helyzet, de nekünk kölyökkorunkban magunknak kellett labdát is venni, hogy a vakondtárásos gazos pályán focizni tudjunk. Ilyesmit, hogy mezek nem is említek...)
Ezek után lehetne foglalkozni a felnőtt válogatottal egyáltalán...
Nem értem miért foglalkozunk ennyit a szövetségi kapitány személyével, a válogatott felállásával, vagy bármi mással. Annyira lényegtelen, eddig 20 év alatt minden 2 évben voltak reményteli pillanatok, volt látszólagos fejlődés, hogy utána az újabb pofára esés jöjjön. A hiba gyökerét kell megszüntetni, nem haszontalan tüneti kezeléssel foglalkozni.
- Piquenbauer
- Jugador d'estrella
Szerintem a válogatottnál első lépésként azt kéne csinálni, hogy el kéne küldeni Koemant, és egy magyart leültetni a kispadra. Ha ez megvan, akkor jönnének a barátságos mérkőzések szervezései. Szerintem felesleges nagy válogatottakat lehívni ide azért, hogy jól kiröhögtessük magunkat a világ előtt. Velünk azonos súlycsoportú, vagy kisebb válogatottak ellen kellene barátságos mérkőzéseket játszanunk, akik ellen megtudnánk, hogy valóban hol is tartunk. Ellenük jól összetudnánk szokni, és akkor talán majd jobb játékkal tudnánk előrukkolni a nagy válogatottak ellen is.
Emellett úgy gondolom, hogy nyáron amikor a játékosoknak szünete van, akkor lehetne egy egy olyan mérkőzést játszani, amelyen a válogatott játékosai pályára lépnének például az NB2 legjobbjai ellen, vagy az NB1 legjobbjai ellen. Akár több alkalommal is. Ez is jót tenne az összeszokás szempontjából.
A keretben is jó pár változást vinnék véghez. Van egy Juhászunk, egy Geránk, és egy Dzsudzsákunk, akik mellé lehetne egy jó kis csapatot építeni. A legfontosabb pedig az lenne, hogy mindenki a saját posztján játsszon, és NE egy csatárral álljunk ki! Én személy szerint 4-1-2-1-2-es felállással állítanám ki a válogatottat, a következőképpen:
Gulácsi-Présinger,Juhász,Horváth,?-Vadócz (Varga J.)-Dzsudzsák (bal),Gosztonyi (jobb)-Gera-Németh,Rudolf.
Bal hátvéd posztra egyszerűen nem jutott az eszembe senki, akit ott játszatnék. Bódort én sem raknám be. Maximum Eleket raknám be oda, ha jól tudom Mezeynél játszott már azt.
Gerának szerintem nagyon feküdne ez a szerepkör a csatárok mögött. Nálam ő lenne az, aki szervezné a játékot. Szélekre passz, csatároknak indítás, lövés bátran. A két szélső középpályással szerintem nem lenne semmi gond. Dzsudzsák és Gosztonyi a két szélről nyugodtan tömhetné középre a labdákkal a csatárokat, és nyugodtan fel vállalhatnák az egy az egyeket. A védekezésnél viszont elvárnám mindenkitől, hogy visszább lépjen. A két szélső visszazárna majdnem Vadócz vonaláig, Gera pedig egy kicsit előrébb védekezne. Ugyanakkor a csatároktól is elvárnám, hogy segítsenek be a védekezésbe.
Bocs, hogy kicsit hosszú lett...
Emellett úgy gondolom, hogy nyáron amikor a játékosoknak szünete van, akkor lehetne egy egy olyan mérkőzést játszani, amelyen a válogatott játékosai pályára lépnének például az NB2 legjobbjai ellen, vagy az NB1 legjobbjai ellen. Akár több alkalommal is. Ez is jót tenne az összeszokás szempontjából.
A keretben is jó pár változást vinnék véghez. Van egy Juhászunk, egy Geránk, és egy Dzsudzsákunk, akik mellé lehetne egy jó kis csapatot építeni. A legfontosabb pedig az lenne, hogy mindenki a saját posztján játsszon, és NE egy csatárral álljunk ki! Én személy szerint 4-1-2-1-2-es felállással állítanám ki a válogatottat, a következőképpen:
Gulácsi-Présinger,Juhász,Horváth,?-Vadócz (Varga J.)-Dzsudzsák (bal),Gosztonyi (jobb)-Gera-Németh,Rudolf.
Bal hátvéd posztra egyszerűen nem jutott az eszembe senki, akit ott játszatnék. Bódort én sem raknám be. Maximum Eleket raknám be oda, ha jól tudom Mezeynél játszott már azt.
Gerának szerintem nagyon feküdne ez a szerepkör a csatárok mögött. Nálam ő lenne az, aki szervezné a játékot. Szélekre passz, csatároknak indítás, lövés bátran. A két szélső középpályással szerintem nem lenne semmi gond. Dzsudzsák és Gosztonyi a két szélről nyugodtan tömhetné középre a labdákkal a csatárokat, és nyugodtan fel vállalhatnák az egy az egyeket. A védekezésnél viszont elvárnám mindenkitől, hogy visszább lépjen. A két szélső visszazárna majdnem Vadócz vonaláig, Gera pedig egy kicsit előrébb védekezne. Ugyanakkor a csatároktól is elvárnám, hogy segítsenek be a védekezésbe.
Bocs, hogy kicsit hosszú lett...
- geridoss
- Director del Fútbol
Abban bízok csak, hogy azt még feltudhatjuk annak is, hogy Kisteleki ült az MLSZ élén... Csányiban nagyon bízom. Orbán nagy focirajongása is köztudott, ő is támogatni fogja (mondjuk lehetne még sok mindent támogatni, de ebbe ne menjünk bele...).Fernando írta:Várhidi is ismerte, még is elküldték. Pedig nála elindult vmi új legalább. Csak hát ugye az eredmények...
Ha most sem lesz semmi változás ( 2 éven belül remélem valami megmozdul megint, mint Várhídi idején), akkor már én is feladom a reménykedést...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
- Fernando
- Llegenda del Barça
Várhidi is ismerte, még is elküldték. Pedig nála elindult vmi új legalább. Csak hát ugye az eredmények...
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
-
- Jugador d'estrella
Szerintem a korát nézve a tekintélyével nem lesz gond. Neki egyébként is nagyobb edzői múltja van, mint kőmannakgeridoss írta:Egervári azért is lenne jó, mert ismeri a mostani fiatal generációt. Csak nem tudom, hogy a felnőttekkel is tudna-e így bánni. Reméljük.forlán10 írta:Szerintem Egervári lenne a legjobb....
"Két csapatnak szurkolok. A Barcának és a Real eheti ellenfelének" a három tenor egyik tagja. Javi Martínezt a Barcába!!!

- geridoss
- Director del Fútbol
Egervári azért is lenne jó, mert ismeri a mostani fiatal generációt. Csak nem tudom, hogy a felnőttekkel is tudna-e így bánni. Reméljük.forlán10 írta:Szerintem Egervári lenne a legjobb....
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
- fanbarca
- Entrenador del Barça
Mindenképpen új edző kéne jöjjön. Az szerintem nagyon fontos, hogy az edző magyar legyen, mivel így jobban meg tudja magát a csapattal értetni, és nem kell folyamatosan fordítgatni. ( én azért Egervárit is szívesen nézném a padonv)Fecooo írta:az NSO szerint Pintér Attila esélyes lehet a kapitányi posztra...(pontosabban meginterjúvolták és a végén azt nyilatkozta, h egy álma válna valóra, ha irányíthatná a válogatottat...)
szvsz Magyarországon két edző van, aki képes eredményt elérni és mindketten a fiatal generációt erősítik: ő és Mészöly Géza...
(gondolom a fradisok le fognak hurrogni, de objektíven nézve Mészöly tényleg tehetséges...)
Pintér eddig akárhol megfordult sikeres volt( Fradi, Sopron és most Győr...)
ami az előnye, h kemény kezű edző és meggyőződésem, h amennyiben elkényeztetett aranylábúink nem fúrnák meg, (ahogy tették az FTC játékosai...lehet vitatkozni, de sztem azért kellett onnan távoznia)
1-2-3 éven belül látványosan jobb lenne leülni válogatott meccset nézni!
ami az előnye, az a magyar mentalitás miatt sajnos a hátránya is, mert ő aztán nem fogja eljátszani a báb szerepét...(lehet, h ezért nem is fogják megválasztani...)
csak remélni tudom, az általam említett két személy egyike lesz "bekakilós kúman" utódja...
vélemények?
més que un club
az NSO szerint Pintér Attila esélyes lehet a kapitányi posztra...(pontosabban meginterjúvolták és a végén azt nyilatkozta, h egy álma válna valóra, ha irányíthatná a válogatottat...)
szvsz Magyarországon két edző van, aki képes eredményt elérni és mindketten a fiatal generációt erősítik: ő és Mészöly Géza...
(gondolom a fradisok le fognak hurrogni, de objektíven nézve Mészöly tényleg tehetséges...)
ami az előnye, h kemény kezű edző és meggyőződésem, h amennyiben elkényeztetett aranylábúink nem fúrnák meg, (ahogy tették az FTC játékosai...lehet vitatkozni, de sztem azért kellett onnan távoznia)
ami az előnye, az a magyar mentalitás miatt sajnos a hátránya is, mert ő aztán nem fogja eljátszani a báb szerepét...(lehet, h ezért nem is fogják megválasztani...)
csak remélni tudom, az általam említett két személy egyike lesz "bekakilós kúman" utódja...
vélemények?
vélemények?
- L.Messi 10
- Entrenador del Barça
Zlipp teljesen igazad van. De azért érdekes hogy a focira vannak milliárdok, de más magyar sikersportokra egy fillér nincs...ziipp írta:A mostani VB-n Demokratikus Korea, Szlovénia és szlovákia is jobb eredményt ért el mint mi, rosszabb helyzetből indulva. Ez azért van, mert idehaza rosszul működik a rendszer. Az tehetségeink most is megvannak, csak nem tudnak kiteljesedni, mert nincs hol. Régebben játszottam ifi válogatott játékosokkal, és aláztak rendesen, nekem elhihetitek.
Első lépésként én elapasztanám az MLSZ köröli projektek pénzforrását. Ez lekoptatná a piócákat, és csak azok maradnának, akiknek szenvedélye a futball. Szenvedély = motiváció -> haladás. A mostani magyar foci egyszerűen túl van finanszírozva. Összevetve más sportágakkal, amiben sikeres Magyarország, ahol meleg víz gondok vannak, a sportolók maguk fizetik az utazás költségeit és hasonlók - kontrasztos a különbség. Nincs értelme külföldi edzőjellegű embereket idehozni, mert rohadt sok pénzbe kerülnek és semmivel nem tudnak többet felmutatni, mint a sokkal olcsóbb magyar társaik. Nem is kötődnek a válogatotthoz.
Az MLSZ meg menjen oda ahova gondolom...

- Fernando
- Llegenda del Barça
Úgy nem volt nehéz dolguk jobbat produkálni, hogy mi kint sem voltunk. Szlovákia nagyon stabil volt, de nekik és a Szlovénoknak is nagy szerencséjük volt. A selejtező csoportjukban, főleg Szlovákiáéban haldokoltak a nagyobb csapatok. Igaz ehhez hozzá jön, hogy ott nem igazán van akkora választék, így sokkal inkább egyben is van a csapat. Észak-Korea-nél azért szerintem jobbak lettünk volna. Az a baj nálunk, hogy sok az ígéret, túl nagy a repertoár, bőség zavarában küszködünk és nagyon rosszul kezeljük. Ha lenne össz-vissz 30 név aki szóba jöhetne a keretben, lehet előrébb lennénk.ziipp írta:A mostani VB-n Demokratikus Korea, Szlovénia és szlovákia is jobb eredményt ért el mint mi, rosszabb helyzetből indulva. Ez azért van, mert idehaza rosszul működik a rendszer. Az tehetségeink most is megvannak, csak nem tudnak kiteljesedni, mert nincs hol. Régebben játszottam ifi válogatott játékosokkal, és aláztak rendesen, nekem elhihetitek.
Első lépésként én elapasztanám az MLSZ köröli projektek pénzforrását. Ez lekoptatná a piócákat, és csak azok maradnának, akiknek szenvedélye a futball. Szenvedély = motiváció -> haladás. A mostani magyar foci egyszerűen túl van finanszírozva. Összevetve más sportágakkal, amiben sikeres Magyarország, ahol meleg víz gondok vannak, a sportolók maguk fizetik az utazás költségeit és hasonlók - kontrasztos a különbség. Nincs értelme külföldi edzőjellegű embereket idehozni, mert rohadt sok pénzbe kerülnek és semmivel nem tudnak többet felmutatni, mint a sokkal olcsóbb magyar társaik. Nem is kötődnek a válogatotthoz.
A financiális dolgokban pedig részben egyet értek veled. Szerintem Csányi és Orbán Viktor nem nagyon fognak lenyúlni az MLSZ-től. Minek? Csányinak van pénze, Orbán meg szerintem elég sokat megtenne egy jó válogatottért. (remélem ezzel nem indítok el vitatémát). Kisteleki és a rühes bandája szétloptak mindent. Ezután csak jobb lehet remélem.
Szerk.: Félreértés elkerülése érdekében: Egyértelmű persze, hogy nem Orbán aki dönt meg semmi ilyesmi, csak köztudott, hogy jóban van az említett két emberke, és biztosan sok mindenben fog tanácsot adni a miniszterelnök is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fernando 2010.07.17. 15:06:18-kor.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
A mostani VB-n Demokratikus Korea, Szlovénia és szlovákia is jobb eredményt ért el mint mi, rosszabb helyzetből indulva. Ez azért van, mert idehaza rosszul működik a rendszer. Az tehetségeink most is megvannak, csak nem tudnak kiteljesedni, mert nincs hol. Régebben játszottam ifi válogatott játékosokkal, és aláztak rendesen, nekem elhihetitek. 

- Fernando
- Llegenda del Barça
sjd, igazad van nem soroltam föl mindenkit. Koman tényleg jó lehet jövőre. De úgy tudom vele is az a baj, mint a többiekkel. Visszament a Samp-hoz (ha nem így van javítsatok) és csak kopik majd alatta a cserepad. Fehér Csaba sose volt szerintem akkora nagy játékos, 1-1 jó szezonja volt. Nálam ott tart most mint egy Bodor. Szélesi már inkább, mint Fehér.
Szalai: nálam attól függne az ő válogatottsága, hogy mennyire lesz jó jövőre a Mainzban. Azért valljuk be, nem egy izmos csapat. Ha fix kezdő lesz és lődösi a gólokat, ott lehet ő is.
Filkor... Hát igen. Lehet, úgy gondolta, majd 1-1,5 éven belül a felnőtteknél lesz. Kitudja milyen jövőt szánnak neki az AC-nél. Remélem nem akkorát, mint a városi riválisnál. Jobban elnéztem volna egy Lecce-ben.
Ha már Serie A, kíváncsi leszel a Bresciás srácokra is. Ki mennyire tud hozzátenni a játékhoz, és ki mennyit játszik.
Úgy gondolom a következő év vízválasztó lesz a válogatottnál. Nem vagyok tisztában vele mennyire áll jól a szénája Koeman-nak, ha nem akkor viszlát, ha igen akkor sincs baj. Eddig nem volt katasztrófa.
Szalai: nálam attól függne az ő válogatottsága, hogy mennyire lesz jó jövőre a Mainzban. Azért valljuk be, nem egy izmos csapat. Ha fix kezdő lesz és lődösi a gólokat, ott lehet ő is.
Filkor... Hát igen. Lehet, úgy gondolta, majd 1-1,5 éven belül a felnőtteknél lesz. Kitudja milyen jövőt szánnak neki az AC-nél. Remélem nem akkorát, mint a városi riválisnál. Jobban elnéztem volna egy Lecce-ben.
Ha már Serie A, kíváncsi leszel a Bresciás srácokra is. Ki mennyire tud hozzátenni a játékhoz, és ki mennyit játszik.
Úgy gondolom a következő év vízválasztó lesz a válogatottnál. Nem vagyok tisztában vele mennyire áll jól a szénája Koeman-nak, ha nem akkor viszlát, ha igen akkor sincs baj. Eddig nem volt katasztrófa.
Olaszországról lévén szó, még az sem elképzelhetetlen, hogy valami pénzügyi okoskodásról (mondjuk túlszámlázásról) van szó. 3 ifi, jópénzér'. Bár az Intertől távol áll az ilyen.LG írta:Pl. most halottam, h Filkor a Milan tartalékcsapatába igazolt, de minek?![]()

(Nehogy valaki komolyan vegye, de magas labda volt...

on
Fernando és Piquenbauaer leirták nagyjából, h ami fiataljainkkal mi a baj. Pl. most halottam, h Filkor a Milan tartalékcsapatába igazolt, de minek?
Hiába a sok tehetség, vagy a nagyobb csapatok padját koptatják, vagy külföldi alacsonyabb ligákban játszanak. Így el fognak kallódni. Ennél még az is jobb lenne, ha egy NBI-s csapatban tolnák, de legalább ott húzóemberek lennének.

[quote="Fernando"][/quote]
Koman? Szalai? Valamint Fehér Csaba is eléggé el lett felejtve az utóbbi időben
(egyébként egyetértek)
Koman? Szalai? Valamint Fehér Csaba is eléggé el lett felejtve az utóbbi időben
(egyébként egyetértek)
- Piquenbauer
- Jugador d'estrella
A legnagyobb probléma az, hogy az NB1-ben nem adnak lehetőséget a fiatal játékosok számára. Kérdezem én, hogy mennyivel jobb az, hogy minden féle jött ment afrikai játékosok és légiósok játszanak a csapatokban (tisztelet a kivételeknek)?d írta:Az a különbség, hogy a német válogatott fiataljai a bundesligában erősödnek, a mi fiatal tehetségeink pedig a magyar bajnokságban vegetálnak. Szép dolog volt az U20-as csapat eredménye, de ez így önmagában nem elég. Kellene egy erősebb magyar bajnokság, amiben a fiatal tehetségek erősödhetnek. Sokkal kevesebb középszerű idegenlégióssal, akik csak a magyarok elől veszik el a lehetőséget, miközben semmi pluszt nem hoznak. Csak meg kell nézni a Győr EL meccsét például. A névsor hallatán el se hinné az ember, hogy magyar csapatról van szó, tele van középszintű légióssal. A padon ott is csücsült egy U20-as VB érmes srác...
Ezért tart itt az NB1 is, ahol tart. Nem hiszem el, hogy egy fiatal játékos ne tudna akkorát játszani, mint egy túl kóros légiós, vagy aki még életében labdát sem látott. Az Nb1-ben példát kéne venni arról, hogy külföldön bemerik az edzők a csapatukba építeni a fiatalokat. Szerintem külföldön majdnem minden felnőtt csapatban van 2-3 saját nevelésű fiatal játékos.
A másik nagy halálom az NB1-ben, hogy például egy eldőlt meccsen (3-0-ra vezet az ellenfél), a vezetőedző behozza a fiatal tehetséges játékost 3 percre, hogy szokja a légkört. Abban a három percben mit fog szokni a légkörön, és mit tud bizonyítani?
Észre kellene már venni, hogy nem kellenek ide a légiósok, inkább a fiatalak játszanak. Ők legalább nem csak vegetálnának a pénzükért, hanem megpróbálnának focizni is, élvezni a játékot és hajtani. Nem mellesleg pedig büszkén viselnék magukon a csapatuk mezét.