Guardiola egy nagyon makacs ember. Ha egy játékos nem kell neki,akkor nagyon nehezen változtat az álláspontján. Nem kellett neki se Touré,se Eto'o lehetett az egyik a világ legjobb 5 befejező csatárából az egyik,a másik pedig a világ 5 legjobb vkp-ból az egyik,továbbá Csiga sem húzta sokáig annak ellenére,hogy 10 milliót bukott rajta a klub. Tehát ha így folytatódik,akkor V Sánchez,Cáceres és Hleb ideje is lassan lejár.Mindhárom játékos akkor járna a legjobban,ha el tudnának igazolni,valamint a klub is így profitálna belőle,mert minek ide 3 olyan ember,aki soha nem fogja magára ölteni már a Barca mezét (ameddig Pep az edző,addig biztos nem).
Tehát Hleb esetében Mascherano ügye pont kapóra jött mindkét félnek.
Mascherano lehet nem olyan jó,mint Touré volt,de ha ide jön,akkor tisztában kell legyen azzal,hogy Busquets előtte lesz,legjobb esetben is csak mellette.
Én jó igazolásnak tartom,nem hiszem,hogy akkora favágóról lenne szó,egy argentin válogatott csapatkapitány esetében. Az biztos,hogy nem egy labdaművész (ergo Xavi helyére biztos nem fog kerülni,ha a játékmester pihen),de olyan tulajdonságokkal rendelkezik,mint ebből a keretből más nem. Busquets egy csontkollekció hozzá képest(tehát testalkatilag nem tipikus vkp.) ,Keita pedig legalább egy szinttel alatta helyezkedik el,ha védekezésről van szó. Én inkább látnám az argentint a csapatban,mint Keitát. Márpedig az biztos,hogy valaki kevesebb lehetőséghez fog jutni a cserék közül,ha Masche érkezik és az is biztos,hogy ez nem Dos Santos lesz vagy Thiago. Ennek inkább örülni kellene.
V.Sánchez esetében én szinte bármelyik első osztályú csapat ajánlatára rábólintanék,minthogy a másodosztályban tengődjek egy évig-mert ha nem megy el ,akkor ez a sors vár rá.
Cáceres esetében pedig én jobbnak látnám,ha maradna az első csapattal,de ha véletlenül nem tudnánk eladni,valószínűleg ő si a 2. ligában köthetne ki. Nem kis erősítés lenne a tartalékoknak
Tehát én remélem,hogy Masche érkezik és a fentebb említett "renitens trio" tagjai távoznak.