egy kicsit hosszú lesz...
Kedden vettünk egy Routert
TESCO-ban. Na már itt el volt cse.szve az egész! (ezzel már a kérdések topicban is foglalkoztunk tegnap) Elkezdtem feltelepíteni. Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, de egyszerűen nem akart felcsatlakozni a netre. Még azt a nyamvadt tűzfalat is lekapcsolta, de úgy sem. A jelet azt fogta, de egyszerűen semmi. Aztán feljöttem ide a fórumra, megkérdeztem mi lehet a baj, és "torrentkiller" segített is, csak sajnos az ő szavait sem hallgatta meg a router. Ezért ma délután elvittem egy számítástechnikai boltba, hogy kezdjenek vele valamit. Rámnéz a csóka és azt mondja: Ezzel én nem tudok mit csinálni. Vidd vissza, még kicserélik.
Na az igen

. Ajkor ő biztos ért a munkájához. Nem tudtam mást csinálni, így visszavittem a csodás üzletbe. Elmondom mi a gondom, néz rám a csaj "
ehhez műszaki munkatárs kell". Hát a műszaki munkatárs egy bő 10 perc múlva meg is jelent. Neki is elmondom, hogy mi a szitu, és közli velem, hogy kellett volna kapnunk egy ilyen adapter szerűséget, amit be kell dugni a laptopba, és akkor majd az fogja a jelet. Kiderült, hogy az a cukiság 3500 HUF, és amikor eladták nekem a routert a műszaki osztályon, kellett volna mondani, hogy e nélkül nem működik, de ők ezt nem tették meg. Mondom nekem erre akkor nincs szükségem. Vegyék vissza ezt a szutykot, és adják vissza a pénzemet. Ők ezt nem tehetik, csak akkor, ha műszaki hibás az áru. Hát mondom akkor ez milyen, ha nem műszaki hibás? Ők akkor sem vehetik vissza. Megy a szópárbaj ott a műszaki munkatárssal, aztán látom, hogy a csaj el kezd telefonálni. Kis idő múlva megjelenik egy igazgatónak kinéző csóka, és szó nélkül visszaveszi a cuccot, és visszaadja pénzt.
Amint azt fél füllel hallottam, arról beszélt a csaj, hogy az egyik kolléga nem adott megfelelő tájékoztatást, amikor eladott egy terméket, és ezért be is perelhetik az áruházat. Egyből ott termett az öltönyös fazon... ennyit erről.
A másik meg az, hogy egy olyan cuccot akartak rámsózni 3500-ért, ami tudja fogni a Wi-fi jeleit. Mondom a hapsinak, hogy de az én laptopom tudja fogni, mert már nem egyszer használtam a gépem olyan helyeken, ahol volt Wi-fi és nem kellett hozzá semmi. Meg különben is pl egy koleszban kiosztanának 200-300 wi-fi fogó cuccot. ezt ne mondja már nekem. És ezen ment a vita, hogy az kell!
pfffff csicska Tesco! eddig is meg volt róla a véleményem, na de ez után...