Nyert a csapat 8 kupát, Guardiola két év alatt a világ egyik legsikresebb edzője lett. Viszont átesett a ló túl oldalára. Kezdünk olyanná válni, mint a sokak által (megjegyzem, teljes joggal) utált Madrid. Az utálatot persze, csak az átigazolási politákája értem. Évekig mondogattuk, hogy a mekkora játékos temető van odaát stb, ehhez képest? Oda jutottunk.
csababarca írta a Rijkaard topikba, hogy a hollandussal együtt eltünt a "mes que un club" szlogen is, mert szvsz nem a mezszponzor és hasonló dolgok miatt vagyunk mi több, mint egy klub, hanem mert, mindig tudatosan, megfontoltan, és az adott esetben legjobbnak tűnően döntünk. Ehhez képest, az elmult két évben, igazolások terén óriási káosz uralkodik. A tavalyi évben már nem csak ott, hanem a pályán is lehetett látni egy kiskirályságot kialakulóban látni. Ékes példa Touré mellőzése, mert igen, idény elején nem épp a legjobb olt, nem vitatom, de később, hogyan bizonyíthatott volna, ha katalán társa mellett mindössze, 5-10 perceket kapott?
Ezt a teljes káoszt én nem varrnám a vezetőség nyakába, úgy látom ez teljesen Guardiola sara.
Ja, és csababarca hsz-ének másik felében leírta, hogy ez a klub így már nem szerethető annyira, és nem több mint egy klub. Hát, mit ne mondjak, van benne valami sajnos.
Rossz látni, hogy Ibra tényleg csak azért kellett nekünk, hogy a kameruni csatárunk eltünjön a képből. Ez is csodálatos húzzás volt a klub részéről.
Rendben Eto'o egy bajkeverő figura volt, de a gólokat futószalagon szállította, mégse sikerült meggyőznie Pepet arról, hogy neki igenis helye van a Barcába... Tudtommal az edző azért van, hogy orvosolja a problémát, orvoslás ként kaptunk egy Ibrát aki végül a nyomába se ért a kameruninak, ráadásul ő legalább kétszer akkora patkány emberileg. Még ha nálunk állítólagos kezesbárány is lett.
Persze kétoldalú minden, mert nem mellesleg, ezzel a makacs fejével is elért elég sok mindent Pep. Vagyis mindent. De egyáltalán nem szerethető mint ember, ezzel nem is lenne baj, ha klub is nem tüntetné fel magát egyre unszimpatikusabbnak a nagyközönség előtt. Bár ezek ugye, teljesen lényegtelen dolgok már a mai világban... erkölcs, stb? Hoppá picit elkalandoztam.
Közel sem írtam le mindent amit akartam, de úgy érzem ígyis adtam elég okot a sárdobálásra, most fürödtem ugy, hogy jöhet nyugodtan.