Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
neobarca
Director del Fútbol

2010.11.19. 14:04:48

Azért figyeltétek a válogatott meccsen, hogy levadászta C. Ronit? Beszartam a röhögéstől... Kő kemény erőfitoktatás volt. Az a barom Ronaldo 1percen belül vissza is adta. Igazi hülye! És ő kapta a sárgát.... Mellesleg meg is sérült. Kár, hogy nem attól, amikor ő csúszott oda Businak... Az lett volna még a vicces! Bosszút áll és lesérül! :lol: :lol: :lol:
messideco
Presidente del Barça

2010.11.03. 16:49:04

Látszik rajta, hogy Pepet egyfajta keresztapaként tiszteli (lehet, hogy az is :D). Ha valaki felnéz rá, akkor az ő... :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
miihii
KHAL

2010.11.03. 13:09:36

Messa írta:Tetszett, ahogy 'megvédte' Pepet. Olyan lazán, flegmán arréblökte a tarfejűt, az meg köpninyelni nemtudott. :D
Vagány volt,ahogy eltakarította a habzó szájú norvég viccmestert 8)
Más kérdés,h sztem nem kellett volna beleavatkoznia a dologba,pláne nem ilyen formában.Ő egy játékos,nem ez a dolga,mégha az edzőjét is védi.Csodálnám,ha nem kapott volna érte fejmosást Peptől.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.11.03. 13:04:16

Tetszett, ahogy 'megvédte' Pepet. Olyan lazán, flegmán arréblökte a tarfejűt, az meg köpninyelni nemtudott. :D
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.22. 00:08:21

kennyke04 írta:kicsit böte vok a külföldi sportoldalak terén, ezeket a statokat hol szedi szépen össze? (passz, futás, kivel passzol mennyit stb.) játékperc, szabálytalanságokat, lapok stb. meglelem, de a részletest már nem :oops:
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... ch=2002856

Itt kattints a "stats"-ra, majd utána böngészgess kedvedre.
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.10.21. 23:13:51

Mikaos írta:Nézegettem a statisztikai adatokat.
Busquets a legtöbbet passzolta tegnap (is). 90-ből 80 passz pontos volt.
Emellett Dani Alves után a második legtöbbet futó játékos volt nálunk.
A legtöbb passzváltás is vele történt, egész pontosan Messi-vel 30-szor játszották meg egymást.

És tényleg élményszámba mennek a cselei :)
kicsit böte vok a külföldi sportoldalak terén, ezeket a statokat hol szedi szépen össze? (passz, futás, kivel passzol mennyit stb.) játékperc, szabálytalanságokat, lapok stb. meglelem, de a részletest már nem :oops:
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.21. 22:59:06

Nézegettem a statisztikai adatokat.
Busquets a legtöbbet passzolta tegnap (is). 90-ből 80 passz pontos volt.
Emellett Dani Alves után a második legtöbbet futó játékos volt nálunk.
A legtöbb passzváltás is vele történt, egész pontosan Messi-vel 30-szor játszották meg egymást.

És tényleg élményszámba mennek a cselei :)
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.10.20. 22:59:37

Ezek a kötők, esernyők és egyérintőzésekkel nem tok betelni :)
Piquének is odatette a nagy zsugát, majd Messinek is, csak kár hogy nem állítás nélkül küldte rá... Egész jól meg voltak középen Masch-al Lassan mennem kell Javier barátunk topicjába is, kicsit megdícsérni, de még 1meccset várok :P :lol:
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.09.26. 14:08:27

Én most is úgy gondolom hogy 1-2-3 év múlva ott lesz az aranylabda dobogóján. Nagyon tehetséges és szerintem lassan ő is olyan lesz a Barca középpályájának mint Ini és Xavi, kihagyhatatlan.
Így tovább Busi!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.09.26. 14:00:43

Tanári volt megint. A helyezkedése, az eleganciája, a könnyedsége fantasztikus. minden porcikájával uralja a zsugát, és nagy százalékban választja a legjobb megoldásokat. A gólja is nagyon szép volt, megérdemelte. Hatalmas iramban fejlődik, tényleg meccsről meccsre jobb. Nagyon nagy playa lesz-ha már most nem az. Csak így tovább Busi!
Rivaldo-A Legnagyobb.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.09.26. 11:33:13

Nagyon higgadtan fejezte be a meccset lövésével, először azt hittem, hogy fölémegy, aztán emelésre gondoltam, de csak a visszajátszásból láttam, hogy bizony bebombázta a labdát. Összteljesítménye megfelelő volt, külön nem szoktam figyelni a játékát, hanem globálisan az egész csapatot figyelem mindig. Remélem a kazányi hidegben is megállja a helyét.
Kép
Kép
Kép
senkialfonz40
Capitá del Barça

2010.09.26. 11:16:58

Andris írta:....
Nálam az összes betűd megállja a helyét, Busi tanári volt minden tekintetben, már nem esek kétségbe régóta, ha Ő kezd, óriási lépésekkel halad előre a fejlődés terén.
Én sajnáltam Tourét, de lássuk be, Busi komoly formát fut egy ideje, nem nagyon emlékszem gyenge meccsére mostanában, a középpályán pedig, azok a "szo..tások" élményszámba mennek. :D
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
Andris
Adminisztrátor

2010.09.26. 01:59:02

Sanama, nézd meg ezt a meccset mégegyszer, ha teheted. Busquets iszonyúan jó volt. Hülyére butított mindenkit a cseleivel, 100%os keresztlabdái voltak, minden passza jóhelyre ment, talán még 1-2 ziccer is az ő passzából ment, jókora és fontos gólt lőtt a végén, emellett pedig a már megszokott irtóhatékony labdaszerzést is hozta.

Az már az én dolgom, hogy Touré legjobb meccseinek fölé helyezem-e a mai produkcióját, ahogy mondod.

Az viszont egyszerűen tény, h a srác azóta is sokat fejlődött, és hogy pillanatnyilag egy ugyanolyan jó, de kiegyensúlyozottabb formát mutat, mint az elefánt srác tette.

S bár én kezdtem, az összehasonlítás valóban felesleges, én csak azért tettem hogy még hatásosabban tudjam dícsérni Sergit a mai produkció miatt.
Touré nem volt hajlandó elfogadni, hogy nem lesz kezdő csak az esetek felében mondjuk, ezért elment. Ő nagyon jó volt, mi nagyon sajnáljuk. Most Sergi nagyon jó, és tegyük össze szépen a két kezünket, hogy az égvilágon semmi hiányérzetünk nem lehet Touré távozása ellenére.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.09.26. 01:40:42

Ezt már inkább ide:

Mikaos írta:Meglehet, hogy még kevés a kockáztatás, de ebben is egyre jobb lesz. Illetve vannak, akik jobban csinálják ezt nála, meg szinte bárkinél a világon (Xavi és Iniesta).
Ezt nem igazán tudom jól értelmezni. Ha a kis területen való tisztára játszásra apró cselekkel és a rövid pontos passzokra gondolsz, akkor ez bizony így van, de ez effektív még nem jelent nagy plusszot az előre játékban, vagyis az aztán következő kevés kockáztatással lehetne igazán kiaknázni a képességeit, szerintem egészen jó hatásfokon. Xaviék pedig magunk közt szólva ebben jócskán jobbak, tehát a hihetetlen következő döntésekkel, passzokkal teljesednek ki.

Szívesen megnéznék egy összehasonlítást arról, hogy Busquets ill. Touré hányszor értek labdába átlagban a meccseken.
Én mondjuk teljesen biztos vagyok benne, hogy Busquets magasan nyerné ezt, csak szeretném, ha ti is elhinnétek ezt :)
Mert még jobban megmutatná, hogy mi is az a megfelelő előre játék. (Vagyis ez egyenlő azzal, hogy ki mozog többet a labdakihozatalnál, ki kér labdát többször - amit írtam előbb).
Ez rendben - bár a megfakult és ezzel együtt megszépült Touréról őrzött emlékképeim azt mondatják velem, nem nagy a különbség a tisztán helyezkedések és a labdakérések száma között - s valóban nagyon fontos mozzanat, sőt kulcsfontosságú elem a támadásépítésünkben, viszont ez csak az érme egyik oldala, itt nem kell szükségszerűen befejeződnie/kimerülnie a védekező középpályásunk feladatának (főleg nem az előre játékot tekintve), vagyis nem mindig ez a legjobb és a leginkább vállalható opció - szerintem.

Nálunk a vkp egy kapocs a védősor és az irányító középpálya között. A játékunk miatt az a helyzet alakul ki, hogy összenyomódik a pálya, kevésbé lehet rétegekre bontani a pályát. De az egyik ilyen kimozduló pont az alakzatból, az a vkp - akinek ezért az a feladata, hogy minél többet mozogjon a labdakihozatalnál, s azt lehetőleg minél gyorsabban adja tovább. Ez az a két dolog, ami Tourénak nem ment olyan jól, annak ellenére, hogy szerintem is jobb vkp - a kora és tapasztalata miatt. Ugyanakkor a legjobb vkp a Barca számára a még mindig hihetetlenül fiatal Busquets. (Bármelyik másik csapatba Touré-t választanám...)
Ezzel egyetértek, ez aligha volt kérdés, legalábbis számomra semmiképp. Ugyanakkor azt nem gondolom, hogy Sergi klasszisokkal jobban végezné ezen feladatát, mint anno Touré, de tény, hogy a játékából ez mindenképp kirívóan jó elem, ez mindannyiszor visszaköszön a képernyőről. Azzal is egyetértek, hogy a jövőben neki kell betöltenie ezt a posztot, mert láthatóan ő az ideális a feladatra - legalábbis miért kellene mást kipróbálni, Mascherano meg nem az a karakter, nem azért kellett Pepnek sem. Ettől függetlenül még mindig azt mondom: nagyobb kockázatvállalás kellene részéről. Sokszor az az érzésem, hogy remek kapocs, vagy legyen a metaforámhoz inkább kapcsoló, aki kissé túl korán és indokolatlanul kapcsol. Erre számtalan példa van. Leginkább arra gondolok, hogy amikor megnyílik előtte egy teljesen szabad sáv, főleg olyan csapatok ellen, akik a védekezésre koncentrálnak, akkor elhamarkodott azonnal továbbpasszolni. Ezzel Xaviék feladatát is nehezíti, akik hátukban több ellenféllel, jóval messzebb a kaputól iramodhatnak meg a továbbjátszott labdával. Az megint más, hogy intenzív presszió esetén valóban ez a legfontosabb feladata. De mégis, jobban kivehetné a részét az előre játékból, a támadásokból, ezáltal levehetné a teher egy részét Xaviékról, és ha nem is gyorsabb, de nem is lassabb, ugyanakkor több kombinációs lehetőséget és létszámfölényes szituációt magában tartogató támadást vezethetne a Blaugrana - bekkelő csapatok ellen szinte kockázat nélkül.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
gergo9
Director del Fútbol

2010.09.26. 00:57:22

Mivel páran tajtékozva követelik hogy a régi anyázók is mondjanak véleményt mondok is annak ellenére hogy én már a vébén megtettem mármint hogy érettebb, kiforottabb lett a játéka annak ellenére hogy volt mellette egy plussz ember Alonso személyében.
Ezeket a dolgokat láttuk már tavaly is hogy ez különleges foci neki is a vérében van.
De nem is ezért reklamáltunk.
Nekem még látnom kell hogy teljesít mondjuk egy olyan droidcsapat ellen mint mondjuk az Inter vagy az angol-orosz futónéger alakulat, vagy éppen a MU ellen.
Mikor komoly presszing alatt van, mikor a fizikum is durván előtérbe kerül, mikor a csapatvédekzés nem ilyen szinten veszi le róla a terhet.
Ha ehhez hasonló színvonalat hozz majd ott is akkor asszem 10 évre megoldott a vkp poszt is.
És akkor majd kiderül hogy végülis Pep ezen döntése is egészen kiváló volt, nagyon remélem hogy így lesz.
Capon
Llegenda del Barça

2010.09.26. 00:50:35

Nagyon szépen fejlődik a gyerek és remélem még rengeteg dolgot összeszed az évek alatt Xavi, Ini, Puyoltól és a többiektől, hogy komplettebb játékos legyen. Idővel meglesz a rutin is a játékában amivel pár év múlva nagyon nagy magabiztosságot adhat a középpályánknak.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Mikaos
Director del Fútbol

2010.09.26. 00:39:41

Busquets hosszú idők óta az első tehetséges vkp, akinek játéka TÉNYLEG illik a Barcába.
Volt itt pár jó vkp (Tourét is beleértve), de nem tudták azt a pluszt hozzátenni, ami ehhez a különleges csapathoz kell. Mindig hiányérzetem volt az előre játékban - ami nálunk kulcskérdés (sokkal inkább, mint bármelyik másik csapatban).
Már elmúlt a hiányérzetem :)

Szóval felesleges ilyenekkel jönni, hogy ki a jobb, meg hogy ki tett le többet az asztalra... azt kell nézni, hogy ki illik bele jobban a Barcába.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.09.26. 00:31:51

kennyke04 írta:
Sanama írta:Tény,hogy jól játszott,de nem értem mire ez a "hízik a májam mert én megmondtam" kijelentés.
Tourétól még mindig egy szakadéknyira van .(bár már kisebb,mint tavasszal volt.)
Közel se a Yaya vs Sergio csatáról beszélek, annál inkább arról akik a Busi képességeit vonták igencsak kétségbe. Fel se hoztam Touré bácsit, én ellene voltam, hogy menjen, de aki fikázták Sergio-t azok vannak csendbe...
Én régen is mondtam, és tudtam, hogy ő valamit el fog érni. Egyszerűen láttam, de azért túlzásokba nem kell esni. Egyenlőre még nem tett le annyit, mint Touré, és igencsak voltam rossz meccsei is, ami után a kritika is jogos volt (némelyik). Legnagyobb fegyvere Busquets-nek, hogy fiatal. :wink:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.09.26. 00:27:31

Nem értem, hogy miért kell azokkal jönni, hogy "tavaly okot adott rá" meg "Tourétól messze van". Egyrészt szerintem egyáltalán nem rosszabb, másrészt Touré már a múlt és éppen ideje lenne, hogy elfelejtsük a hozzá való hasonlítgatást...
Laci7
Barça B

2010.09.26. 00:25:03

Touré távozásával, viszont senki sem áll fejlődése útjába, és ha Pep az edző, akkor a határ a csillagos ég. Remek évei lesznek a Barcában. Ügyes a srác, nem csak egy favágó, hanem jól szervez, és technikás is. Pont a Barcába illik.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.09.26. 00:22:18

P.U.Y.O.L. írta:
Sanama írta: Én fikáztam és most is leírtam,hogy ma jól játszott.

Viszont azért nekem azt ne mond,hogy a tavalyi idény alatt nem adott okot arra,hogy szidni lehessen....
Inkább annak kéne örülni, hogy most stabilan hozza mindig amit kell! A VB kezdete óta nem volt gyenge meccse és szerintem a legkevésbé sem számít, hogy tavaly mit csinált...
És idén mivel szidtam?
ab1daL
Director del Fútbol

2010.09.26. 00:19:47

Azt nem értem, hogy lehet egy játékost a szeretett csapatában valakinek utálnia, nem kedvelnie, talán ez finomabb kijelentés?. Én is szerettem volna ha Touré marad, sőt én is őt raktam volna kezdőbe, akármennyire is szerettem, túlléptem a dolgon, elment, itt van Busi, nagyon jól játszik, nem látom az okát a folyamatos kétségbevonásoknak vele kapcsolatban.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.09.26. 00:18:47

Sanama írta: Én fikáztam és most is leírtam,hogy ma jól játszott.

Viszont azért nekem azt ne mond,hogy a tavalyi idény alatt nem adott okot arra,hogy szidni lehessen....
Inkább annak kéne örülni, hogy most stabilan hozza mindig amit kell! A VB kezdete óta nem volt gyenge meccse és szerintem a legkevésbé sem számít, hogy tavaly mit csinált...
szbalint88
Jugador del Barça

2010.09.26. 00:18:42

Sanama írta:Tény,hogy jól játszott,de nem értem mire ez a "hízik a májam mert én megmondtam" kijelentés.
Tourétól még mindig egy szakadéknyira van .(bár már kisebb,mint tavasszal volt.)
Toure sokkal komplettebb játékos, mint Busi, de ebbe a csapatba utóbbi az őszi formáját tekintve jobban illik. Ez pedig hatalmas szó.
Ma egy hihetetlenül jó meccset játszott, és nem a gólja miatt, de a fenti kijelentésemet nem erre a meccsre alapozom.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.09.26. 00:16:48

kennyke04 írta:
Közel se a Yaya vs Sergio csatáról beszélek, annál inkább arról akik a Busi képességeit vonták igencsak kétségbe. Fel se hoztam Touré bácsit, én ellene voltam, hogy menjen, de aki fikázták Sergio-t azok vannak csendbe...
Én fikáztam és most is leírtam,hogy ma jól játszott.

Válasz küldése