Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Vagány volt,ahogy eltakarította a habzó szájú norvég viccmestertMessa írta:Tetszett, ahogy 'megvédte' Pepet. Olyan lazán, flegmán arréblökte a tarfejűt, az meg köpninyelni nemtudott.
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... ch=2002856kennyke04 írta:kicsit böte vok a külföldi sportoldalak terén, ezeket a statokat hol szedi szépen össze? (passz, futás, kivel passzol mennyit stb.) játékperc, szabálytalanságokat, lapok stb. meglelem, de a részletest már nem
kicsit böte vok a külföldi sportoldalak terén, ezeket a statokat hol szedi szépen össze? (passz, futás, kivel passzol mennyit stb.) játékperc, szabálytalanságokat, lapok stb. meglelem, de a részletest már nemMikaos írta:Nézegettem a statisztikai adatokat.
Busquets a legtöbbet passzolta tegnap (is). 90-ből 80 passz pontos volt.
Emellett Dani Alves után a második legtöbbet futó játékos volt nálunk.
A legtöbb passzváltás is vele történt, egész pontosan Messi-vel 30-szor játszották meg egymást.
És tényleg élményszámba mennek a cselei
Nálam az összes betűd megállja a helyét, Busi tanári volt minden tekintetben, már nem esek kétségbe régóta, ha Ő kezd, óriási lépésekkel halad előre a fejlődés terén.Andris írta:....
Ezt nem igazán tudom jól értelmezni. Ha a kis területen való tisztára játszásra apró cselekkel és a rövid pontos passzokra gondolsz, akkor ez bizony így van, de ez effektív még nem jelent nagy plusszot az előre játékban, vagyis az aztán következő kevés kockáztatással lehetne igazán kiaknázni a képességeit, szerintem egészen jó hatásfokon. Xaviék pedig magunk közt szólva ebben jócskán jobbak, tehát a hihetetlen következő döntésekkel, passzokkal teljesednek ki.Mikaos írta:Meglehet, hogy még kevés a kockáztatás, de ebben is egyre jobb lesz. Illetve vannak, akik jobban csinálják ezt nála, meg szinte bárkinél a világon (Xavi és Iniesta).
Ez rendben - bár a megfakult és ezzel együtt megszépült Touréról őrzött emlékképeim azt mondatják velem, nem nagy a különbség a tisztán helyezkedések és a labdakérések száma között - s valóban nagyon fontos mozzanat, sőt kulcsfontosságú elem a támadásépítésünkben, viszont ez csak az érme egyik oldala, itt nem kell szükségszerűen befejeződnie/kimerülnie a védekező középpályásunk feladatának (főleg nem az előre játékot tekintve), vagyis nem mindig ez a legjobb és a leginkább vállalható opció - szerintem.Szívesen megnéznék egy összehasonlítást arról, hogy Busquets ill. Touré hányszor értek labdába átlagban a meccseken.
Én mondjuk teljesen biztos vagyok benne, hogy Busquets magasan nyerné ezt, csak szeretném, ha ti is elhinnétek ezt
Mert még jobban megmutatná, hogy mi is az a megfelelő előre játék. (Vagyis ez egyenlő azzal, hogy ki mozog többet a labdakihozatalnál, ki kér labdát többször - amit írtam előbb).
Ezzel egyetértek, ez aligha volt kérdés, legalábbis számomra semmiképp. Ugyanakkor azt nem gondolom, hogy Sergi klasszisokkal jobban végezné ezen feladatát, mint anno Touré, de tény, hogy a játékából ez mindenképp kirívóan jó elem, ez mindannyiszor visszaköszön a képernyőről. Azzal is egyetértek, hogy a jövőben neki kell betöltenie ezt a posztot, mert láthatóan ő az ideális a feladatra - legalábbis miért kellene mást kipróbálni, Mascherano meg nem az a karakter, nem azért kellett Pepnek sem. Ettől függetlenül még mindig azt mondom: nagyobb kockázatvállalás kellene részéről. Sokszor az az érzésem, hogy remek kapocs, vagy legyen a metaforámhoz inkább kapcsoló, aki kissé túl korán és indokolatlanul kapcsol. Erre számtalan példa van. Leginkább arra gondolok, hogy amikor megnyílik előtte egy teljesen szabad sáv, főleg olyan csapatok ellen, akik a védekezésre koncentrálnak, akkor elhamarkodott azonnal továbbpasszolni. Ezzel Xaviék feladatát is nehezíti, akik hátukban több ellenféllel, jóval messzebb a kaputól iramodhatnak meg a továbbjátszott labdával. Az megint más, hogy intenzív presszió esetén valóban ez a legfontosabb feladata. De mégis, jobban kivehetné a részét az előre játékból, a támadásokból, ezáltal levehetné a teher egy részét Xaviékról, és ha nem is gyorsabb, de nem is lassabb, ugyanakkor több kombinációs lehetőséget és létszámfölényes szituációt magában tartogató támadást vezethetne a Blaugrana - bekkelő csapatok ellen szinte kockázat nélkül.Nálunk a vkp egy kapocs a védősor és az irányító középpálya között. A játékunk miatt az a helyzet alakul ki, hogy összenyomódik a pálya, kevésbé lehet rétegekre bontani a pályát. De az egyik ilyen kimozduló pont az alakzatból, az a vkp - akinek ezért az a feladata, hogy minél többet mozogjon a labdakihozatalnál, s azt lehetőleg minél gyorsabban adja tovább. Ez az a két dolog, ami Tourénak nem ment olyan jól, annak ellenére, hogy szerintem is jobb vkp - a kora és tapasztalata miatt. Ugyanakkor a legjobb vkp a Barca számára a még mindig hihetetlenül fiatal Busquets. (Bármelyik másik csapatba Touré-t választanám...)
Én régen is mondtam, és tudtam, hogy ő valamit el fog érni. Egyszerűen láttam, de azért túlzásokba nem kell esni. Egyenlőre még nem tett le annyit, mint Touré, és igencsak voltam rossz meccsei is, ami után a kritika is jogos volt (némelyik). Legnagyobb fegyvere Busquets-nek, hogy fiatal.kennyke04 írta:Közel se a Yaya vs Sergio csatáról beszélek, annál inkább arról akik a Busi képességeit vonták igencsak kétségbe. Fel se hoztam Touré bácsit, én ellene voltam, hogy menjen, de aki fikázták Sergio-t azok vannak csendbe...Sanama írta:Tény,hogy jól játszott,de nem értem mire ez a "hízik a májam mert én megmondtam" kijelentés.
Tourétól még mindig egy szakadéknyira van .(bár már kisebb,mint tavasszal volt.)
És idén mivel szidtam?P.U.Y.O.L. írta:Inkább annak kéne örülni, hogy most stabilan hozza mindig amit kell! A VB kezdete óta nem volt gyenge meccse és szerintem a legkevésbé sem számít, hogy tavaly mit csinált...Sanama írta: Én fikáztam és most is leírtam,hogy ma jól játszott.
Viszont azért nekem azt ne mond,hogy a tavalyi idény alatt nem adott okot arra,hogy szidni lehessen....
Inkább annak kéne örülni, hogy most stabilan hozza mindig amit kell! A VB kezdete óta nem volt gyenge meccse és szerintem a legkevésbé sem számít, hogy tavaly mit csinált...Sanama írta: Én fikáztam és most is leírtam,hogy ma jól játszott.
Viszont azért nekem azt ne mond,hogy a tavalyi idény alatt nem adott okot arra,hogy szidni lehessen....
Toure sokkal komplettebb játékos, mint Busi, de ebbe a csapatba utóbbi az őszi formáját tekintve jobban illik. Ez pedig hatalmas szó.Sanama írta:Tény,hogy jól játszott,de nem értem mire ez a "hízik a májam mert én megmondtam" kijelentés.
Tourétól még mindig egy szakadéknyira van .(bár már kisebb,mint tavasszal volt.)
Én fikáztam és most is leírtam,hogy ma jól játszott.kennyke04 írta:Közel se a Yaya vs Sergio csatáról beszélek, annál inkább arról akik a Busi képességeit vonták igencsak kétségbe. Fel se hoztam Touré bácsit, én ellene voltam, hogy menjen, de aki fikázták Sergio-t azok vannak csendbe...Sanama írta:Tény,hogy jól játszott,de nem értem mire ez a "hízik a májam mert én megmondtam" kijelentés.