Tocy írta:http://www.youtube.com/watch?v=YU-k-Ots3iY
Nem tudtam hova kéne tenni igazából. Azért linkeltem, mert lenne egy kérdésem: Aki már akkoriban is figyelte a focit...Cruyff nem Messi mostani posztján játszott? Sokszor mélyről indul középen, pont úgy mint Leo...ráadásul pont úgy lehetetlen megállítani mint Leot

Még a mozgásuk is hasonló...
Sosem láttam még Cruyffot játszani, sosem láttam még róla videót. Pontosabban nem ezekről a képességeiről, csak filmkockákat.
Tényleg van hasonlóság közte és Messi közt, már csak a labdavezetést illetően is. Mindketten szorosan maguk előtt terelgetik a labdát, ettől tudnak olyan hirtelen irányváltásokat csinálni a cseleknél. Nagyon jó ütemérzéke volt Johannak, de egy észrevételem van.
Mégpedig az, hogy a mai futballban sokkalta keményebb védők vannak, mint mondjuk a '70-es években. Nem azt mondom, hogy akkor nem voltak - elég csak Passarellára gondolni -, de kíváncsi lennék mire menne ma Cruyff. Biztos sokra, ez kétségtelen tény, hiszen a médiából és a klubszeretetéből nekem az jön le, hogy intelligens játékos volt, azaz a mai focihoz is tudna alkalmazkodni. Ezt sajnos sosem tudhatjuk meg, viszont a videó kis felüdülés volt számomra és látni a "Mestert". Ugyanis a videó nézése alatt ez a szó jutott eszembe róla. "Így játszik a Mester."