Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Charlie
Öreg Harcos

2011.01.04. 13:06:59

Másik fórumon láttam egy érdekes infót, hogy holnap lesz Guardiola 150. tétmeccse. 109 győzelem, 27 döntetlen és 13 vereség.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2011.01.04. 13:01:13

Lionel85: Valóban, odáig már nem olvastam vissza. KB egy hozzászólással felette álltam meg :)

Örülök, hogy más is így látja.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.04. 11:26:29

rhynn írta:Én látom rosszul, vagy másnak is feltűnt, hogy Pep egyre kevesebbet kockáztat az ifik előretolásával, pályára rakásával? Busquets és Pedro az első két évében azért jobban előtérbe volt rakva, pedig szerintem a mostaniak se sokkal gyengébbek. Egy Levante ellen szerintem meg lehetne próbálkozni pl. az ifi védőkkel...Nem Busquetset kéne belső védőnek hátravinni.
egyetértek, annyit hozzátennék, h sztem Sergi teljesítményét a khv poszton Fontás is hozta volna...
Abidal tény és való, h minél többet kell játszania középen egyre megbízhatóbb lesz, a BL-ben fontos szerep hárulhat rá, ha neadjisten Piqué vagy Puyol éppen eltiltott lesz vmelyik meccsen, így az ő szerepeltetését aláírom... (persze azért jobban szeretem a baloson látni ;) )
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.04. 11:21:51

rhynn írta:Én látom rosszul, vagy másnak is feltűnt, hogy Pep egyre kevesebbet kockáztat az ifik előretolásával, pályára rakásával? Busquets és Pedro az első két évében azért jobban előtérbe volt rakva, pedig szerintem a mostaniak se sokkal gyengébbek. Egy Levante ellen szerintem meg lehetne próbálkozni pl. az ifi védőkkel...Nem Busquetset kéne belső védőnek hátravinni.
Ha elolvasod a pont egy nappal írt hsz-emet nem sokkal lejjebb, abban is az első pontot, te is láthatod, hogy nem csak neked tűnt fel. :) Szerintem se kockáztat eleget Pep, és ahogy Drigo is írta, "túlfélte" a Levantét, ezért nem játszott sem Bartra, sem Fontás, csak akkor Thiago, amikor 1-0 volt és Maschét le kellett cserélni.
Kép
Kép
Kép
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2011.01.04. 11:06:59

Én látom rosszul, vagy másnak is feltűnt, hogy Pep egyre kevesebbet kockáztat az ifik előretolásával, pályára rakásával? Busquets és Pedro az első két évében azért jobban előtérbe volt rakva, pedig szerintem a mostaniak se sokkal gyengébbek. Egy Levante ellen szerintem meg lehetne próbálkozni pl. az ifi védőkkel...Nem Busquetset kéne belső védőnek hátravinni.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
kanty
Llegenda del Barça

2011.01.04. 11:05:24

Drigo írta:Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de azért néha Pep is túl lő a célon. Oké, hogy így kell tisztelni az ellenfelet, meg úgy, de néha azért túlzásokba esik. Így félt a Levantétől, úgy félt a Levantétől, akkor mégis minek adott Messinek plusz pihenőt? Ha meg már adott neki, akkor nem kell ilyeneket nyilatkozni. Mert tegyük a szívünkre a kezünket, ha mondjuk egy Madrid jött volna Messi időre visszaérkezett volna Barcelonába, hiába kapott az elmúlt években rendre plusz pihenőt.

Még mielőtt bárki félreértene, szeretem Pepet, de senki sem tökéletes. Számomra a túlzott álszerénység ugyan olyan irritáló tud lenni, mint az arrogancia.
Van benne valami. DE Ő mindig igy nyilatkozott, minden az ellenfelet szinezi egy kicsit, mindenkit dicsér. Ő is tisztában van vele, h egy Levante nem okozhat gondot, de valamit mondani kell a meccsek előtt, Ő pedig kicsit túl fényezi az ellenfelet. Én például az ilyen nyilatkozatokat már nem is olvasom el, úgyis tudom, h mi van benne.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Drigo
Eurobarca Staff

2011.01.04. 10:56:28

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de azért néha Pep is túl lő a célon. Oké, hogy így kell tisztelni az ellenfelet, meg úgy, de néha azért túlzásokba esik. Így félt a Levantétől, úgy félt a Levantétől, akkor mégis minek adott Messinek plusz pihenőt? Ha meg már adott neki, akkor nem kell ilyeneket nyilatkozni. Mert tegyük a szívünkre a kezünket, ha mondjuk egy Madrid jött volna Messi időre visszaérkezett volna Barcelonába, hiába kapott az elmúlt években rendre plusz pihenőt.

Még mielőtt bárki félreértene, szeretem Pepet, de senki sem tökéletes. Számomra a túlzott álszerénység ugyan olyan irritáló tud lenni, mint az arrogancia.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.04. 10:28:22

Nem jár virgács Pepnek, valószínűleg tényleg sérülés volt Mascheranónál, pontosabban láz. Remélem mihamarabb felépül Javier, mert lehet, hogy a kupameccsen is szükség lesz rá holnap.

Pepet megkövetem!
Kép
Kép
Kép
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.01.03. 13:33:38

Csak Masch-cseréhez szólnék hozzá:

Mascherano lecserélése véleményem szerint egyértelműen azért volt, hogy gyorsítsa a játékot Thiagóval, és megtalálja a réseket a Levante hármas szűrőjén, amely a védelem előtt tornyosult. Sikerült is, Thiago nagyon jól szállt be.
.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.03. 13:30:59

Charlie írta:Te simán meglépted volna igen. Ő nem kockáztatja egy olyan meccsen, amitől tartott, amelyen várható volt a gyengébb forma ( hosszú szünet volt, azok után gyengébbek vagyunk mindig) és nyomunkban a reál és egyre gyanúsabb, hogy egy ilyen meccsen mehet el a bajnokság, ha hibázunk. Touréval is nem egyszer eljátszotta, hogy ő kezdett középephátvédbe, ha sérülések és eltiltások miatt más nem volt bevethető. Busquets jó volt szerintem.

Mascherano cserével, gondolom az volt a cél, hogy megnézik, hogy vált-e a Levante, esetleg behoznak valakit és szükség van-e Maschra védekezésben. Ezért várt ki egy picit, persze erre lehet mondani, hogy 4perc elég volt, hogy felmérje? Nem kell belekötni a döntéseibe, "párszor" már ránkcáfolt. Thiago váltotta emlékeim szerint, aki ügyesen játszott.
C.
Az érthetetlen döntéseibe bele lehet kötni, ettől még ő a világ legjobb edzője. Viszont néha alakít furákat, de nálam mindig is ő lesz az etalon. Emberből van, ő is hibázhat, bakizhat, nem szemellenzővel nézem a meccset, és ha hibáz, akkor megemlítem azokat is, nem csak a pozitív dolgait. Azt hiszem így korrekt.

Egy Levante ellen hazai pályán nem hiszem, hogy annyira kellett volna félni, az, hogy 2-1 lett a meccs, még nem bizonyítja a félelmeit. Még ezzel az eredménnyel is kijelenthetem, hogy simább meccs volt, mint mondjuk a Bilbao elleni 0-0 a kupában.
Kép
Kép
Kép
Charlie
Öreg Harcos

2011.01.03. 13:21:23

Te simán meglépted volna igen. Ő nem kockáztatja egy olyan meccsen, amitől tartott, amelyen várható volt a gyengébb forma ( hosszú szünet volt, azok után gyengébbek vagyunk mindig) és nyomunkban a reál és egyre gyanúsabb, hogy egy ilyen meccsen mehet el a bajnokság, ha hibázunk. Touréval is nem egyszer eljátszotta, hogy ő kezdett középephátvédbe, ha sérülések és eltiltások miatt más nem volt bevethető. Busquets jó volt szerintem.

Mascherano cserével, gondolom az volt a cél, hogy megnézik, hogy vált-e a Levante, esetleg behoznak valakit és szükség van-e Maschra védekezésben. Ezért várt ki egy picit, persze erre lehet mondani, hogy 4perc elég volt, hogy felmérje? Nem kell belekötni a döntéseibe, "párszor" már ránkcáfolt. Thiago váltotta emlékeim szerint, aki ügyesen játszott.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Talma
Jugador d'estrella

2011.01.03. 13:17:39

Én egy ennél nagyobb problémát vettem észre. Érkezett egy játékos 10.000.000 euróért (amennyiben emlékezetem nem csal), s nem igazán játszik. A szöveg megvolt, hogy kevesebb terhet akar Alves vállára rakni, na de kérem szépen...:lol: Tovább felesleges írnom, mivel mindenki érti, s tudja a mondandóm lényegét.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.03. 13:11:35

Két dolgon alaposan kiakadtam a meccsen:

1. Akármennyire is hangoztatja Pep, hogy bízik a fiatalokban, ha egyszer nem számít rájuk. Én simán megléptem volna helyében a Bartra-Fontás tengelyt, de még ha nem is szeretné, hogy két rutintalan fiatal alkossa a védelmet, akkor is az egyiknek illett volna kezdenie. Ehelyett egy középpályást és egy balhátvédet tesz be középre...

2. Mascherano lecserélése a 49. percben. Ha nem sérülés okozta a cserét, akkor bizony virgács jár Pepnek! Nem így kell nevelni! Ha elégedetlen volt vele, akkor miért nem a szünetben cserélte le? Nem hiszem, hogy abban a 4 percben játszott olyan gyengén Masche, hogy le kellett hoznia...
Kép
Kép
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.22. 21:59:40

Pep emberi nagyságát eddig is ismertük. Most egy gyermekalapítványnak adományozott, 1%-kal segítette a rászorulókat.

Nagy tisztelet Pepnek!

Kép
Kép
Kép
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.19. 12:27:57

Engem nem ez a nyilatkozat szomorít el, hanem az, hogy nem lesz itt sokáig, de még Vilanova is kijelentette, hogy 4-5 szezonig még marad ez a páros. Nem értem. Vagy a sajtó mahinál megint, vagy tényleg már elfogyott az ambíció és sokkal, de sokkal rövidebb ideig lesz itt Pep, mint ahogyan azt sokan reméljük. :cry:
Kép
Kép
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2010.12.19. 12:00:54

Igaza van.
Előbb vagy utóbb botlani fogunk.
Ennek nincs mögöttes tartalma.
De ha átlagban továbbra is így teljesít a csapat, akkor ismét sikeres év lehet.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.12.19. 11:46:21

Tocy
Director del Fútbol

2010.12.19. 11:02:53

Egyetértek, a nagy meccsekre mindig kitalál valamit, és főleg Messivel szokott variálni, kihasználja minden képességét. Azon gondolkodtam este, hogy vajon meddig marad itt, mert előbb-utóbb nyilván megtörik a csapat, és akkor ő is el lesz küldve...és a helyére talán Luis Enrique érkezhet. Dehát akkor már az lesz, hogy nem csak hogy a játékosok, még az edzők is saját nevelésűek :D :D :D
noname
Llegenda del Barça

2010.12.19. 10:48:57

Messi topikjában már írtam Pep remek taktikájáról, ide is beírnám, ami feltűnő volt. Messi visszavontan játszott, mint általában a rangadókon. Régebben(MU elleni BL döntő)ennek a visszavonásnak az volt a szerepe, hogy tartsuk a labdát, de most sikerült továbbfejleszteni a dolgot. A rangadókon rendszerint mindenki megpróbálja kikapcsolni Xavit és Iniestát követő emberfogással. Ez rendszerint sikerül is, hiszen Xavi nem gyors, Iniesta pedig sérülékeny, gyenge fizikumú és ha egy behemót állat gyötri őket egész meccsen, nem megy nekik igazán a játék. Messi ellen viszont a követő emberfogás jóformán hatástalan, hiszen nem is gyenge, irtózatos gyors, az emberét pedig gyakorlatilag akkor cselezi ki, amikor épp kedve szottyan. Azzal h Messi a rangadókon visszavontabb, az ő személyében mindig lesz egy szabad ember a kpn, hiszen ha áll rajta valaki, egyszerűen kicselezi. Tegnap nagyon jól látszott h mi a feladata: Ha megkapta a labdát, nem passzolta azonnal le, hanem megtartotta, kicselezett 2-3 embert. A védők így ki kellett rá zárjanak h elkerüljék a gyilkos távoli lövéseit. Eközben Villa és Pedro szabadon maradtak, továbbá Messi rendszerint tudott magának helyet kialakítani a passzokhoz. Nem véletlen h Villa és Pedro is duplázott. Sokszor hagyták őket üresen, mert Messi elcsalta őket..
Peptől ez remek taktika. Amíg régebben Messi csak a labdatartás miatt lépett vissza, most gyakorlatilag vérbeli irányítót játszik. Mellesleg innen is látszik h Messi folyamatosan fejlődik, hiszen passzok terén is rendszerint már lepipálja Xavit és Init, hiszen a sebessége és cselezőkészsége miatt rendszerint több területe van passzolni mint előbbieknek. Az, hogy Messi ilyen remek irányító lett, Pep érdeme!
annak idején mindenki szidta Pepet, hogy miért hozza hátrább Messit oda, ahol kevésbé hatékony a játéka, nos az idő megint Guardiolának adott igazat, hiszen Messi passzjátéka látványosan feljavult és jelenleg már nem csak a világ legjobb szélsője, hanem bátran ki lehet jelenteni h a világ legjobb irányítója is.

Pep remek taktikus. Nem véletlen h a rangadókat ilyen nagy arányban nyerjük. Rendszerint jó taktikát, csapatot küld ki a pályára.Persze ehhez kell egy Messi, aki gyakorlatilag tökéletesen azt teszi, amit kérnek tőle, illetve Pedro és Villa, akik kihasználják a helyzeteket.
Az idei csapat annyiban jobb mint a tavalyi, hogy tavaly Ibra személyében nem olyan csatárunk volt, aki rá tud mozdulni Messi passzaira, ezért nem is működött olyan jól mint idén, ha Messi irányító. Pedro egyedül kevés volt. Idén viszont Villának és Pedronak is lehet passzolni.
szerencse h Pep észrevette h Ibra nem egy működő dolog. Buktunk rajta, de Villa már igazán bevált.
Mi több, Villa jobbnak tűnik mint Etoo. Villa is sok helyzetet kihagy, de így is jobb a helyzetkihasználása mint Etoonak. Nagyon erős ez az idei csapat és Pep munkája is látszik a csapaton. Nem elég h tartja az emberekben a motivációt, de ő fedezte fel, hogy Messi micsoda irányító lehetne, továbbá Pedro az ő gyártmánya, alatta a világ egyik legjobb szélsője lett. Régebben örültem volna ha jön Rossi, Agüero vagy valaki, de jelenleg meggyőződésem h nem nyújtanának olyan jó teljesítményt mint Pedro.
A Fifa egy szégyen
LM10
Director del Fútbol

2010.12.16. 21:04:47

Remélem 20 év múlva meg arról írunk majd itt, hogy mekkora edző még a mai napig is a Barcánál :D 8)
Deus
Boixos Nois

2010.12.16. 20:59:22

Lionel85 írta:Ma 20 éve debütált Pep játékosként a Barça csapatában

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/ ... 14619.html

Nagy gratuláció DON PEP!!!
Hatalmas gratula neki :)

Játékosból mekkora edző lett. 8)
KépKép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.16. 20:58:14

Ma 20 éve debütált Pep játékosként a Barça csapatában

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/ ... 14619.html

Nagy gratuláció DON PEP!!!
Kép
Kép
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.16. 14:24:37

Picit utánanéztem Pep edzői statisztikájának eddig a Barcánál:
Összesen 146 játszott mérkőzés minden sorozatban.
Ebből 107-et megnyert a csapat, 26x játszott döntetlen és csupán 13x kapott ki! (győzelmi arány:73.29%)
368 gólt szereztek és 109-et kaptak.

És tényleg igaz hogy most ez jobb csapat mint a 2008-2009-es mert ott 7x kaptak ki és 55 gólt kaptak. Következő évben 4 vereség és 39 kapott gól. Most pedig 25 meccsből 20-at megnyertek, 2x kaptak ki és 72 gólt lőttek és csupán 15-t kaptak.

Tudom hogy ezek csak számok de akkor is lenyűgöző
Deus
Boixos Nois

2010.12.06. 00:54:38

Andris írta: Kb azért mérgelődök, mert a szövetség a média segédletével minket tesz kvázi felelőssé a szombati utazós parák miatt, pedig elmondása szerint is végig a szövetséggel meg a légitársasággal egyeztetve cselekedtek.

Azért volt ingerült ha jól nézem, mert ezt érintően a kérdéseket is úgy kapta eleve hogy miért ők voltak a marhák.

btw azóta a RFEF elismerte a mi verziónkat, ergo hogy ők szúrták el.
Nagyon köszönöm a felvilágosítást! Sejtettem hogy ez a téma, mert a viselkedése sokat elárul.
KépKép
Andris
Adminisztrátor

2010.12.06. 00:50:58

Ilúvatar írta:Nagyon kíváncsi lennék, hogy mit mond ezen a videón:
http://www.youtube.com/watch?v=EAZ5Wa38LWU
Kb azért mérgelődök, mert a szövetség a média segédletével minket tesz kvázi felelőssé a szombati utazós parák miatt, pedig elmondása szerint is végig a szövetséggel meg a légitársasággal egyeztetve cselekedtek.

Azért volt ingerült ha jól nézem, mert ezt érintően a kérdéseket is úgy kapta eleve hogy miért ők voltak a marhák.

btw azóta a RFEF elismerte a mi verziónkat, ergo hogy ők szúrták el.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Válasz küldése