Boixos írta:nem is elsősorban a játéktudása a lényeg (persze egyértelmű, h fontos, és lehet, h lassúbb, mint 10 évvel ezelőtt, de azért még egyáltalán nem a kategória, akit zavarna a labda), hanem inkább a személyisége, az, h összetartja a csapatot, h nem hagyja megzuhanni a brigádot, ha valami nem okés, ez a fontos. nem mindenhol vannak ilyen kaliberű gyerekek, akiknek nem kell elmagyarázni, h mit jelent az adott klubjukban játszani, és van akkora tekintélyük, h ezt a tudást a környezetüknek is át tudják adni.
a barcában puyol ilyen. de ilyen az asr-ben totti, a madridban casillas, az interben zanetti, a poolban gerrard és még sorolhatnám.
ezekre a gyerekekre addig kell vigyázni, amíg csak lehet, és akkor szabad elgondolkodni a háttérbe vonultatásukról, ha már meg van az utódjuk.
legalábbis a (szerintem) normális csapatoknál így csinálják.
Abszolút így van, az ilyen játékosok puszta jelenléte a pályán hatalmas fegyvertény a csapatnak. Puyol abszolút vezére a csapatnak, főleg hátul, ő irányítja a védelmet. Nem mellesleg a legnehezebb időkben is kitartott a csapat mellett, pedig amikor még nem is olyan régen Uefa kupás helyekért küzdöttünk, vagy mikor már a kieső helyektől csak pontokra voltunk, egyszerűbb lett volna odébb állni, mert kérőből akadt bőven, hisz már akkor a világ egyik legjobb védőjeként tartották számon. ú
Viszont igaz, h nem olyan jó már, mind régen, de még mindig fontos tagja, és nagy erőssége a csapatnak, és ez egy darabig sztem még így is lesz, bár abban szinte biztos vagyok, h nem húzza addig mint a Milanban Costacurta v. Maldini...