Ma megnéztem a tegnapi meccsünk ismétlését, mert tegnap csak az utólsó 8 percet láttam. Az alapján örültem, de a meccset egészében nézve be kell vallani, hogy hiába egy küzdős, harcos meccs volt, ez nem volt egy magas színvonalú kézilabda egyik részről sem. Pl. a 4-1 után a németek sorozatban lőttek 6-ot, ott, ha jobban összpontosítanak, megnyerhették volna a meccset (mármint a németek). Szerencsére nem így lett. Azt is látni kell, hogy egy borzasztóan rossz napot kifogó németek ellen sikerült nyerni, egy válogatott sem bírná el Glandorf és Hens ilyen formáját. Hatalmas pozitívum, hogy egy ilyen végjátékból győztesen tudtunk kijönni, a harcos szellem (eladott labdából leindulnak a németek és visszaszerezzük), Fazekas Nándi.
Tetszett Suchhal kezdtünk és támadásban fent hagyták, mert sokkal jobban zár és nagyobb területeket tud megnyitni, mint Zubai. Csak hát szegény Timuzsint a klubjában is kb csak védekezésre használják, nem volt benne a játékban. Zubival szemben megkövetem magam, tegnap a végjátékban kulcsfontosságú volt, addig nem hozott semmi újat, de az utolsó 8 percre szépen összekapta magát.
Őszintén szólva rossz húzásnak tartottam Gulyás kihagyását, de Mocsainak igaza lett. A VB pozitívuma Mocsai, világversenyen még nem láttam ilyen jónak, Császár, aki abszolút vezéregyéniség lehet jövőben, illetve a jó magyar szokást folytatva, hogy kapusban azért nem szenvedünk hiányt, Mikler.
A spanyolok részéről nagy hiba lenne félvállról venni a mérkőzést, a skandinávokban mindig benne van egy meglepetés eredmény (főleg Izlandban). Legalább mindent meg kell tenniük azért, hogy ne rajtuk múljon a csoportelsőségük. Nekünk meg nagyon össze kell kapnunk magunkat, ha meg akarjuk szorítani őket. De szerintem ez sajnos egy sima spanyol győzelem lesz, legjobb esetben egy olyan periódusunk lehet, mint a franciák ellen.
Szakmai szempontból szívesebben nézném a másik csoport meccseit. Az első dánok a második svédekkel játszanak. Ha kikapnak, akkor a lengyel-horváton múlik a tovább jutásuk. Ha a horvátok nyernek vagy döntetlen, akkor továbbmennek, illeve, ha a lengyelek megfelelő számú góllal nyernek (svédek +6, lengyelek -2). Furcsa lesz a horvátok nélkül az elődöntő, de gondolom őket is inkább az olimpia hajtja, pont egy VB-t be lehet áldozni miatta.
MessiFan írta:Egyébként tudom, hogy magyar kézilabda a topic neve de szerintetek ki a világ legjobb kézilabdázója?
Karabatic soha nem fog Balic nyomába érni