bowlinggolyo írta:B. írta:Sziasztok!
Nem vagyok teljesen megelégedve az alakommal és jött az ötlet, hogy edzeni kéne.183cm és 69kilo vagyok.Teljesen tájékozatlan vagyok a témában, tehát szeretnék kérni valamilyen honlapot, edzéstervet, étrendet vagy ami tudna segíteni.
Előre is nagyon szépen köszönöm az útbaigazítást!
A lehető legjobb oldal ha okosan használod elég hamar jól nézhetsz ki
Csak kiegészítés képpen: ezt a hamar dolgot felejtsd el! Ha jól akarsz kinézni, rendesen csinálod is, akkor is hónapok, akár évek munkája lesz. El kell döntened, hogy mennyi időt szánsz rá, és azt akkor betartani. Első sorban kitartás kell.
A magasságod és testsúlyod alapján elég vékony vagy, sok felesleg nincs gondolom rajtad. Először tehát tömeget kell növelned, szerintem nem túlzás ha azt mondom, hogy közel 10 kilót. Nem ez lesz a végső testsúlyod, de előbb izomtömeget kell felszedned, ami miatt jön fel zsír is, ez elkerülhetetlen, főleg ha gyorsabban akarsz eredményt elérni. Ezt követően pedig diétázni és szálkásítani kell.
De én annyira mélyrehatóan nem értek hozzá, csak felvázoltam, hogy mire számíts. A megadott oldalon így már könnyebben tájékozódsz, de ott tényleg minden le van írva, okosan használd, és kérdezz bátran a hozzáértőket!
Más:
most tolom 4 hónapja a tömegnövelést. Összesen olyan 5 kilót szedtem fel ennyi idő alatt, ebből nagy része szerencsére izomra ment. Nem akartam nagy darab lenni, csak normálisan, de kellett bőven felszedni izmot. A kajálásra nem figyeltem oda precízen, a tömegelésnél ez még annyira nem baj, mert eleget ettem, csak nem legjobb minőségből. Most akarom elkezdeni a szálkásítást. A tervem az, hogy kizárom a rendszeres csoki meg csipsz, meg ilyesmi evést. Nem teljesen, mert hébe hóba azért nem hal bele senki, főleg ha az anyagcsere folyamataimat nem lassítom le. Szerintem ez az egyik kulcs. Olyan diétát és edzést akarok összehozni, hogy ne lassuljon be az anyagcserém, ne szokjon hozzá valami monotonitáshoz.
A diéta része a legnehezebb, folyton rizs+csirke nem valósítható meg egyszerűen, ráadásul nem is változatos, ebben nehezen találok infot is, mert minden oldalon csak ezt ajánlják. Nektek valami tipp, esetleg kipróbált, bevált diétátok, étrendetek van?
Az edzáshez pedig úgy gondoltam, hogy az lenne a legjobb, ha tartanám valamennyire a súlyzós edzést is, hogy izomtömeget ne veszítsek, és melllette a HIIT módszert csinálnám, futás, ugrálókötél, árnyékboksz, ilyesmikkel. Néha egy hosszabb futást is beiktatva, hogy változatos legyen, valamint lejárni kosarazni, focizni, meg küzdősportot is űznék.
Mi a véleményetek, jól gondolkodom? Tippek, trükkök praktikák?