Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ettől függetlenül, amíg nincs 100% addig van remény
Igen, ezek amolyan képzetek, ez természetes, de ezek a képzetek nem 30-40 év alatt alakultak ki, hanem évszázadok, évezredek alatt. Márpedig ez alapján a magyar ilyen képzete messze nem a percemberVito írta:Kalap! túlságosan filozófiai irányból közelíted meg.
minden népnek van sajátja, rá legjobban jellemző tulajdonsága.
a németek precízek
a japánok szorgalmasak, fegyelmezettek
a japánok szabadelvűek
a görögök b.zik![]()
ezek alapvetően társadalmilag, talán már genetikailag is kódolt tulajdonságok. de nyilvánvaló, h találunk lusta japánt, és szórakozott német melóst is.
a többit Fecoo leírta
khhmFecooo írta:és a japánok perverzekVito írta:Kalap! túlságosan filozófiai irányból közelíted meg.
a németek precízek
a japánok szabadelvűek
a görögök b.zik![]()
ezek alapvetően társadalmilag, talán már genetikailag is kódolt tulajdonságok. de nyilvánvaló, h találunk lusta japánt, és szórakozott melóst is.
a többit Fecoo leírta
és a japánok perverzekVito írta:Kalap! túlságosan filozófiai irányból közelíted meg.
a németek precízek
a japánok szabadelvűek
a görögök b.zik![]()
ezek alapvetően társadalmilag, talán már genetikailag is kódolt tulajdonságok. de nyilvánvaló, h találunk lusta japánt, és szórakozott melóst is.
a többit Fecoo leírta
Az eleje igaz, de az sem biztos, hogy többség. Lehet, legyen 60-70 %, de mint a magyar kultúrát a világon legjobban szerető és a felébresztéséért küzdő ember kikértem magamnak, hogy Dzsudzsák azért ment volna el az Anzsihoz ( még nem, de közel van hozzá), mert magyar. Nem, kérem, ha már általánosítunk, akkor több létjogosultsága lenne annak, hogy azért, mert megfertőzte a 20-21. század betegsége. Ez nem egy magyar gyökerű és még csak nem is nálunk leginkább elburjánzott betegség. Semmi köze a magyar néplélekhez, mely bár kihalóban van, de örökre nem fog elveszni, mert ezért harcolunk ( megjegyzem az utóbbi évtizedben egyre többen, maga a tendencia 4-5 éve legalább jó irányba hat)Fecooo írta:rendben értem én, csak egy dolog Gábor:
ha van egy őrjöngő tömeg, amelyikben van KETTŐ nyugodt ember, attól még azt mondjuk az egész tömegre, h őrjöngő tömeg...
tehát amíg többen vannak azok, akikre igaz, h percemberek, addig sajnos az általánosításnak van létjogosultsága...
egyszerű a képlet: akinek nem inge...
Hányszor szoktam én ilyen tipikus magyar betegségekről beszélni? Állandóan, mert kell is! Az a baj emberek, hogy nem értettétek, amit írtam, csak azon háborodtam fel, hogy Dzsudzsák hülyesége miatt egy egész népet bélyegzett meg Daffy. Ennyi történt. Az egész nép alatt pedig mind a 12-13 milliót értem..... Vagy te is, nagybátyád is percemberke? Mert én csak ez ellen ágáltam.... Bocsánat.Fecooo írta:csak ezt emelném ki, de ezt is gazdasági szemmel... miért vannak gazdasági problémáink? mert a pénz rossz helyen koncentrálódik...Vito írta: ébresztő! nem létezik számunkra nyugati kultúra. 2011-re a mi szánkból hiteltelen nyugatozni. a nyugat itt van! csak nézz körül. amikor születtél, tényleg volt nyugat, tátott szájjal néztem a külföldi reklámokat pl ezt, kiröhögtem az amerikaiakat, akik azon keseregtek, hogy miért ilyen kövérek és buták a gyerekek, 3-4 hetente ittam üveges pepsi cola-t, ha pedig untam a boci csokit -az igazit!!-, akkor hoztunk jugóból folyékony rágót. akkor még volt kontraszt a nyugat és Magyarország között.
nincsenek percemberek? akik az ország előrehaladását biztosítanák, mind azok: politikusok, médiaszemélyiségek, üzletemberek...etc.. csak és kizárólag a személyes anyagi és egzisztenciális előmenetelüket nézik, átgázolva mindenen és mindenkin. egy nappal nem gondolkodnak előre.
kevés fát ültetnek, viszont annál többet vágnak ki.
nagybátyám az egyik szenvedő alany a sok közül...
szóval gazdasági szemmel: azért vannak problémák, mert mindenki csak az azonnali megtérülési idővel rendelkező projekteket akarja megvalósítani...
mondom nagybátyám példáját:
"feltaláló", de nem ez a lényeg, hanem azon munkálkodik, h meghonosítsa Mo-on a LED csöves világítást. gyakorlatilag minden potenciális vállalat azért nem fektet bele ebbe, mert 8 hónap a megtérülési ideje... (rengeteg mi???)
nem értik meg a vállalatok, h a beruházás, amivel a világítási rendszer felújítása járna, az 1 év alatt nemhogy megtérül, de a 2. évben már 2-3 havi villanyszámlának az árát meg tudnák spórolni...
és ez nem csak 1 kiragadott példa, sajnos ezt nyugodtan lehet általánosan is érteni...
igen, van sajnos olyan, h "tipikus magyar betegség", én is tapasztalom, nem vagyok még diplomás gazdasági szakember, de józan paraszti ésszel is fel lehet fogni azokat a dolgokat, amiről beszéltem...
ismerek egy ex-cégvezetőt (részben róla szól a szakdogám), akit a részvényesek lehetetlenítettek el, állandóan kivették a teljes nyereséget, azt a kifejezést nem ismerték, h a profit visszaforgatása...
összegezve: egyetértek Vito-val, sok-sok percember van ma Mo-on, és ez leginkább itt jellemző...
csak ezt emelném ki, de ezt is gazdasági szemmel... miért vannak gazdasági problémáink? mert a pénz rossz helyen koncentrálódik...Vito írta: ébresztő! nem létezik számunkra nyugati kultúra. 2011-re a mi szánkból hiteltelen nyugatozni. a nyugat itt van! csak nézz körül. amikor születtél, tényleg volt nyugat, tátott szájjal néztem a külföldi reklámokat pl ezt, kiröhögtem az amerikaiakat, akik azon keseregtek, hogy miért ilyen kövérek és buták a gyerekek, 3-4 hetente ittam üveges pepsi cola-t, ha pedig untam a boci csokit -az igazit!!-, akkor hoztunk jugóból folyékony rágót. akkor még volt kontraszt a nyugat és Magyarország között.
nincsenek percemberek? akik az ország előrehaladását biztosítanák, mind azok: politikusok, médiaszemélyiségek, üzletemberek...etc.. csak és kizárólag a személyes anyagi és egzisztenciális előmenetelüket nézik, átgázolva mindenen és mindenkin. egy nappal nem gondolkodnak előre.
Azt írtam, hogy a Nyugat felé haladunk és az nagyon szomorú. még szerintem messze nem tartunk ott, de sajnos jó úton vagyunk.Vito írta:ébresztő! nem létezik számunkra nyugati kultúra. 2011-re a mi szánkból hiteltelen nyugatozni. a nyugat itt van! csak nézz körül. amikor születtél, tényleg volt nyugat, tátott szájjal néztem a külföldi reklámokat pl ezt, kiröhögtem az amerikaiakat, akik azon keseregtek, hogy miért ilyen kövérek és buták a gyerekek, 3-4 hetente ittam üveges pepsi cola-t, ha pedig untam a boci csokit -az igazit!!-, akkor hoztunk jugóból folyékony rágót. akkor még volt kontraszt a nyugat és Magyarország között.Kalap1988 írta:Vito! A pesszimizmus mára kicsit igazzá vált ( ez sem általánosságban), de a percemberség és a hitetlenség semmiképp. E kettő a mai nyugat-európai és amerikai "kultúra" hozadéka és nem nálunk a leginkább elterjedt ( máshol sem általánosítva, csak arányok tekintetében) Egyébként a történelem sok mindenre választ ad...
ébresztő! nem létezik számunkra nyugati kultúra. 2011-re a mi szánkból hiteltelen nyugatozni. a nyugat itt van! csak nézz körül. amikor születtél, tényleg volt nyugat, tátott szájjal néztem a külföldi reklámokat pl ezt, kiröhögtem az amerikaiakat, akik azon keseregtek, hogy miért ilyen kövérek és buták a gyerekek, 3-4 hetente ittam üveges pepsi cola-t, ha pedig untam a boci csokit -az igazit!!-, akkor hoztunk jugóból folyékony rágót. akkor még volt kontraszt a nyugat és Magyarország között.Kalap1988 írta:Vito! A pesszimizmus mára kicsit igazzá vált ( ez sem általánosságban), de a percemberség és a hitetlenség semmiképp. E kettő a mai nyugat-európai és amerikai "kultúra" hozadéka és nem nálunk a leginkább elterjedt ( máshol sem általánosítva, csak arányok tekintetében) Egyébként a történelem sok mindenre választ ad...
itt van párcsababarca írta:HA valaki esetleg készített/készít képeket a villámlásról,megköszönném ha megosztaná velünk
nálunk is éjszakai sötétség volt délbe és a villám is becsapott a közelben.Fecooo írta:aztarohadt, kegyetlen vihar van, még életemben nem tapasztaltam ilyet!
google-ba beírod,hogy "chile volcano" és rámész a nagy méretű képekreszajko írta:Game, nincsennek meg a képek nagyobb méretbe?
Sajnos nincs, én is csak index-ről szedtem a képeket.szajko írta:Game, nincsennek meg a képek nagyobb méretbe?
Értem. Hát még meggondolom. Nagyon megtetszett, szerelem első látásra. Meg is vettem volna, ha lett volna 46-os a Hervisben... Köszönömpalesz77 írta:
Hát én ilyet vettem szürkébe vagy fél éve, de még mindig töri a sarkam ha nem hordok hozzá ragtapaszt... Amúgy ettől eltekintve jó cipő, én szeretem még így is.
u.i.: Osztálytársam is hasonló gondokkal küzdött az elején mint én, viszont azt nem tudom hogy neki töri-e még a lábát...
Hát én ilyet vettem szürkébe vagy fél éve, de még mindig töri a sarkam ha nem hordok hozzá ragtapaszt... Amúgy ettől eltekintve jó cipő, én szeretem még így is.L.Messi 10 írta:Valakinek tapasztalat vagy vélemény erről a cipőről?:
http://photos4.spartoo.eu/photos/756/75 ... _350_A.jpg